Planeringsdag

Det har regnat en hel del i natt och idag har det varit mörkt och grått, men det har inte gjort så mycket, för jag har varit på Kupan i Klintehamn, där vi började dagen med julgröt och skinksmörgås. Under kaffedrickeningen efter maten planerades verksamheten för Kupan i Hemse och den i Klintehamn under januari-augusti 2015. I Hemse gör Klintekretsen en stor insats och bemannar butiken med fyra man (kvinnor) en dag per vecka och i Klintehamn är mötesplatsen öppen ett par timmar två gånger i veckan.

Själv ställer jag upp en eller ett par gånger i månaden i Hemse och så rycker jag in om det saknas folk. För folk saknas det, som i alla föreningar och i all ideell verksamhet.

När alla arbetsdagarna blivit bemannade avslutades den delen av dagen och de flesta gick hem, men för oss som är med i styrelsen var det dags för ett möte. Jag var sekreterare, så nu har jag suttit och renskrivit mina kråkfötter och när jag läst igenom det i morgon mailar jag över det till ordföranden för attest och korrekturläsning.

Jag kan bli lite ordblind i betydelsen att jag kan missa att helt skriva ut ett ord och det ser jag inte med en gång, för jag vet ju vad det ska stå i texten, så jag läser ordet i alla fall. Om du läser min blogg och någon gång tycker att sammanhanget är lite märkligt kan det bero på ett ”blint” ord.

Tala om röd, men jag måste ju visa min vackra amaryllis som jag fick när jag hade grannarna här. Nu är tio klockor utslagna på de två stänglarna och en tredje stängel är på väg upp. Den är enormt vacker med sin djupt röda färg och har fått flytta från köksfönstret in i vardagsrummet.


Trevlig måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset. Bokmärk permalänken.

22 svar på Planeringsdag

 1. Znogge skriver:

  Vilket praktexemplar! Klart att den skulle få flytta in i vardagsrummet så att du kan njuta av den. I och för sig är man mycket i köket också.

  Kram och trevlig kväll!

 2. Syster Kerstin skriver:

  En sån blomma, helt fantastisk. Den platsar verkligen i ” finrummet ” !

 3. Gunnar skriver:

  Du håller dig sysselsatt ser jag.Verksamhet som är viktig tycker jag på många sätt. Jag tycker att röda korset är jättebra även om jag själv mest är engeagerad i Rädda Barnen.
  Verkligen en fin Amarylls på fotot!

 4. Fantastiskt fin amaryllis!
  Trevlig kväll!

 5. Anne-Lie skriver:

  Roligt att du är så aktiv. Verkligen en fin amaryllis.
  Kram!

 6. Kraka skriver:

  Det är ett stort problem att det alltid fattas folk i alla föreningar. det blir en ond cirkel då de som är aktiva måste göra så mycket att de tröttnar. Om fler hjälptes åt skulle det inte behövas så stora insatser. Föreningsliv är både roligt och utvecklande. 🙂

  Här är vitt och fint. Ca minus 8 tror jag, men det ska bli kallare framöver såg jag på yr.no.

  Kram

 7. Freja skriver:

  Vilken fantastisk maffig amaryllis!

 8. Lambergsfrua skriver:

  Det är tur att det finns människor som vill och kan jobba idellt i olika sammanhang. Det är guld värt och alla som ställer upp på det är guld värda.
  Din amaryllis är helt fantastiskt vacker och kommer trolige att glädja dig över alla helgerna.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 9. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Det där är ju ett riktigt praktexemplar! Hela tre stänglar och så alla dessa vackra klockor…som en dröm. Hoppas dom håller över julen.
  Du jobbar och står i, fullt upp för jämnan. Roligt att det finns kunder med tanke på att orterna är små och återvinning borde fler ägna sig åt.
  Kram, Agneta

 10. Vilken fantastisk amaryllis! Kommer den från Suder…..i Klinte!? 😆
  Jag måste nog åka dit och köpa något riktigt snyggt. Mina två röda jag köpte på ICA har nästan blommat över! 🙁
  Jag vet hur det är att ha mycket att pyssla med, vi pensionärer har ju det! *fniss* 😉 Just nu filar jag på ett föredrag med bildvisning – där jag ska presentera mig själv och min trädgård -som jag som ny webmaster ska ha uppe i Visby för Trädgårdsamatörerna på torsdag. Har inte gått igenom dom 120 bilderna förrän idag – tyvärr! 😯 Så nu har man en del att stå i….. 🙄
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Den här hade Rut köpt på Linds. Själv köpte jag en bamselök på Suderviljan, men den är inte alls så fin.
   Lycka till med förberedelserna inför ditt föredrag. Det blir säkert bra, jag har ju hört dig och vet vad du går för!!
   Kram

 11. Geddfish skriver:

  Oh, vad aktiv du är! Ja, förresten, det är jag själv också 😉 ibland blir jag lite trött 😉
  Vilken underbar amaryllis!!!
  Ha det bäst, kram, Gerd

Kommentarer inaktiverade.