Pingstdagen

Jag kom iväg till kyrkan igår kväll och det är jag glad för. Det var en väldigt vacker konsert som Hägerstens kammarkör bjöd på. Körverk som för mig var helt okända, men den stora kören på ungefär 30 personer av båda könen fyllde kyrkan med de underbaraste toner som tänkas kan.

När jag åkte hem hade det börjat regna en aning, men det blev inte något av det och i dag har det varit en ganska solig och varm och skön pingstdag. Jag gick och pysslade ute lite på förmiddagen och låg i solstolen en stund och vilade middag.

Härje Hallgren till vänster framför ett av fritidshusen och gillets ordförande Göran Wahlqvist och sekreterare Eva Pettersson

I eftermiddag har Gertrudsgillet haft sin sommarutflykt och i år gick den till Mulde fritidsby, där Härje Hallgren tog emot oss och berättade om anläggningen med kräftdammar, hjorthägn och fritidsstugor.

Det är så vackert med dammarna, de välklippta buskarna och häckarna och en helt underbar fågelsång som nästan överröstade Härje

Det mulnade till litet fram på eftermiddagen, men det var ändå ganska varmt och skönt där vi satt och drack vårt medhavda kaffe medan Härje svarade på frågor om anläggningen. Sen kunde de som ville gå runt och se sig omkring i egen takt.

Ha en skön avslutning på pingsthelgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gertruds Gille, Pingst. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Pingstdagen

 1. Så bra att du gillade konserten, när du nu hade tagit dig i kragen och kommit iväg! Jag kan tycka att det är lite jobbigt att komma iväg på någonting på kvällen, då är det så skönt att slappa hemma framför tv:n…Men kommer man bara iväg, så brukar man vara glad för det!
  Här har vi haft smått, smått duggregn idag; totalt har det kommit ca 2 mm på hela dagen! Varför kunde det inte regna ordentligt?
  Ha en skön pingstdagskväll och en fin ny vecka!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Visst är det trögt när man ska iväg på kvällen, men man måste ju försöka göra något annat än se på tv.
   Vi fick regn igår kväll, men nu skiner solen.
   Kram

 2. Karin skriver:

  Jag vill bara meddela dig att jag har en ny hemside-adress: http://pixelmojan.blogspot.se
  Kram Karin

 3. Helena Sandegren skriver:

  Så högtidligt med konsert i pingsthelgen, bra att du kom iväg.
  I dag har vi helgdag, och det blir lugn och tyst i gatorna.
  Ha en fin måndag. Âr mataffärerna öppna som vanligt imorgon tisdag?

  • Ingrid skriver:

   Jaha, ni har kvar annandagen i Norge. Hoppas att du haft en fin dag. Här är mataffärena öppna precis som vanligt från 8-21 vare sig det är helgdag eller nationaldag..
   Kram

 4. Vonne skriver:

  Körsång i kyrkan är alltid vackert tycker jag. Blir så fin akustik. Samma gäller när jag nån gång är där och psalmsång ska sjungas. Jag sjunger väl aldrig så bra (tycker jag själv) som i kyrkan!

  Vacker rofylld bild du fått till av dammarna. Kräftdammar, Hjorthäng och stugor. Intressant!
  Kram på dig och ha en fortsatt bra vecka. Kram

 5. Skogsnuvan skriver:

  Här regnar det idag men jag är glad för det. Ingen storm och det behövs vatten speciellt som jag gjort klar gräsmattan och sått gräsfrö. Kom som på beställning det fina duggregnet

 6. Elisabeth skriver:

  Härligt med både skönsång och naturupplevelse!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *