Precis som jag misstänkte… – SPF

…så tog det knappt en vecka innan forsythian, som jag tog på Stenstugu förra lördagen, slog ut.

Gårdagens möte med SPF var trevlig trots att temat för dagen väl inte såg så lockande ut. Vi var över fyrtio personer som grillade dagens föredraghållare, Ola Lindvall som är centerparties representant i socialnämnden, med frågor om färdtjänst, matportioner, daglig verksamhet, plustrafiken, särskilda boende, ryktet om nedläggningen av vårdcentralen i Klintehamn och en massa annat. Han svarade så gott han kunde, men så hemskt lugnade blev nog inte de av oss som har lite ångest inför vad som kommer att hända den dag vi eventuellt behöver hjälp med den dagliga vården och tillsynen.

Sen blev det en stunds pausgymnastik, kaffe och smörgås och en bit härlig toscatårta, lottförsäljning och som avslutning en dragning av lotteriet. Jag hade tagit fyra lotter, men blev utan vinst den här gången.

Idag är det lite mulet, men jag hoppas att solen tittar fram senare idag, för jag är bjuden till Stenstugu på lunch och efter den ska vi gå på en skogspromenad med hästarna.

Ha en trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Vårtecken 2016 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Precis som jag misstänkte… – SPF

 1. Karin skriver:

  Forsythia så fin där den blommar på bar kvist, och pryder ditt köksbord!
  Ha en trevlig skogspromenad! Rider du själv? Du har ju många strängar på din lyra, så det är inte alldeles omöjligt.
  Kramar Karin

  • Ingrid skriver:

   Jag har aldrig gillat hästar. Visst red jag någon gång som barn, men det är det enda. Men vi fick en skön promenad med de två hästarna och hela familjen var med.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Så vackert den blommar!

  Med tanke på hur min mammas tillvaro såg ut så är jag allt annat än lugn. Men kanske fungerar det bättre i vår kommun än i stora staden. Min svärmors boende är i alla fall mycket bra.

  Kram och trevlig söndag!

 3. Ja du, jag har ju redan använt mig en hel del av dom faciliteter som finns för oss sjuka. Och jag skulle bli jätteledsen om Klintehamns VC läggs ner, även om jag lika gärna kan använda mig av Hemses. Det är lika långt för mig, men jag tänker på alla andra som bor runt Klinte. Dessutom är det ALLTID en massa patienter som sitter i väntrummet, så dom kan ju inte försvara en nedläggning med att det är dålig beläggning!? Nä, fy 17 för politiker. Ge fan i att bygga en massa anläggningar för fotbollsintresserade istället! 👿
  Kram
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Badhus, sportarenor och kryssningskajer finns det pengar till, men inte till en vettig sjuk- och åldringsvård. Måtte de inte lägga ner vår vårdcentral? Vart ska man då ta vägen?
   Kram

 4. Gunnar skriver:

  Tyvärr har vi alla i vår generation fog för att vara bekymrade för framtida äldreomsorg Jag tror att vi kommer att vara beroende av att ha barn som hjälper oss och också strider för vår sak.
  Forsythian är så fin. Även grenar inomhus.

 5. Så fin forsythian är! Jag är en av de få människor som gillar gult, så jag tycker extra mycket om den!
  Mötet låter trevligt, men så trist att äldre människor ska behöva oroa sig för den tid, som kommer för alla, när man behöver samhällets hjälp. Vi har ju betalt skatt till det i hela våra liv!
  Lite soldis här idag men vindstilla och ganska skönt!
  Låter härligt med en skogspromenad!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Visst är forsythia jättefint! Det är så kul att driva fram blommorna inomhus och få en liten försmak av vårprakten. Nedrustningen av äldrevården är verkligen ett dilemma, speciellt nu när de äldre blir fler och fler. Vi har ju den dåliga smaken att leva länge. 😉
   Kram

 6. Märtha skriver:

  Jag tog in blåbärsris igår, det tar tid innan det blir vårgrönt på det, men det kommer! Om du läser min blogg så ser du att vi har så gott som full vinter ännu. Nu skall vi ha ordentligt kallt i några dagar, om man får tro väderrapporten. # # Vi har garanterat lika eländigt inom äldrevården här i landet, hoppas vi klarar oss ännu på egen hand. Men sen – vågar inte tänka.

 7. Geddfish skriver:

  Vår hos dig, ser jag, härligt!
  Jag är så glad så länge jag kan klara mig själv och hoppas jag gör det i 20 år till 😀 för de där omhändertagandena, blir jag rädd för.
  Ha en fortsatt fin söndag! Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas också att jag ska kunna klara mig själv länge till, men man vet ju aldrig. Om jag ser på min mamma räckte det med att hon snubblade på en elkabel, föll och bröt lårbenet, från och med den dagen var hon ett vårdfall och satt ”på hemmet” i fem år.
   Kram

 8. Ann-Marie skriver:

  Årets första blåsippor är plockade!
  Kram

 9. Musikanta skriver:

  Bra att politiker ställer upp och svarar på frågor även om det inte hjälper mycket. Här hade insamlats över 4000 röster mot nedläggningen av VC i Söderköping men det hjälpte inte. Det var för många som hade listat sig på den privata så landstingets gick med stora förluster.
  Trevligt med fika och god samvaro efteråt.
  Du fick

 10. Beppan skriver:

  Härliga vårtecken hos dig minsann!
  Som du vet är landet väldigt avlångt –
  här ligger snön djup….

 11. wiolettan skriver:

  Du gör som jaq brukar, köpa fyra lotter, ibland tur och ibland inte, för det mesta inte.
  Härligt med promenad med hästar, det skulle jag gilla, det var länge sedan.
  Ibland undrar jag hur det ska bli då jag inte orkar och inte kan klara mig själv, men så slår jag bort de tankarna, kan ändå inte påverka. Men, visst verkar det som om de äldre blir åsidosatta mer eller mindre.
  Hoppas att du får en fin skottdag.
  Varm kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag brukar ha bra tur och förra gången vann jag, men som sagt inte den här.
   Jag har lite svårt att låta bli att fundera över vad som kommer att hända, men vem vet, jag kanske oroar mig i onödan.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.