Påsklunch

I dag ska jag åka till Hejde bygdegård och vara med på SPF:s påsklunch och det ser jag fram emot. Maten tar vi från Hamnkaféet och det brukar smaka mycket gott. Det blir säkert en trevlig eftermiddag och det är många anmälda.

Det är trevligt att äta tillsammans, för det är en av de stora nackdelarna med att leva ensam, att man inte har någon på andra sidan matbordet att småprata med och vi är många som är i den situationen, därför lockar alltid de träffar vi har där det ingår lunch.

Det är lite molnslöjor framför solen i dag, men den bryter igenom då och då och det är ganska skönt ute. Jag gick ut en vända på baksidan för att se om gödningen, som jag sådde på gräset och i rabatterna igår, hade smält ner och det mesta var borta, så nu får man hoppas att det ska göra nytta.

De små påskliljorna, som ursprungligen kommer från tidigare års påskplanteringar, blommar nu. Jag har armeringsnät på rabatten för grannens katt tycker att den är en utmärkt toalett och gräver stora hål, så massor av jord hamnar ute på gräsmattan och så kan man ju inte ha det.

I gräsmattan blommar just nu en massa små violer. De är jättesöta! I den stora rabatten däremot vet jag inte vad som har hänt, för påskliljorna har nästan helt försvunnit och det är dåligt med tulpaner också. Jag är tydligen inte speciellt bra på det där med lökväxter. Man måste nog plantera lite nya lökar varje år för att det ska bli riktigt fint. Hos grannen mitt emot blommar stora ruggar av både påskliljor och hyacinter, så det finns de som kan minsann.

En ensam påsklilja i hela rabatten!
Det ser lite ynkligt ut.

Ha en trevlig fredag och en fin helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk, SPF. Bokmärk permalänken.

18 svar på Påsklunch

 1. Znogge skriver:

  Visst smakar maten extra god när man kan äta den i skott sällskap. Här kan det vara så illa att morgondagens middag måste ställas in…

  kram

  • Ingrid skriver:

   Så tråkigt att Husse blivit så dålig, men tur att han hann hem innan det bröt ut. Det hade inte varit roligt att bli liggande på hotellrummet i London.
   Kram

 2. Såg att det tydligen blir en läkare året runt i Klinte, underbart! 😆
  Idag ska Rolle till Hemse efter en remiss från hans cancerläkare i Visby. Han har haft ont i höften ett längre tag och till slut blev han lite orolig. Men han röntgades för en månad sen. Rolle trodde att han kanske skulle få byta led, men allt såg perfekt ut – trots att han har så ont. 🙄 Men…c-läkaren trodde att det kunde vara Borelia!? Därför remissen till Hemse….. ❓ Själv har jag ryggskottet kvar! 😥
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det blir säkert jättebra med Hansahälsan. Ryggskott kan var envist som attan. Hoppas att det snart ger med sig och att de kommer på vad Rolles onda beror på.
   Kram

 3. Laila skriver:

  Ha det så trevligt på påsklunchen som jag missar. Jag har ju blivit bjuden på lunch på annat håll och det blir säkert gott det också.
  Det är lite så med mina tulpaner också att de försvinner efterhand. Tror det beror på jorden och här hos mig kanske lite brist på skötsel och gödning.
  Ha det trevligt i eftermiddag.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Hoppas att du också har haft det trevligt i dag. Vi fick i alla fall mycket god mat och rikligt var det också. Du får väl höra av Björn vad han tyckte.
   Kram

 4. Så trevligt att gå bort på påsklunch! Vi ska som vanligt ha påskbuffé här för barn och barnbarn och det blir säkert också trevligt, men lite mer jobb…
  Tulpaner brukar försvinna efter ca 2 år, så det har jag slutat sätta, men påskliljorna blir fler, tycker jag!
  Ha det så bra, kram, Monica

 5. Geddfish skriver:

  Ha det så gott på lunchen! Kanske är den redan uppäten vid det här laget. Och jag håller med dig, jag saknar småpratet från andra sidan bordet. Men, man vänjer sig. Ibland låter jag TVn sköta om den detaljen.
  Soligt och fint! Kram, Gerd

 6. Märtha skriver:

  Visst försvinner lökväxterna efter hand, åtminstone slutar de blomma, men det kan nog vara andra ”gynnare” som varit i farten också… Har upplevt att de grävt gångar under lökarna, och på det sättet berövat lökarna ”markkontakt”. Hjälper armeringsjärnet mot kattkrafsande?

 7. wiolettan skriver:

  Det är roligt och brukar vara trevligt att träffas och samtala och äta tillsammans. Påsklunch, det låter härligt.
  Ha det så bra.
  Lycka till med alla växter, det är säkert fint. Det blommar ju så vackert. Katter dom gör som dom vill, kan vara nog så irriterande ibland.
  Kram!

 8. Gigi skriver:

  Hoppas det blev en riktigt trivsam påsklunch!
  Smart med armeringsjärn i rabatten för att hindra katternas toabehov.
  Trevlig vårhelg!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 9. Gunnel skriver:

  Vilket fiffigt kattskydd du ordnat. Här växer det med violer i gräsmattan och det får det gärna göra. Mina lökväxter vägrar att komma upp…spec. tulpanerna. Pärlhyacinter däremot finns här i massor. Kram

Kommentarer inaktiverade.