Pingstregn och gökotta

Jag vaknade tidigt i morse av att det regnade. Så skönt med regn, men synd på gökottan, tänkte jag och snurrade ett varv i sängen och somnade om. Maken var redan uppstigen och när han gått upp hade jag ingen aning om.

07.15 ringde väckarklockan som vanligt, nu hade det nästan slutat regna. Jag gick upp och nere i vardagsrummet hittade jag maken, som låg och slumrade på soffan.

-Ska vi gå på gökotta?
-Nej, det är för dåligt väder, det blåser också och i änget vi ska till är det säkert väldigt blött.

-Ska flaggan hissas?
-Nej, det blåser och regnar för mycket.

Lugnad satte jag mig för att dricka morgonkaffe, men det stod inte på, så kom maken och sa, att nu har det nästan slutat regna, nu ska flaggan upp. Ut och hissa flaggan och när vi ändå var ute så skulle bilen spolas av, ifall vi kanske, eventuellt, möjligen, skulle åka på den där gökottan i alla fall.

Då insåg jag att det skulle bli gökotta och tog en snabbdusch, en snabb hårtvätt och fixade till en kaffekorg och iklädda gummistövlar och regnjackor gav vi oss iväg till Andänget vid Hajdes i Fröjel och för en gångs skull var vi inte först. Det hade kommit riktigt mycket folk.

Regnet hängde i luften och det kom ett stänk då och då, men det var uthärdligt i alla fall. Andänget ägs av familjen Lindberg Lagerin och de hade ordnat det riktigt bra, gjort en ordentlig parkeringsplats på en höåker och klippt en gång genom höet ner till änget.

Det var ett vackert, välvårdat änge med massor av vackra hasselbuskar och blommor. Man hade gjort en tipspromenad med riktigt kluriga frågor och efterhand som folk strömmade till blev de försedda med papper och penna.

När alla kommit på plats, cirka trettio Fröjel- och Klintebor, höll pastor Åkerheden en stunds andakt på temat livet och vad vi ska fylla det med. Lars-Erik Gottlander underhöll med fiolspel och sedan tog Anna Ulmstedt vid och berättade om kaffekalasen förr i tiden och så berättade John Göthberg om änget vi befann oss i.

Det var kallt och det småregnade och många frös och satt och kurade med filtar över axlarna och under paraplyn, men så bröt molnen plötsligt upp och solen började titta ner på oss och då hörde vi göken. Helt perfekt!

Så blev det dags att dricka kaffe, frågorna på tipspromenaden gicks igenom och vinnarna fick hämta fina priser innan det var dags att skiljas åt.Bilderna är klickbara!

Nu skiner solen så vackert och det är runt 20°, så nu blir det en slummer i solstolen!
( 6 mm regn fick vi )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Pingst, Utflykter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Pingstregn och gökotta

 1. Karlavagnen skriver:

  å så har jag lärt mig något nytt idag. Gökotta. I see… Så trevligt ni verkar ha haft det! Härligt! Fortsatt trevlig pingsthelg!

 2. Karin skriver:

  Gökotta! Låter fint! Såg ni några fåglar?
  Kram Karin

 3. Tina skriver:

  Ni verkar ha haft en riktigt trevlig och innehållsrik dag. Och Gökotta var något nytt för mej.. ;o))

  Kom hem från jobbet inatt och har haft fullt upp med att försöka läsa i kapp mej på alla bloggar. Och nu ska jag packa för kommande äventyr. Lillesyrran har resfeber och jag är mest bara dåsig i huvudet efter den gångna veckans eskapader.. Som tur är så är jag ledig lite längre den här gången så jag hinner ta itu med lite saker här hemma mellan resorna.

  Vackert väder har vi här idag. 28 grader i skuggan och små lätta vindar. Vågar inte klippa gräsmattan för då är det risk för att den torkar/bränns bort…

  Önskar dej en trevlig vecka!

 4. Znogge skriver:

  Så trevligt att ni kom i väg trots allt! Vi har sluppit regnet men speciellt varmt är det inte…

  Ha en fortsatt fin pingstdag.

  Kram

 5. Margaretha skriver:

  Vad trevligt med gökotta. Det har jag aldrig varit på, det måste vara en upplevelse. Förstår att det var stämningsfullt med den lilla andakten och fiolspelet. Man borde ha varit med …
  Vad betyder väl vädret i ett sånt läge …?
  Kram

 6. Gun skriver:

  Det blev ju fin resa trots allt. Inga regn här och naturen riktigt ropar efter vatten.

 7. Doris skriver:

  Låter mysigt 😉

 8. Corina skriver:

  Har aldrig kommit mig iväg på någon Gökotta ännu men det kanske blir man vet aldrig 🙂 Däremot bevistade jag gudstjänsten i Tavelsjö kyrka på söndagen. Annars glev pingsten förbi lugnt och behagligt. Kram

 9. Rosita skriver:

  Så trevligt det ser ut på gökottan,trots växlande väder,men jag är förvånad över att många av deltagarna bar 3/4 långa byxor,har inte Gotland mycket fästingar?
  Jag kanske har blivit nojig men jag får alltid fästingar på mig nuförtiden,även om vårt område inte har den mest giftiga sorten så gillar jag dem inte.
  Här har det varit uppehållsväder men det STORMAR,jag är så trött på det eviga blåsvädret,men vad hjälper det?

  • Ingrid skriver:

   Jag är också nojig när det gäller fästingar och går inte gärna i ängen med högt gräs, så för min del var det perfekt att jag kunde ha stövlar på mig. Men som sagt det var en hel del som inte brydde sig om varken väta eller fästingar.

   Här blåser också som bara den idag och det gillar jag inte. Dessutom har det blåst rakt in på vår uteplats, så man har inte kunnat få lä där heller 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *