Postcrossing

Det är mulet och grått i dag, det såg jag redan tidigt i morse när jag var uppe en vända, så jag la mig och sussade ett tag till, så jag kom med andra ord sent upp, men det kan man väl unna sig någon gång då och då. Sen blev jag sittande vid köksbordet med det sista av GA-kryssen och när jag var klar med dem var det nästan dags för lunch, men först satte jag på datorn, för det var en sak jag skulle göra.

För ett tag sedan läste jag hos Carita om Postcrossing och det lät väldigt spännande, så i dag har jag registrerat mig och väntar på det första vykortet, eller om jag först kommer att få en adress att sända ett vykort till? Jag vet inte riktigt hur det här fungerar, men det lär jag väl komma på med tiden. Titeln på Caritas inlägg är Postcrossing förenar världen och kanske är det så. Det här med postcrossing är tydligen ingenting som är nytt, utan det har förekommit i flera år, men det är inte så många i Sverige som anslutit sig. På deras hemsida kan man läsa att vi är 1.526 deltagare i Sverige och därmed ligger på plats 40. Nu har jag gjort mitt för att bättra på de siffrorna.

Efter lunch parkerade jag i en av fåtöljerna i vardagsrummet och började läsa Min fantastiska väninna och har tagit mig genom barndomen och allt som hände Elena och hennes vän Lila under de åren och är nu redo att starta med tonåren, men tar en liten bloggpaus först. Jag måste säga att jag är imponerad av Elena Ferrantes berättarteknik. Spelet mellan de två barnen är beskrivet på ett fantastiskt sätt och miljöskildringen från ett fattigkvarter i Neapels utkanter gör att man känner sig delaktig i det som händer.

Nu ska jag ha mig en kopp kaffe innan jag fortsätter med tonåren och sen blir det tv. I kväll väntar ännu ett avsnitt av Innan vi dör, en av de få serier som är så spännande att jag bara längtar efter att avsnittet ska ta slut.

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Daterande, Odvalds och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Postcrossing

 1. Det låter faktiskt lite spännande med post-crossing, måste jag säga! Men jag väntar lite och hoppas på att du berättar om hur det är när du har fått dina första vykort?
  Mulet och grått här också idag, men ganska milt, 6-7 grader. Det blev en långpromenad med en av döttrarna, vi gick 5500 steg!
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Givetvis kommer jag att rapportera hur det går med vykortssändandet. Det ska bli spännande att se hur det utvecklas. Det känns lite som den gamla formen av kejdebrev….
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Det låter spännande med post-crossing så kanske skulle man hoppa på och testa. Men jag avvaktar nog tills du har rappoorterat. Så du gillar också Ferrantes böcker. Misstänker att jag är ensam om att ogilla dem men det finns ju så mycket annat att läsa.

  Kram och ha en fin kväll!

 3. Ulla Anderstedt skriver:

  Det verkar spännande med vykorten! Ännu mer roligt är det att du läser Ferrantes första bok. Den läste jag i somras. Jag tycker att man känner sig nära flickorna, men också miljöskildringarna från deras fattigkvarter är fantastiska. Det är ju där allt händer då de sällan lämnar denna plats. Personerna i boken beskrivs mycket bra. Jag förstår att några personer kan tycka det blir enformigt med beskrivningen av barndomen, men det gör inte jag. Fortsättningen bygger ju på allt som har hänt och hon är grundlig i sitt berättande. Har ännu inte skrivit någon bedömning, då mitt bloggande legat nere. Håller på och filar på en bedömning av den senast lästa boken, Oloflig beblandelse. Vår hund kommer till mig i morgon bitti och jag ska till S.t Erik på kontroll för ett öga. Han får vara ensam ca 3 timmar, som det säkert tar.
  Ha en skön söndag kväll, om du läser det här idag. 😀

  • Ingrid skriver:

   Jag tyckte att barndomen var väldigt intressant och fint skildrad och har börjat på tonåren. Hon skriver fantastiskt bra tycker jag.
   Hoppas att det är bra med ditt öga!
   Kram

 4. Viola skriver:

  Jag instämmer med vad föregående kommentatorer skriver. Jag avvaktar hur det blir med
  dina kommande vykort.
  Du kommenterade oss mig om min kryssning. Du har rätt det var i oktober.
  Jag har varit utan dator så det har dröjt med kryssningsinläggen Idag skrev jag om en ny landstigning och förtydligade att det var i oktober.
  Jag läser ofta dina inlägg och tycker du har intressanta berättelser. Jag tror att det är lättare
  att skriva ofta och berätta om händelser och tankar om allt möjligt.
  Snöbloggen kör runt här i kvarteret. Nu vill jag inte ha mera snö, längtar till våren.
  Ha det bra
  Kram Viola

 5. Geddfish skriver:

  Här är ingen snö och jag längtar till våren, för det är ff kallt och småsnålt i blåsten.
  Postcrossing har jag också läst om, men får se.
  Ha det så gott och kram, Gerd

 6. Vonne skriver:

  Postcrossing, det lät ju intressant. Jag tar och registrerar mig jag också, är nyfiken och kan väl gå ur om det inte verkar vara nåt för mig.

  Helgen i Eskilstuna har varit solig och fin och söndagen var fantastisk eftersom det även var vindstilla. Idag här i Örebro ligger snön kvar och gråmulet idag. Riktigt innesittarväder. Kanske blir lite baka av.

  Ha en bra måndag. Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst låter det lite trevligt! Jag ska ta mig en promenad till Konsum och köpa några trevliga vykort och lite frimärken. Mitt första kort ska gå till Ryssland. Visserligen är det innesittarväder här också, men lite frisk luft skadar inte.
   Kram

 7. Gunnel skriver:

  Det lät så kul det du skrev om post crossing så jag gick in och läste. Nu har jag anmält mig och ska skicka mitt första vykort till någon i Ryssland. Kram

 8. Det lät väldigt spännande det där med postcrossing, men…jag ska absolut inte engagera mig i dit OCKSÅ! Det räcker så bra med allt annat jag hoppar på!! 🙄
  Jut nu är det ju också så att jag bara ser hur vårjobben i trädgården pockar på, jag kommer ha MASSOR att göra efter det att finliret i trädgården legat nere under två år. Har redan nu börjat med lite beskärning av träd och buskar – och gått runt för att kolla in exakt vad jag måste börja med. 😀
  Idag t.ex. har jag bett Rolle att fylla den stora vattentanken i växthuset (jag har tömt den, han får fylla på). Sen ska jag ut dit och vattna men även försöka ta bort så många fallna vindruvsblad som möjligt. Dom ligger naturligtvis mest under rankorna och dom står ju i en avdelning med grovt grus, så dom måste plockas upp. Sen kan man börja vårstäda där inne! 😆
  Dessutom lovade jag i ett svagt ögonblick att hålla ett bonsaiföredrag för trädgårdsföreningen i maj. Alltså måste jag sätta mig ner och gå igenom vad jag ska säga och vad jag ska visa för bilder. Jag har faktiskt hållit ett föredrag i ämnet här tidigare, då var det trädgårdsamatörerna – så det blir nog inte alltför betungande. Men man vill ju att det ska bli korrekt, bra och trevligt. Några problem att snacka det har jag dock inte….. 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Du har verkligen fullt upp Susie!
   Så trevligt att du ska hålla föredrag igen. Jag minns ju när jag var och lyssnade på dig på Hemse bibiliotek i mars 2013 och det gjorde du jättebra , så det kommer säkert att gå bra den här gången också.
   Kram

 9. Bosse Lidén skriver:

  Det kanske vore något för en gammal brevbärare. 🙂
  Jag följer också med spänning ”Innan vi dör”. Fast jag ser aldrig den på söndagarna utan brukar välja måndagsförmiddagen på SVT Play. Nu är det bara tre avsnitt kvar. Lite läbbigt slut sist.
  Kram Bosse

 10. wiolettan skriver:

  Om det är något riktigt bra på TV, någon film eller serie, så brukar jag inte vänta otåligt att det ska sluta, utan vill att det ska hålla på länge, länge.
  Det är säkert mysigt att ha sovmorgon och det unnar jag alla som kan, men jag har så svårt att ligga länge på morgonen, kanske för att jag går och lägger mig så tidigt på kvällarna.
  Postcrossing, det var något nytt för mig.
  Har hade vi minus 2 i morse och några snöflingor kom, nu är det plus två grader och lite regn.
  Det ser så gott ut med den där kakan till kaffet. Kanske heter den Saras kokosrutor.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag lägger mig ju ganska sent. Det är så trevligt att kunna nattsudda lite efter alla år med jobb då man måst lägga sig tidigt för att orka upp. Men visst gör det att jag sover längre på morgnarna, men vad gör det.
   Kram

 11. Birgitta skriver:

  Har du köpt ”Min fantastiska väninna”? Hur verkar den vara? Såg att de två böckerna var på rea och jag har tidigare inte hört talas om författaren. Så berätta gärna!

  Postcrossing låter skoj. Ska verkligen kolla in länken .).

Kommentarer inaktiverade.