Postkodlotteriet – Mammografi – Bilbesiktning – Tandläkarbesök – One.com

-Hej, det här är Maria från Postkodlotteriet, jag ringer för att berätta att du har vunnit pengar på din postkodlott, så lät det när jag svarade i telefonen igår kväll.
Men herregud, har jag vunnit pengar, hur mycket kan det vara? Tankarna snurrade runt i huvudet på mig och Åke har ju också en lott, då måste han ju också ha vunnit!
-Ett ögonblick, vårt datasystem krånglar lite, om ett litet ögonblick så kan jag berätta hur mycket du vunnit, sa Maria.
Det är klart att det måste vara en hel del, tänkte jag, annars ringer de väl inte?
-Så, sa Maria, nu kan jag se det, du har vunnit 150:-.
Tala om antiklimax!
-Ringer ni för att berätta att jag vunnit 150:-, frågade jag.
-Ja, det är ju roligt att få komma med en glad nyhet, eller hur? Och så vill jag ju berätta om våra extradragningar i februari och att du nu kan öka vinstchansen genom att köpa en lott till blablabla, blablabla, blablabla…..
-Nej tack, jag vill inte ha flera lotter och förresten har maken också en.
-Jaha, då har han också vunnit 150:-. Grattis till er båda två, sa en glad Maria och därmed avslutades samtalet.
Jag brukar alltid hävda att det är kul att vinna även om det inte är så stort belopp det rör sig om, men i det här fallet blev det verkligen en besvikelse. Glad hade jag däremot blivit om jag bara upptäckt insättningen på kontot, men det här samtalet….

Idag har jag varit i Visby och fått en hel del gjort. Klockan 10 hade jag en tid på Visby lasarett för mammografi – hälsokontroll.

Jag tog ett foto från korridoren ut över lekplatsen och havet. Lasarettet ligger verkligen vackert. När jag var klar på röntgenavdelningen åkte jag ut på Öster och snurrade runt i affärerna där. Hos Clas Ohlsson köpte jag mig ett nytt brödskrin och så gick jag på Siesta och åt en räkmacka när det blev lunchdags.

Klockan 12.40 skulle jag med bilen på besiktning och där gick det alldeles utmärkt. De hittade inga fel på bilen och glad i hågen åkte jag iväg till ÖB och köpte en säck solrosfrö, för nu är fasanerna så bortskämda med det, så säd vill de inte ha.

Sen skulle det där hålet, som tandhygenisten upptäckte när jag var hos henne, lagas. Att gå till tandläkaren är inte så farligt, där svider det mest i plånboken. Tio minuter tog lagningen och 1.200:- kostade besöket!

När jag kom hem och vi hade druckit eftermiddagskaffe och ätit bakelser som jag köpt på Siesta, satte jag på datorn och hittade ett nytt meddelande från One.com.

Hej! När vi kontrollerar sidan nu upplever vi att den laddar på ganska bra. Problemet med mysql-servern är dock dessvärre ännu inte helt löst så vi hoppas att det bara ska bli bättre framöver.

Med vänlig hälsning / Best Regards

SUPPORTEN
———————————-
One.com

Det verkar ju som om de jobbar med problemet och att det hela kommer att lösa sig. Just nu funkar bloggen jättebra från min sida sett i alla fall.

Ha en fin torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Hälsan, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

28 svar på Postkodlotteriet – Mammografi – Bilbesiktning – Tandläkarbesök – One.com

 1. Znogge skriver:

  Grattis till vinsten.Men nog hade man trott att det skulle vara lite större summa…

  Kram

 2. Henry skriver:

  Man skall vara glad för det lilla. Det är inte ”alla” som vinner!

  Kramar!

 3. skogsnuvan skriver:

  Idag verkar du ha uträttat en hel massa både gruvsamma och kostsamma grejor och jag förstår att det känns skönt att den här dagen gick så pass bra som den gjorde. Jag ska också besikta bilen nästa vecka och hoppas innerligt att den går igenom. Annars har jag haft en rätt lat dag eftersom jag var vaken inatt så har jag bara åkt spark och latat mig på soffan. Det är det som är det härliga med att vara fri. Inget problem om man inte kan sova på natten.

 4. Ia skriver:

  Förstår att Du blev besviken….hade jag också blivit. Kan tycka att just postkodlotteriet lägger otroligt mycket energi på att vi ska köpa fler lotter. Vi har två lotter och båda står på mitt namn så jag kan förstå att de vill få Blivande att köpa lotter också men jag får ju precis lika mycket reklam om fler lotter som han får….vad kostar inte det?

  Men grattis i alla fall…synd det inte täckte tandläkarkostnaderna bara 😛

 5. Astrid skriver:

  Vilket antiklimax med vinsten , så tråkigt om dom håller på så

 6. Suss skriver:

  Nu har jag läst ikapp, det har varit en fullspäckad vecka, så jag ligger efter med all bloggläsning.
  Jag har också blivit uppringd för att få veta att jag vunnit 150 kronor. Väldigt onödigt och jag var dessutom så dum att jag tog en lott till. Den ska jag säga upp igen, efter nästa grannyra. Det räcker med att ha en för min del, jag skickar pengar till ett barnhem på Sri Lanka också, så det får räcka.
  Vilka mysiga katter, leker fast de är 11 år. Min blev 19 och det var bara sista halvåret han tog det lugnt, så du har några år kvar med de små busarna. Kram och GRATTIS till mannen som fyller i helgen!

  • Ingrid skriver:

   Jag såg hos Skatan att det finns ett datumlotteri där behållningen går till cancerfonden, det funderar jag på att ansluta mig till. Postkodlotteriet ska jag ha kvar ändå, för den lotten vågar man ju inte göra sig av med. Förra sommaren vann vi 1000:- var två månader i rad, men då var det ingen som ringde?
   Maken hälsar och tackar 🙂

 7. Lambergsfrua skriver:

  Men vet du Ingrid, det här påminner om, när MiML och jag fick en vinst på ICA före jul. Lampor blinkade och snurrade och en expedit kom fram och berättade strålande att vi VUNNIT. Åh, en bil hoppades man eller minst något för så där tusen kronor. Minst, menar jag. Och så var det en sketen förpackning plastpåsar.

  Det är jämförbart med 150 spänn på Postkodlotteriet. Det är så lite och futtigt i sammanhanget, att det är löjligt att ens besvära oss med att kalla det vinst. Besvära oss inte men någonting under tusen kronor, är min uppfattning. Man blir ju först så glad och sen djupt besviken.

  Önskar dig och din Åke en god natts sömn. Dags för loppelådan här.
  Varma kramar,
  Lambergsfrua

 8. Tove skriver:

  Hej Ingrid!
  Efter lite frånvaro har jag nu uppdaterat mig!
  Jag hade inga problem med att komma in på din blogg. Om du nu fortfarande har problem !? Precis som vanligt tycker jag.
  Hoppas allt är bra på ön och med er!

 9. Doris skriver:

  Grattis både till vinsten och till att ha fått bilen igenom besiktningen !
  Det var saftigt med 1200 kronor för 10 minuter, man skulle blivit tandläkare 😉 !
  Din sida är inte alls seg nu ( jag har aldrig upplevt problem här ), hoppas att du inte behöver flytta igen, det är ju jobbigt.
  Sköt om dig !
  Kram

 10. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Men jösses vilken dag du haft!
  På pluskontot 150:- och så ut direkt… fr. munnen 1.200:- Vilka ockerpriser! Obehagligt är det ju dessutom.

  Om Postkodlotteriet tycker jag inte alls så jag har lagt in dom hos NIX för att slippa få deras dyra reklam i brevlådan stup i kvarten. Dom är alldeles för påträngande anser jag. Dessutom är deras välgörande ändamål inte så välgörande direkt såg jag när jag läste vilka som får pengar av dom. Några organisationer anser jag inte passar in alls.
  Att ringa upp alla som vunnit ”småvinster” på 150:- gör dom ju enkom för att man ska köpa ännu fler lotter. Påträngande säljare är inte i min smak, vill gärna bestämma själv.
  Lotter köper jag aldrig numera, det är så mycket annat som behövs och pensionen har minimerats och hyran ska upp m.m.

  One.com är verkligen på alerten som lämnar besked, det är bra!

  Grattis till att bilen uppförde sig som den ska vid besiktningen 🙂

  Nattiskramar, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Visst var det där telefonsamtalet ren marknadsföring. Varför skulle de ringa om en sådan lite summa annars?
   Jag tycker one.com är bra att ha att göra med och just nu är både bloggen och hemsidan blixtsnabb.

 11. Skatan skriver:

  Ja det var verkligen lite snopet att de ringde när det bara rörde sig om 150 kronor. De tänkte väl att du skulle nappa på att köpa en lott till … 🙁

  Men du fick mycket gjort i Visby … och oh, så vacker utsikt från sjukhuset! För sådana som ”ligger inne” måste det vara en ”lisa för själen” .

  Ha nu en fin dag … den där bakelsen lockade mig men jag går fortfarande och ”håller igen” lite …så jag kan bara drömma om en sån ännu så länge.

  Kram och Ha en fin dag!

 12. Gunnar skriver:

  Hej

  Jag kan tänka mig att det blev en antiklimax. Verkar helt snurrigt att dom ringer för sånt. Jag har ingen postkodlott utan litar till hästarna.Jag vet att postkodlotteriet har ett gott syfte men man ju inte vara med på allt.

  Det var väl bra att både Du o bilen är OK nu.Inget gott som inte för nåt ont med sig som kanske tandläkaren skulle formulera det. Mina tänder har i alla fall fått lida för allt Gott jag ätit under åren

  Trevlig helg!

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att vi äldre hade haft bättre tänder idag om det funnits fluor när vi var barn och ungdomar. Mina barn har jättebra tänder, speciellt Krister som ännu vid snart 40 års ålder har helt felfria tänder utan en enda lagning.

 13. ingmarie skriver:

  När jag vann på min lott så fick jag mejl om det, inte ringer dom hit inte 🙂 jag har varit med i två år och bara vunnit 150 kr, så jag ligger just nu mycket back eller hur 🙂
  Ja mammografi är bra att dom har, men det gör så förbaska ont tycker jag eller är det bara jag som tycker det
  ha en fin fredag

  • Ingrid skriver:

   Förra gången vi vann kom det varken mail eller telefonsamtal, pengarna fanns där bara på kontot.

   Jag gillar inte heller att bli tillklämd på det där viset och så är det ju nu en nervös väntan i några veckor.

 14. Hejsan Ingrid !

  Fy så skamligt av henne, man ringer ju när det är några fler nollor efter.

  Det kunde ju varit lika mycket som tandis tog åtminstone.Var det för att Gotland har grannyran i kväll, eller var det ett annat lotteri.
  Men många bäckar små, blir snart en stor å.

  Saknar Dina ordspråk.

  Vad mycket Du fick uträttat, måste ju ha tagit hela dagen i anspråk.
  Hoppsan där fick jag med ännu ett språk.

  ha en fin Fredagskväll med Din Åke,Grållen o.Svarten

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.