Pelle Holmberg – Sommarpratare den 2 juli

Den härliga solen är framme idag igen och det är riktigt skönt ute. Luften är så klar och frisk och vindarna svalkar en aning.

Den 2 juli var det Pelle Holmberg, biolog och svampexpert, som var sommarpratare och den dagen var jag och min syster Kerstin och hennes man i Visby på Almedalsveckan, så då missade jag honom.

Idag letade jag fram hans program och la mig i solstolen efter lunch och han var verkligen ett trevligt sällskap. Han berättade om sin uppväxt och om sin pappa, som lärde honom allt han kunde om växter och naturen. Intresset för svamp fick han från sin mamma. Han är sedan 40 år tillbaka gift med Ingrid, som han friade till efter en veckas bekantskap. Han berättade om sina fyra barn, där två har diabetes och om sonen Oskar som omkom i en lavinolycka i Åre.

Programmet sändes utomhus och han kommenterade en lövsångare som höll konsert i ett träd i närheten och berättade en trevlig historia i anknytning till den.

Musiken var dessutom mycket bra. Magnus Ugglas Jag och min far satt som en smäck som illustration till avsnittet om hans pappa.

Nu har jag latat mig tillräckligt, så nu ska jag ta mig en promenad, men först en kopp kaffe.

Dagens ordspråk:

Vänner väljer man, grannar får man.

Ha en solig och fin onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Pelle Holmberg – Sommarpratare den 2 juli

 1. Znogge skriver:

  Ytterligare en intressant sommarpratare tydligen. Tror att kvaliteten varit mycket hög i sommar!

  Kram

 2. Gerd skriver:

  Pelle verkade sympatisk på din beskrivning av honom! Här har inte varit något solstolsväder alls, det blåser för mycket. Och jag har fått grejat en del, just nu for jag iväg med ett lass böcker till Second Hand, jag inser hur många böcker jag har, trots att jag gjort mig av med massor!
  Ha en trevlig kväll, kram Gerd♥

  • Ingrid skriver:

   Jag upptäckte också hur enormt mycket böcker jag hade när vi skulle flytta. En del gav jag bort andra är fortfarande kvar på Stenstugu.
   Hoppas att din kväll också blev fin.
   Kram

 3. Kraka skriver:

  Pelle är trevlig! För många år sedan var jag på en guidad urflykt på någon ö i Stockholms skärgård, har glömt vilken ö, och han guidade bland växtligheten.

  Kram

 4. Lambergsfrua skriver:

  Det är trevligt att få sitta tillsammans med dig i solstolen och lyssna på sommarpratarna – ja i alla fall få veta om de är lyssningsvärda eller inte 😉 Jag lyssnar inte alls på radio, då den inte är kopplad till någon teleslinga och lyssnandet då blir så begränsat.
  Idag har jag i stället firat min födelsedag tillsammans med MiML, barn och svärson. Barnbarnet deltog en stund via Skype. jag är helt nöjd med dagen och ser nu fram mot de kommande 75 åren 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag använder mobilen och hörlurar när jag lyssnar i efterhand på de här programmen. Då kan man dessutom lyssna precis var som helst.
   Grattis i efterhand!
   Kram

 5. Karin skriver:

  Ska leta upp Pelle H:S prat, jag gillar hans svampböcker!
  Här har också varit lite fjärilar i år, jag tror en del övervintrare frös i hjäl.
  Att fjärilar också flyttar ner till varmare länder (som fåglarna), det visste jag inte , förrän helt nyligen.
  Kramar Karin

 6. Jah Hollis skriver:

  Ja, det är ju en klar förbättring om man missat ett program, att det nu går att kolla i Sommar i efterhand. Jag hörde svampexperten när det sändes direkt och jag kan inte låta bli att förundras över hur man kan hitta någon att dela livet med efter en veckas bekantskap. Själv har jag gett upp hoppet för länge sedan. Men för många verkar livet vara en raksträcka mot framgång och lycka. Det får man ju veta inte minst i Sommar, och själv tycker jag nog att överflödet av framgångsberättelser kan vara lite för bra. 8)

  • Ingrid skriver:

   Inte ska du väl ge upp hoppet. Det finns nog någon där ute som väntar på dig….

   De unga karriäristerna har jag lite svårt för. Det är bra mycket trevligare att lyssna på de som har lite mera livserfarenhet. De är dessutom ofta betydligt ödmjukare. 🙂

Kommentarer inaktiverade.