Patetiskt Owe!

Nu har jag tagit modet till mig och tänkte skriva lite om gårdagens Melodifestival, för jag hamnade där, trots att jag inte planerat kvällen så. Det fanns inte så mycket att välja på och lördagens avsnitt av Morden i Midsomer kan jag nästan utantill. Alltså blev det Mello!

Vad är det nu för farligt att skriva om det? Jo, jag tänker sticka ut näsan och tala om att jag tycker att det var väldigt patetiskt att se Owe Törnqvist på scen. Han var duktig och han lät som han alltid har gjort, men ska en gammal man, som inte ens klarar att stå själv, vara med i ett sådant sammanhang? Har vi verkligen en sådan brist på artister i Sverige, eller väljer de populära sångarna bort det evenemanget? Se bara på Så ska det låta, där har man inga problem att fånga upp den ena skickliga musikalstjärnan efter den andra. Varför är ingen av dem med i Melodifestivalen? Det verkar som om det bara är äldre och nykomlingar som ställer upp i den tävlingen.


Låten Dagny fanns på jukeboxen på Kondis där jag jobbade på kvällar och helger när jag gick i skolan och där fanns det en annan servitris som hette just Dagny. Den låten spelades ofta och killarna skrålade DAGNY, kom hit och spill…..

Owe Törnqvist har funnits som en idol i hela mitt liv och jag är uppvuxen med hans låtar och kan de flesta av dem utantill och jag vet att jag borde hylla honom för hans mod att ställa upp i en sådan här tävling vid 87 år ålder, men jag kan inte. Fast det faktum att han gick direkt till final visar givetvis att jag har fel, fel, fel. Svenska folket vill ha kvar honom, även om han måste stå och hålla sig i en stol.

Och David Lindgren sen! Vad håller han på med? Va sjutton skulle han slicka på Robin Bengtsson för? Han är ju bara för pinsam! Jag vet, jag vet; jag kunde ha stängt av tv:n och gått och lagt mig eller läst en bok, men nu satt jag där och såg eländet, för jag skulle ju fortsätta tv-kvällen med Hotel Halcyon.

Ja, ja! Skäll gärna på mig. Det kan väl inte bli värre än när jag skrev ett kritiskt inlägg om Kjell Bergqvist. Det var inte populärt!

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Musik, TV och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Patetiskt Owe!

 1. Bia skriver:

  Nu kan jag inte hålla med dig…. Jag såg Owe på youtube, helt okej låt och bra röst har han.
  Inte vill vi väl ha enbart unga och friska som underhåller oss?
  En får passa på att leva medan en lever!
  Att Owe höll sig i en stol beror väl på att han ser så dåligt. Svårt att orientera sig i mörkret då.

 2. Men jag håller med dig till fullo! Det är verkligen patetiskt och nästan lite sorgligt att se en artist man har gillat jättemycket på det viset! Han borde hålla sig för god för att ställa upp i ett sådant sammanhang!
  Jag såg istället David Batra och det var minsann inte heller roligt…bara skämt under bältet!
  Men, precis som du, så väntade jag på Hotel Halcyon!
  Ha det så bra, kram, Monica

 3. Musikanta skriver:

  Det är väl ett smart sätt att dra in en massa pengar på. OT har ju lanserat ännu en låt på detta sätt. Att han tackade jag förstår jag helt och hållet – inte konstigare än att man leder in Sven-Bertil Taube på scenen eftersom han är nästan blind. Men VARFÖR han blev inbjuden till Mellon överhuvudtaget har jag mycket svårt att förstå.
  Jag tyckte det var äckligt med Davidsslicket också – annars är han ju trevlig och duktig. Jag tyckte det var synd att in de fina små tjejerna kom med. De sjöng och spelade alldeles utmärkt.
  Kram från Ingrid

 4. Jag håller med, trots att jag inte vill vara åldersrasist. Hela evenemanget är så ungdomligt – men kanske har de en kvot att fylla? Typ: en gamling av varje kön, en homosexuell, en invandrare, en sexig, en seriös sångare… etc.

  När Sven-Bertil har konsert, är det andra premisser, vilket det skulle vara om OT hade konsert också. Nu kändes det bara fel. MEN man ska tydligen gilla honom för att vara mainstream! Det förstod jag på fb igår. ”Alla” jublade över hans fantastiska prestation. Jag har inget emot OT annars. Min första grammofonplatta var hans ”Titta, titta”.

  • Ingrid skriver:

   Jag håller helt med dig. Det är inget fel på att Sven-.Bertil och OT uppträder så länge de orkar, för de är båda duktiga och värda all uppskattning, men Melodifestivalen är helt enkelt fel forum för dem.
   Kram

 5. Ulla Anderstedt skriver:

  Ville kika in och önska en trevlig söndag kväll. Helgen är ju slut. Väntar på att Pontus ska komma. Har inga synpunkter på melodiprogrammet, då jag aldrig ser det. Inte min smak av musik helt enkelt. Däremot såg jag Hotel Halcyon som är helt ok. Hoppas på en solig vecka. Ha det gott.
  😀

 6. Bra att du skriver vad du tycker!
  Låten var ju svängig men, men…
  Nå, Sverige kan inte beskyllas för åldersrasism i alla fall.
  Har ingen favorit i fältet än, man får se senare i finalen 🙂

 7. Hillevi skriver:

  Visst ska man tycka! Däremot har jag varken någon medhålls- eller mothållskommenar. Tittar aldrig, inte sen det blev en sån långdragen historia. Toppnyheter i kvällsmedia, radioprogram och ”analyser” i oändlighet. Nä.
  Men roligt minne med er Dagny på Kondis! 😀

 8. Geddfish skriver:

  Det är svårt, det där. Owe var bra, på sitt vis. Men passar kanske inte in i sammanhanget, om man tänker efter. Samtidigt så är det så tragiskt det där med synen, tänker även på Sven-Bertil. Det borde ju vara rösten som räknas, men – ja.
  Jag hoppas innerligt att mina ögondroppar hjälper mig livet ut.
  Ha en fin kväll, kram, Gerd

 9. Beppan skriver:

  Oj – kluven är jag i denna fråga…. Råkade också se på Mello i brist på annat. Snabbreprisen.
  Owe har alltid varit en klurig textförfattare och duktig sångare. Låten är ju bra.
  Och uppmärksamhet får han i högsta grad. Kanske det som var poängen?

  • Ingrid skriver:

   Visst var det väl det som var poängen, men jag tycker att det var fel forum. En konsert med honom i något annat program skulle jag inte alls ha något emot. Han är jättebra.
   Kram

 10. wiolettan skriver:

  Så lustigt. Jag har skrivit ett inlägg just idag om Owe och raka motsatsen. Alltså att jag tyckte om att Owe ställde upp och tävlade och att han gjorde det bra.
  Så jag håller inte med dig i detta. Det finns så många unga som sjunger och för det mesta så är det dom som märks och hörs och nu då han fick en förfrågan så tyckte jag att det var modigt att han vågade ta risken, eller hur jag nu ska uttrycka det. Han kan ju bevisligen sjunga ännu.
  Att han behövde hjälp är ju att han har blivit blind på ena ögat och för inte så länge sedan så var han med om en olycka, fick därefter lunginflammation. Olyckan, då han ramlande på Systembolagets golv, för att det var halt, var lite läskigt, tycker jag. Lätt att som äldre att ramla och slå sig ordentligt.
  Ha det bra och varm kram till dig.

  • Ingrid skriver:

   Det är helt ok att tycka annorlunda än jag gör!
   Jag tycker också att OT är duktig på alla sätt och vis, men Melodifestivalen är helt fel forum för honom. Jag missunnar honom inte att vara med i tv och han är en bra representant för alla äldre som inte ger upp, men som sagt, i ett annat program.
   Kram

 11. Kicki skriver:

  Oj! Nu tog Ingrid ton. Inget fel med det, man får väl säga och tycka vad man vill, speciellt i sin egen blogg. 🙂
  Jag hade inget emot att Owe sjöng i mellon. Jag gillar inte mellon generellt. Jag var impad av att han fortfarande är så snabb i texterna.
  Men håller fullständigt med dig ifråga om Davids slick, så himla onödigt.
  Kram/Kicki

 12. Bosse Lidén skriver:

  Tanken under flera av Christers år har varit bredden. Både musikaliskt, åldersmässigt och olika musikgenre. Hans mål är att hitta en vinnare till ”Europamästerskapen”.
  Det har hänt mycket under broarna sedan jag satt fastklistrad med familj och vänner. Där vi röstade och satte en tjuga. Numera händer det att jag ser programmet ensam och har många tankar om mycket. I rättvisans namn fångar det inte mig längre på samma sätt. Ex. slicken som inte är humor för mig. 🙁 Förra veckan spikade jag platserna 5-8 och hade rätt om resten. Denna gång fastnade jag direkt för tjejernas låt som var medryckande. Därför var jag säker på att när det stod mellan dem och Ove skulle han dra det kortaste strået. När Hasse lyckades med sin trall-låt var det mer givet att han skulle gå vidare. Ändå satt säkert många i sofforna och hade åsikter om hans ålder. Detta program är byggt på att ha åsikter. Det tycker jag är kul. 🙂 Jag blev väldigt berörd av Sven-Bertil Taubes medverkan i ”Så mycket bättre”. Det var mäktigt. Det är länge sedan det var musik och sång som var det viktigaste i Mello. Jag kan sakna levande orkestertiden. Visst är det häftigt med alla färgeffekter, men det finns en gräns när jag tycker det tar alltför mycket fokus från sång och musik. ibland känner jag mig gammal och mossig. Då är det skönt att framtiden är min. Om trettio år ställer jag upp och tävlar. Säkert har inte Christer dragit sig tillbaka som han lovat. 🙂
  Tankarna fladdrade rejält under de två uppträdanden. Först och främst var jag impad av att han hade kvar sin personliga röst. Samtidigt kände jag beskyddartankar. Tänk om det händer honom något. Men sanningen är att vad som helst kan hända vem som helst i direktsändning. Nu kom jag att tänka på när Julia Ceasar gick in på Svensktoppen. Undra om hon har kvar åldersrekordet. 🙂 Om jag skulle spela på Oddset i finalen. Det är säkert ingen risk att Ove får sjunga två gånger den lördagen. Men jag har haft fel flera gånger förr. 😉
  Kram Bosse
  Ps. Jösses. Nu skrev jag sönder halva din fina blogg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *