Pingstdagen med gökotta

Pingstdagen den 4 juni 2006
Strålande sol hela dagen, temperatur ca 12-16 gr.

Fredagen blev mycket riktigt solig och fin, om än ganska kylig. Jag var ute i trädgården hela dagen, klippte gräsmattorna och planterade ut tagetes, petunior och småplantor. Så nu får vi hoppas att nattfrosten håller sig borta.

Igår på pingstafton var det mest mulet, men mot eftermiddagen visade sig solen i alla fall. Jag bakade en paj och sedan var jag på Klinte en vända. Jag köpte mig ett par nya långbyxor och ett linne. Byxorna var naturligtvis för långa i benen, så sedan hade jag pyssel med att sy upp dem.

Idag startade vi dagen med gökotta klockan 08.00, inte så hemskt tidigt alltså. Den var i ett vackert änge här i närheten. Det var rätt mycket folk med för det var en härlig morgon. En duktig botanist gick runt och visade och berättade om alla växterna i änget.

Det var så intressant, för med hennes ledning såg man helt plötsligt växter, som man annars inte skulle ha uppmärksammat.

Tyvärr hörde vi ingen gök, men det gjorde inte så mycket. För ett par år sedan när vi var på gökotta, flög en gök fram och tillbaka över platsen där vi satt och gol från alla håll. Då kände man verkligen att utflykten gjorde själ för namnet.

Vi kom hem vid 10.30-tiden och sedan var Carina och Bosse här och åt lunch hos oss och i eftermiddag har det varit solstolen som gällt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *