Plötsligt händer det!

Svenska Spel använder ju det uttrycket, Plötsligt händer det! som slogan för Triss och nog har man väntat sig att det ska hända något, när man sitter där och skrapar, men det blir ju aldrig mer än 25:- eller högst 50:-. Fast det kanske är lika bra att det bara blir småvinster för stora vinster kan verkligen ställa till det och stora pengar kan locka fram det sämsta hos människan.

Jag lyssnade på Anja Kontor i eftermiddag och där följde man rättegången mellan en mamma och hennes dotter i tvisten om en trissvinst. Dottern var med i TV4 för att skrapa en Trisslott för sin mammas räkning, detta för att mamman inte skulle förlora sitt bostadsbidrag. När vinsten blev 10 000 kronor i månaden i 25 år framåt, hävdade hon att lotten var hennes egen och inte mammans. Mamman säger att det var hon som köpt lotten och nu står ord mot ord.

Vem som talar sanning vet bara mamman och hennes dotter. Det är djupt tragiskt hur pengar kan få fram det absolut sämsta hos en människa, för en av de här kvinnorna ljuger ju.

Åke hade sin egen slogan – Man ska tjäna sitt bröd i sitt anletes svett. Och det ligger nog en hel del i det. Hur många gånger har man inte läst att det gått illa för den som vunnit stora pengar. Det är inte lätt att hantera miljontals kronor och vänkretsen blir ofta väldigt stor 😉 och i det här fallet har det gjort att en mor och dotter möttes i rätten – och inte ägnade en blick åt varandra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Tänkt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 svar på Plötsligt händer det!

 1. Inger Maryissa skriver:

  Ja, pengar kan tyvärr locka fram de sämsta sidorna hos människor
  och trist denna tvist mellan mamman och dottern om trissvinsten
  verkligen tragiskt !
  Kram

 2. Susie på Stjärnarve skriver:

  Ja, usch vad pengar kan förstöra människor! Det är ju faktiskt ett av dom vanligaste skälen till mord!!
  Och inte blir man lyckligare för man har massor av dom, även om det naturligtvis är skönt att man har så man klarar sig något så när. Men det har man ju lärt sig, att pengabråk det är inte kul. Som ”egen företagare” under 44 år har man ju lärt sig att sköta sin och firmans ekonomi, men ibland har vi haft bekanta som velat låna pengar och det har några fått. Men…med det tillägget att det är både ”första och sista gången” – vilket dom inte verkar ha fattat utan blivit förbannade på oss när dom inte fått göra det igen!?

 3. Suss skriver:

  Tack för de fina blomsterbilderna, vi har en bit kvar här i Närke inser jag, men mina pioner sticker upp sina röda ”skallar” i min rabatt i alla fall. Det är en av mina favoritblommor.
  Vi skrapar Triss på jobbet varje vecka, men sällan vinner vi något. En stunds spänning är vad vi får och det kanske är lagom när jag läser ditt inlägg. Nu ska jag säga kram och God Natt!

 4. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Så det kan bli när man är sniken! Dottern fick alltså skrapa för att mamman inte ville förlora sitt bostadsbidrag, om jag förstått saken rätt. Redan där osar det katt! Bättre hon hade skrapat själv och betalat full hyra i stället för att tillskansa sig BoBidrag av kommunen/staten . Nu fick hon inget alls av vinsten….surt sa räven om rönnbären.
  Verkar vara lika goda kålsupare båda två!
  Så kan det gå när man är girig!
  Men självfallet är det trist att det blev på detta viset och att det gick så långt som till rättegång tjänar ingen av dem på. Kända i media blev dom ju…det var allt!
  Håller med Åke för min mamma/släktingara sa ungefär sak samma 🙂
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att själva förfarandet, att låta dottern skrapa lotten för att inte bostadsbidraget ska påverkas är högst omoraliskt. Om det nu är så det har gått till?

   Jag läste i en rubrik i dag att de båda har förlikats, men hur mycket modern får av vinsten vet jag inte ännu.

   Kram

 5. Ingrid skriver:

  Man blir ledsen av att läsa om folks girighet. Ingen av dom inblandade vinner på det och i längden så förstörs så mycket för dom. Inte vet jag, men jag anar att det måste ligga mera under det hela. Har man goda relationer, så poppar inte såna här dumheter upp bara sådär.

  Natthälsningar från din namne 🙂

  Ingrid

 6. Beppan skriver:

  Tänk att en trissvinst kan få mor och dotter att säga upp bekantskapen med varandra. Så tragiskt.

 7. helena skriver:

  Men om man kommer så långt att man får skrapa i tv, då är väl vinsten ändå tillräckligt stor för att man ska kunna strunta i att man inte längre får bostadsbidrag?

 8. susan skriver:

  Usch ja visst är det tragiskt:(

 9. Pia skriver:

  Ja det e otroligt Vad pengar kan ställa till det Tragiskt är bara förnamnet
  Jag har oxå en ”slogan”(ordspråk) men den har inte med pengar att göra. Men den passar mig perfekt Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete .
  😉

 10. Kicki skriver:

  Men fy fasen vilken girighet hos båda två. Så himla enkelt det varit att dela på vinsten.
  Jag skulle faktiskt inte vilja vara en miljonvinnare, det skulle föra med sig så mycket annat trist (bl.a.tiggeri från okända). Har man bara pengar så man klarar livhanken, så uppskattas småvinsterna, i.a.f. från mig. Nån tusenlapp från postkodlotteriet tackar man inte nej till, men jag har absolut ingen dröm om att vara med som vinnare i Grannyran.
  Kram

 11. Raija skriver:

  Ja, det är verkligen tragiskt att en mor och dotter inte kan lösa problemet själva. Men en del blir väldigt giriga när det gäller vinster eller arv.

  Men jag skulle inte ha något emot att vinna en slant och behöver inte ha massor av miljoner för att bli glad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *