PK-prov och nytt halsband

Rackar´ns Arne Dahl och Europa Blues! Jag har följt den här serien och igår kväll var det sista avsnittet och det var så otäckt, så att det var bara omöjligt att somna när jag väl kom i säng, trots en stunds Spindelharpa för att lugna ner nerverna. Så fort jag började slappna av var jag tillbaka i nazisternas tortyrkammare. Jag tittade på klockan när hon var två, tre, halvfem, sex och halvsju, så inte blev det mycket sovande av i natt inte. Märkligt nog drömde jag i alla fall och som så ofta om min gamla arbetsplats, där jag åker hiss upp och ner, fram och tillbaka och inte hittar dit jag ska, slarvar bort papper och vimsar till det mesta.

Klockan sju gick jag upp, för idag skulle jag vara på vårdcentralen redan 8.30 för att ta det första PK-provet, ett prov som ska visa hur waranet, som jag nu ätit några dagar, påverkat mitt blod. Jag tyckte att det såg väldigt tunt ut!

Det var redan fullt i väntrummet när jag kom, men det gick snabbt, så det tog inte så många minuter och nu har jag fått ett direktnummer till provtagningen, så att jag kan ringa och boka ny tid på ett enkelt sätt. I morgon bör jag få ett besked om fortsatt dosering av de små blå och när nästa prov ska tas.

Nytt halsband har jag fått också och sköterskan som tog provet kollade att det satt på. Kedjan är förstås min egen. Brickan satt annars i ett snöre och att gå med ett snöre runt halsen tycker jag inte är speciellt snyggt. Så, nu har jag visat nyförvärvet, nu åker det in under tröjan igen!

Nu är frågan om jag ska ta bilen och åka och handla lite? Det ska bli blåst och snö idag och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Gotland, men än så länge är det ganska hyfsat, så man kanske skulle ta och passa på.

Ha en fin Nobeldag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till PK-prov och nytt halsband

 1. jam45 skriver:

  Jag har inte sett serien du talar om men visst får man svårt att sova när man kommer i kontakt med dessa ohyggligheter.
  Intressant detta med ditt halsband. Jag har en väninna som äter W men har aldrig sett att hon har en sådan, eller också har jag inte tänkt på det. Verkar vara en bra sak. //M

 2. Lambergsfrua skriver:

  Vad tråkigt att du fick sömnen förstörd av hemskheterna du såg på TV. Jag tror det är därför jag inte gillar att se deckare och skrämmande filmer. Nu hoppas jag att du kan ta dig en liten middagsslummer efter din eventuella shoppingtur.
  Halsbandet är ju riktigt snyggt, men att ha det i en tåt runt halsen hade inte varit något vidare. Ditt val av kedja är klart mycket snyggare.
  Önskar dig en fin dag trots SMHI:s vädervarning.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Anne-Lie skriver:

  Här är det full snöstorm, ska äta lite äggröra nu och sedan ut och skotta. Får gå ner till ladugården och se om jag hittar snöskyffeln, min man skottar med snöbjörnen men det blir så tungt.

 4. snawitz skriver:

  Hej!

  Nu har jag problem med uppkopplingen, tror att snön påverkar den, vilket min leverantör förnekar

  Jag har sett de 2 första programmen från Arne Dahl, och de var ruskigt bra

  Ha en bra dag

 5. Birgitta skriver:

  Det där halsbandet har jag också haft under 1,5 år. Bra att det finns. Satte det också i en finare kedja.

  Fy för att bli så uppskrämd att man inte kan sova alls. Hemskt. Har inte heller sovit men det beror på helt andra orsaker.

  Sköt nu om dig, och ta det försiktigt i snön, och framförallt i halkan.

  Kram

 6. Laila Östergren skriver:

  Ibland tycker jag att trailern om kommande deckare verkar så otäck så jag vill inte se programmet. Det är många program jag avstår ifrån på grund av trailern.
  Vi satsade också på att åka och handla på förmiddagen på grund av väderprognosen och det var rätt val visade det sig. Skall dock till Klinte i kväll på ”Nobelmiddag” men då har vi proffschaufför som hämtar oss så det ska säkert gå bra. Det är ju inte så långt. Väntar nu på prisutdelningen så man får se lite vackra kläder mm. Ha en trevlig Nobelkväll!

 7. Malin N. skriver:

  Märkligt, min inbjudan till nobelmiddagen verkar ha kommit bort i posten i år igen… 😉
  Tur att man får vara med via tv:n i alla fall. (Då slipper man ju damma av sin tiara dessutom)

 8. Inger Maryissa skriver:

  Hoppas att PK-provet visar sig vara bra…kan tänka mig det känns jobbigt att behöva äta dessa piller.
  Men det är nog också bra att de finns och bra med halsbandet
  Hörde också om varningen från SMHI om snöoväder, och hoppas det inte blir alltför jobbigt väder
  kramar

 9. Inger Johansson skriver:

  Hej!

  Hoppas PK-provet är bra! Det är ju ett väldigt åkande, mamma hade varan ett tag.

  Jag var och kollade blodtrycket idag, har känt mej yr och trött och ont i huvudet. Det var inte bra, 182/119, ska ringa vårdcentralen imorgon 🙁

  Kram Inger

  • Ingrid skriver:

   Jag har som tur är bara ett par minuter till fots för att ta mig till VC, men nu till helgen stänger de och då får jag köra ett par mil.

   Ring till du så att du får en tid, det där vara ju väldigt högt! Inte undra på att du inte mått bra.
   Kram

 10. Suss skriver:

  Den där Waranbrickan var riktigt fin, det finns säkert någon designer som gör något liknande snart och då kostar det skjortan! Ett snöre däremot lät inte så roligt. Din kedja var väldigt bra ihop med brickan. KRAM!

 11. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Hade ingen aning om att man ska bära en bricka, men med tanke på biverkningarna så är det ju en väldigt bra idé. Snyggt med kedjan för som du säger, att hålla lite stil är aldrig fel 🙂
  Hoppas du inte fått några biverkningar och att dina värden är som dom ska. Att läsa bipacksedeln gör ju att man blir mörkrädd för det är mycket med både mat o dryck som man ska tänka på.
  Waran kan inte ges till strumasjuka läste jag, så det är väl bara till att hoppas på att jag klarar mig då eller att det finns något alternativ.

  Jag har inte heller sovit så mycket då jag läste ute Elisabeth Georges deckare och den var vedervärdig. Gillar inte när man blandar in små barn som misshandlas till döds av något större barn. Fy katten!
  Får läsa något ’snällt’ per omgående så att ordningen blir återställd för bilder fastnar på näthinnan av hemskheterna.

  I dag har jag sett på nobelfestligheter på TV hela dagen och det är ju alltid trevligt att se på men även min inbjudan hade kommit bort i posthanteringen, som vanligt…

  Lycka till nu med proverna och jag håller tummarna för att de ska vara bra!
  Varm kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Så vi håller på Agneta!

   Läser och/eller ser ruskigheter på TV så att vi inte får sova. 😉
   Jag hade faktiskt lite svårt att somna igår kväll också, men det gick till slut och jag har sovit gott och drömlöst.

   Jag såg också på nobelfestligheterna, men inte hela dagen. Jag varvade med lite annat.

   Jag får väl besked idag om hur jag ligger till, men det tar nog ett tag innan man når rätt nivå, så det lär bli täta provtagningar ett tag framöver. 😉

   Ha en fin tisdag!
   Kram, Ingrid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *