Påsken närmar sig

Jag blir lätt lite handlingsförlamad när tillvaron vänds upp och ner och ingenting är som vanligt, så det tog en stund i förmiddags innan jag kom igång och insåg att det trots allt är en helt vanlig lördag och att vi i morgon går in i Stilla veckan, eller påskveckan som en del felaktigt säger. Påskveckan börjar inte förrän på påskdagen.

PÅSK och jag har ingenting bakat! Dessutom ska jag ha ett styrelsemöte här på måndag. Det var bara att sätta igång. Inte blev det något storverk precis, men en sockerkaka och några plåtar schackrutor fick jag till i alla fall, medan Lotta Bromé i radion intervjuade ögonvittnen, journalister, poliser och räddningspersonal om gårdagens förmodade terroristattack. Varför den ska benämnas ”förmodad” fattar jag inte. Det är väl ingen tvekan om vad det var.

Sen gick jag ut på en promenad. Det har varit ganska fint väder i dag, men jag gick inte så långt, det blev en vända ner till samhället, en titt på ICA:s påskliljor och penséer, som jag ståndaktigt stod emot. En titt på Konsums påskliljor och penséer, som jag också lyckades motstå, men med viss tvekan. Jag stod och höll i ett par krukor minipåskliljor, men jag satte tillbaka dem igen.

Något påskgodis vågade jag inte heller köpa hem, för jag köpte en liten påse häromdagen och tanken med den var att jag skulle ha godiset till eventuella påskkärringar på skärtorsdagen, men den påse är tom nu. Nej, jag får vänta med att köpa mera tills på onsdag. Då kanske påskkärringarna har en chans om de kommer tidigt på skärtorsdagsmorgonen.

Jag önskar en lugn och skön fortsättning på helgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk, Tänkt. Bokmärk permalänken.

14 svar på Påsken närmar sig

 1. Nej, det blev en konstig dag idag, man går som i ett vakuum efter det som hände igår. Och nu fick jag också höra att en 11-årig flicka, som hade uppehållit sig på Drottninggatan, är försvunnen! Måtte hon hittas välbehållen!
  Kram, Monica

 2. Snask är gott. Trevlig helg till dig oxå Kram.

 3. Gunnar skriver:

  Påskgodiset till påskgummorna lever farligt här hemma också. I år blir det nog Motala hela helgen.
  Vackert med allt som blommar nu!

 4. znogge skriver:

  Jag vågar nog inte mig på några segare saker heller men kanske lite mjuk marsipan…

  Trevlig kväll!

 5. Vilken tjusig blå matta du har!
  Känner mig också lite överrumplad av stilla veckan i år och inte så förbredd med städning, pyntning och godisköp som jag brukar. Det blir påsk ändå och kärringarna ska få choklad och gottis i i sina korgar.
  Men varför du motstår penséer kan jag inte förstå?
  Allt gott
  /Anette

 6. Gunnel skriver:

  Det är frestande att ha godis hemma. Man skulle kunna låsa in det på ett säkert ställe, men jag är övertygad om att jag hade överlistat mig själv till sist. Kram

 7. Kicki skriver:

  Jag har inte heller bakat, borde göra det idag.
  Vilket hav av scilla (för det är det väl scilla?)
  Vi har köpt massor av påskgodis, men dessvärre även nallat en hel del. Jag som nästan inte äter godis alls nu för tiden, men det var inte svårt att få ett återfall.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.