Pensionärsstress

Idag har det varit ljust även om solen inte visat sig, men man är tacksam för att det går att se inomhus. Igår var det för himla trist!

Man brukar prata om pensionärsstress och även om vi väl inte stressat så farligt, så har det varit full upp hela dagen idag.

Jag tog vara på lite tvätt på morgonen och sen gick jag iväg till sjukgymnastiken. Ryggen har varit lite stökig i natt och i morse också, men träningen gick bra och gjorde inte alls ont och jag kände mig nästan bättre efteråt. Nu gör jag tre rundor av de övningar jag fått mig tilldelade. Jag kanske latade mig för mycket igår, då jag satt och läste ett par timmar på eftermiddagen. Medan jag var på gymnastiken tog maken sig en promenad och sen satt han och cyklade framför TV:n, han kämpar på.

Efter lunch vilade sig maken en stund och jag bloggade och sen for vi upp till Stenstugu och matade och klappade katter. Klockan två skulle maken vara vid fotvården, så det var bara att köra direkt dit när katterna fått sitt.

Medan han var där, åkte jag och handlade, för i morgon har jag tänk att jag ska baka, så det skulle hem en del varor till det.

När maken var fin om fötterna igen, skjutsade jag hem honom och handeln och så körde jag till Mekonomen med bilen, för de ska göra service på den i morgon och skulle ha den så tidigt som klockan åtta. Jag har ju ingen större lust att störta iväg så dags på morgonen, så det passade bättre att lämna ner den redan idag.

På det sättet fick jag mig en ordentlig promenad också och den lär jag ju få upprepa i morgon igen 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Pensionärsstress

 1. Lambergsfrua skriver:

  Att vara pensionär kräver både tid, ork och engagemang =D
  Som min kollega sa: ”Vad GÖR ni hela dagarna…”
  Varm kram!

 2. Ingela skriver:

  HOPPLA! Ni har då att stå i om inte annat så ser ni till själva att det inte rullas några tummar. Ta ett djupt andetag emellanåt bara så inte stressen tar över. En skön måndagskväll önskar jag dig

 3. Gunnar skriver:

  Ja det säger alla som går i pension. Får se om det kommer att stämma på mig också (pension börjar på julafton)

  Ni är duktiga på att motionera ser jag!

 4. Sylvia skriver:

  ”Fullt ös” som min son brukar säga när jag far omkring och ser lite stressad ut.
  Hoppas övning och besök hos sjukgymnasten gör susen för ryggen och vila mellan varven är nog inte så dumt.

  Jag satt just och tänkte på din saffranskaka som är så himlens god. Receptet har jag sparat. Det blir bra att vispa till den samtidigt med bullbaket till första advent.

  Kram Sylvia

 5. Eleonora skriver:

  Du har verkligen fått rejält med motion idag. Och lär väl få i morgon igen då du ska hämta bilen.

  Har också tänkt baka i morgon eller på onsdag. Lussebullar blir det nog och kanske några småkakor. Eftersom jag är bortrest nästa vecka gäller det att planera in så gott det går och som man orkar.

  Ha det gott och kram kram

 6. Viola skriver:

  Det händer att jag får frågan av det arbetande folket – vad gör du hela dagarna?
  Jag vill inte påstå att jag är stressad men precis som hos dig så är det ingen konst att få dagarna att gå -ibland alldeles för fort.
  Vi spelar bridge 2 två ggr i veckan, vattenjympa 2 gånger och Röda Korset en förmiddag.
  Detta är ju saker som man inte gjorde när man jobbade. Frissa och fotvård och allt hemarbete – hur i all världen hade man tid att jobba.
  Visst är det skönt att vara pensionär, att någorlunda få bestämma över sin tid och det bästa av allt – frukosten med tid att läsa tidningen.
  Här är en till som ska baka. 1:advent har vi adventslunch för barn och barnbarn. Ibland är vi många, barnbarnen börjar bli vuxna och är upptagna, den som har tid kommer.
  Jag läste ditt förra inlägg – en del att tänka på. Det här med kvicksilver är farligt.
  Jag hörde i radion att det är problem med att lågenergilamporna sorteras som glas.
  Ha en fortsatt fin vecka.
  Kram Viola

  • Ingrid skriver:

   Att sitta vid köksbordet och få dricka sitt morgonkaffe och läsa tidningen i godan ro, det är guld värt. Inte gör det något om man inte har hunnit bädda och klä sig förrän fram mot niotiden.

   Under ”kotiden” var det uppstigning 04.30 varje dag och då fick det inte bli några långa sittningar minsann. Och sen när jag började jobba i Visby ringde klockan 05.30 varje vardag.

   Nu har man det hur bra som helst, men dagen blir ju lite rumphuggen 😉

 7. Sara skriver:

  Hej Ingrid! Har ni fortfarande kvar Stenstugu? Förstår inte riktigt om det har blivit sålt eller hur det ligger till, eftersom katterna verkar vara kvar där? Tack för en trevlig blogg!

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du gillar min blogg, hoppas att du vill komma tillbaka 🙂

   Vi har skrivit över gården på vår äldste son, som ska flytta dit, men han vill bygga om och renovera lite först. Under tiden far vi dit ungefär varannan dag och ser till katterna och huset.

   • Sara skriver:

    Tack för ditt svar Ingrid! Jag har följt din blogg ganska länge, men tror det här är första gången jag kommenterar. Så kommer tillbaka gör jag definitivt 🙂

 8. Skatan skriver:

  Nu förstår jag innebörden i ordet ”pensionärsstress” … Jag hade inte en aaaning om att tiden liksom jag själv har krympt på nå´t underligt sätt.

  Fast egentligen … man behöver ju inte ha så bråttom. I morgon är en annan dag. Fast nog har ”det” en förmåga att ”köra ihop sig”.

  Kram och hoppas ni får en fin lugn tisdag idag!

 9. Znogge skriver:

  Ni verkar alltid ha fullt upp men jag förmodar att dagen blir vad man gör den till. Men vissa saker måste naturligtvis hinnas med vare sig man är pensionär eller ej.

  Hoppas bilservicen går bra så att ni slipper tråkiga överraskningar.

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *