Pensionat Sjövik – Hotel Stelor

Idag har jag varit på en riktig nostalgitripp till Hotel Stelor i Västergarn. Inte var det mycket jag kände igen från den tid i mitten av 50-talet när jag jobbade där i två somrar, men det var väldigt roligt ändå. Då hette stället Pensionat Sjövik och om de somrarna har jag skrivit HÄR

Nu är pensionatet förvandlat till ett hotell med vackra rum möblerade i gammal stil och med toppmoderna härliga badrum. Det är annat det än småstugorna ute i parken där gästerna bodde på min tid. Där fanns det inga badrum minsann, utan det var handfat och vattenkanna som gällde.

Hotel Stelor har funnits i 5 år och under den tid som gått sedan pensionatsrörelsen avslutades har det drivits annan verksamhet där – Gotland Bi och Present, så gården har varit ett mål för turister sedan 1920-talet.

I den gamla ladugården har man nu musikföreställningar under sommaren och där finns också en butik med allehanda saker, bland annat säljer man plagg ur Karin Rodebjers kollektion. Jag vågade inte ens titta på prislapparna. Bakom ladugården har man byggt en ny fin restaurang och i köket jobbar kändiskockar.

Det är annat än fru Jacobssons matlagning det, fast i och för sig var det väl inte något större fel på den. Jag minns ännu hennes kokta flundror med hollandaisesås.

Det är så roligt att se att den gamla glasverandan som togs bort av de förra ägarna blivit uppbyggd igen och kommer att fungera som frukostmatsal på sommaren och den blir en matsal som man kan använda året runt.

Den här ingången kände jag i alla fall väl igen, för den gick in till det som då var köket och den har jag gått ut och in igenom många gånger och i syrenbersån utanför hade vi ”flickor” vår matplats och där höll vi till med potatisskalning och grönsaksrensning. Ja vilka minnen som väcks!

Det var lite åskmuller för ett tag sedan, men nu hörs det ingenting. Hoppas att vi slipper undan. Jag fick just ett sms från GEAB att det varit strömavbrott i Klinte, Fröjel och Eksta, men här har inte märkts någonting.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Pensionat Sjövik – Hotel Stelor

 1. Znogge skriver:

  Vissa minnen väcks lätt till liv för jag kom direkt ihåg att du skrivit om det. Men jag tar och läser en repris ändå 🙂

  Kram och trevlig kväll!

 2. Kicki skriver:

  Så roligt att uppleva gamla minnen.

 3. Gillar verkligen de rappade väggarna och den mörka dörren, ser charmigt ut!

 4. Elisabeth skriver:

  Det är härligt med minnesresor!! Allra helst till ett så fint ställe. Ha dé gott!

 5. Bosse Lidén skriver:

  Jag förstår att det var en härlig nostalgikick för dig. Notera gammalt och nytt. Minnas tillbaka. Har de klarat fem år ska de väl kunna klara många år till. Kram Bosse

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *