Påskfest med SPF

I eftermiddag har jag varit i Hejde bygdegård på påskfest tillsammans med ett stort antal glada pensionärer. Jag trodde inte att det skulle bli så många, för jag vet flera som är bortresta just nu, men bygdegården blev nästan full ändå.

Man inledde med en stunds förhandlingar och sedan blev det mat och när alla var mätta och glada kom Lennart Wahlman och underhöll med sång och musik. Sedan blev det kaffe och påskbakelse och så fortsatte Lennart en stund till.

Eftermiddagen avslutades med lottdragning och bordet där jag satt var ett riktigt vinnarbord. Vi var flera stycken som vann både två och tre gånger. Jag fick en blomma, en ask After Eight och en vacker förpackning med en söt påskskål som innehöll 10 ägg.

Vi fick massor av god mat

Lennart Wahlman underhöll med egna och andras visor

Jag hade turen med mig i lotterierna

Vill du ser fler bilder från vår påskfest kan du klicka HÄR!

Ute var det ett riktigt ruskväder, men hård blåst och snö. Ibland var snöflingorna stora som lappvantar, men inne hade vi det varmt och gott. Vi blev lite nervösa med tanke på väglaget, för de flesta hade ju tagit av vinterdäcken. Tänk om det blev riktigt vinterväglag tills vi skulle köra hem? Kör inte med sommardäck, uppmanar polisen i dag i en artikel på helagotland.se. Det var dock ingen fara, för när det blev dags att åka hem visade det sig, att det inte var några problem alls på vägarna, som tur var.

Det var en riktigt trevlig eftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk, SPF, Utflykter. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Påskfest med SPF

 1. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Grattis till alla fina vinster! Vilken turgumma du är 🙂
  En glad speleman, god mat och mycket folk låter som en riktigt trevlig påskfest!
  Men usch då vilket väder och sommardäck. Gäller att köra försiktigt i aprilvädret som inte förnekar sig!
  Nu har du godis till kvällens TV-program!
  After Eight som är så himla gott 😉
  Kramis, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det var verkligen en trevlig tillställning, men jag satt där och såg mig omkring och kunde inte låta bli att tänka på, att bara på min sida av bordet satt vi 6 änkor på rad. Hur kan det vara att det är vi som kallas det svaga könet?

   After Eight är en favorit!
   Kram

 2. Margaretha skriver:

  Så trevligt det verkar vara på era SPF-träffar. Jag är inte med i någon pensionärsförening ännu men det kommer nog snart. SPF skulle det bli för mig i sånt fall, då jag ideologiskt känner för den organisationen.
  Min bror o svägerska är med i SPF i Järfälla och de har hur mycket aktiviteter som helst. Låter kul.
  Ha en trevlig påsk.

 3. Karlavagnen skriver:

  Å så roligt att du vann! Blomman är ju jättefin! Är det någon krysantemum variant? När jag var lite så fick jag After eight hos en grannfru. Hon hade fint vardagsrum och guld klocka på väggen och paketet med After eight var placerat i en liten silver behållare. Jag var helt fascinerad av att vi åt After eight fastän klockan inte var 8 ens…

 4. Znogge skriver:

  Mmm… såg inte helt fel ut alls och grattis till vinsterna. Kommer att tänka på klassikern päron med after eight!

  Kram

 5. Bettan skriver:

  Grattis till dina vinster =) Alltid roligt när man kan vinna något =).
  Å den lunchen såg bara såååå god ut, & ni ser verkligen ut som ni har haft en trevlig träff. Trotts att många inte kunde deltaga …
  Kramis på dig vännen

 6. Kicki skriver:

  Vilken trevlig förening du är med i, ni verkar ha mycket aktiviteter för er.
  Påskbordet såg SÅ smaskigt ut. Jag sökte efter dig bland alla fotona, men när jag kom till sista bilden så fick jag ju förklaringen, det var ju du som var fotografen 😉

  Jag minns en fest som vi var på för många år sedan. Det var en travfest i Avesta, där Berra var speciellt inbjuden för han hade tränat Avestabygdens mestvinnande häst det året. Vi köpte kanska många lotter, de hade två lotterier, på det ena var det bara en vinst en hushållsassistent, den vann vi. (Men den fick jag senare bytt i affären mot en Electrolux dammsugare för jag hade redan en assistent)
  Det andra lotteriet hade ett vinstbord där man fick gå fram och välja pris allteftersom vinstnumrena drogs. Vi vann första (ett hästtäcke) andra (en HellyHansenväst) och fjärde pris(minns inte vad vi tog då). Efter detta storslam i vinster så tittade folk snett på oss och viskade att det var uppgjort på förhand för att vi var hedersgäster, ja, ja, så kan också den svenska avundsjukan se ut. Naturligtvis går det inte att fuska i en sån lottdragning där alla tittar på under tiden.
  Dessvärre har jag ingen större tur i spel och lotterier annars, men det verkar ju du ha. Grattis till vinsterna! Så lämpligt att godiset hamnade hos en ”gottegris” 😉
  Tack för rara ord på min blogg! Jag har faktiskt varit så nere att jag inte orkat vara ute på nätet en gång.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är underligt hur det kan slumpa sig. Så dumt av folk att tro att ni fuskat er till vinster 🙁 Här händer det att den som vunnit flera gånger vill att man ska dra om, men det är inte populärt. Har man vunnit så har man!
   Jag hoppas att du mår lite bättre i dag Kicki!
   Kram

 7. Lena skriver:

  En turgumma är du! Grattis, påskblommor och godis finns redan på ditt bord.

  Äldre kvinnor har haft stor betydelse för sina barnbarn i årtusenden. Finns det en farmor eller mormor till hands överlever fler av de små barnen. En teori så god som någon och kanske ett resultat av naturligt urval.

  • Ingrid skriver:

   Jag har aldrig haft varken mormor eller farmor. Det är klart att de funnits, men de var döda innan jag blev så gammal att jag begrep vilka de var. Jag tror att det är en brist att aldrig fått uppleva deras omtanke och kärlek

 8. Det var inte dåligt, vinna så mycket på en gång, men ändå rättvist, för Du har ju nyss förlorat en stor vinst Din Åke.
  Som fotograf kommer Du inte med på en enda bild.
  Väldigt många pensionärer på Gotland.
  Kanske SPF finns i Södertälje också.
  Jag var ju med i HRF men har gått ur, bara för att köpa billigare batterier,gå på sammankomster och bli förolämpad som jag blev av kanslichefen.
  Köper dom från Udén´s postorder i Gävle.

  Kram Majsan Mi

 9. Annette skriver:

  Hejsan Ingrid!
  Grattis till vinsterna, så roligt!
  Önskar dig en fin och mysig påskhelg.
  Kram,
  Annette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *