Premiär – SPF

En härlig solig morgon lockade mig att gå ut med mitt morgonkaffe för första gången i vår. Inte var det någon större värme, men solen gjorde att det var riktigt behagligt ändå.
Mina små buskar och träd börjar grönska och nu har jag förhoppningar om att scillan som jag planterat runt spireabuskarna ska sprida sig ut i gräsmattan.

Gårdagens årsstämma med SPF blev en trevlig tillställning och stämmoförhandlingarna klarades kvickt av. Sedan blev det lunch och efter det underhållning av SPF-kören. Sedan var det dags för föredrag och det startade med att en representant för LRF pratade om Smak av Gotland och varför vi ska köpa svenska och helst gotländska livsmedel i stället för att välja t ex kött från Danmark eller Brasilien och mjölk från Finland. Vuxenskolan ställde upp med två representanter och de berättade om vilka möjligheter vi har att få hjälp och stöd från dem i föreningsarbetet.

Mötet slutade lite tidigar än beräknat, så det var lagom dags för eftermiddagskaffe när vi närmade oss Klintehamn och då bjöd Laila, som åkte med mig, in mig på en kopp kaffe och goda kakor från Gutebollen. Tack Laila och Björn!

Nu ska jag gå iväg till Suderviljan och se om de har några penséer till mig och i eftermiddag ska eventuellt min lille Golf få sommardäcken påsatta.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, SPF. Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Premiär – SPF

 1. Kicki skriver:

  Igår hade vi verkligen varmt och skönt, med uppåt 15 grader. Solen skiner visserligen nu, men det är inte lika skönt som igår.
  Du är aktiv på att vara med på möten m.m.
  Hade jag inte hundarna, så satt jag nog på ändan från morgon till kväll.
  Kram/Kicki

 2. Märtha skriver:

  Snöfallet som drabbade oss 30 mars har nu äntligen gett med sig på altanen (drivorna som ramlade från taket), och jag överväger nu att ta fram bord och stolar. Vinden känns lite kall, men altanen är i skydd för nordanvind. Det börjar ta sig, just nu är det tio grader plus här, halvsol (pessimisten säger halvmulet…). Snart sitter jag nog med min temugg därute då och då. Jag skriver också lite på en blogg som upprätthålls av Svenska Trädgårdsförbundet i Finland, snack-i-rabatten.fi – titta gärna in där också någon gång.Tyvärr är skribenterna inte så aktiva… Ni är lite tidigare med våren på Gotland än vad vi är. Nu har jag börjat lära mig lite om lista på bloggar också, så jag sätter in dig där, Ingrid. Ha ett skönt veckoslut!

  • Ingrid skriver:

   Det är härligt när det blir lite varmare och man kan få sitta ute i solskenet och nästan ännu bättre när man kan få sitta ute i skuggan under ett träd och njuta.
   Jag ska kika in i trädgårdsbloggen också!
   Kram

 3. Anna/notonmusic skriver:

  Låter som en särdeles trevlig dag Ingrid! Hoppas resten av helgen blir lika fin 🙂

 4. Birgitta skriver:

  Härligt med morgonkaffe ute! Hos mig är det skuggigt och kallt på morgonen. Det blir kaffe i köket. I Lund är det riktigt varmt i solen, så jag satte mig efter lunch och tankade lite d-vitaminer. Varmt var det! Så otroligt underbart att våren äntligen visar sig från sin bästa sida.

  LRF-representant minsann. Där har jag jobbat (i Sthlm) i nästan 8 år. En läsare till som du har, har jobbat där också i många år. Världens bästa företag :).
  Ha så gott i solen – nu går det bara framåt!
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det är jättehärligt när man kan få sitta ute.Jag har morgonsol på ena sidan och eftermiddagssol på den andra, helt perfekt faktiskt.
   Där ser man, du har jobbat på LRF!
   Kram

 5. Lambergsfrua skriver:

  Härligt att kunna dricka kaffet utomhus och njuta av den spirande grönskan. Scilla ör tacksamma för de blommar så fint och sprider sig snabbt utan märkvärdig skötsel.
  SPF:s årsstämma låter väldigt trevlig med lagom blandning av nytta och nöje.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Znogge skriver:

  Det lät som en väldigt trevlig dag på alla vis! Att dessutom kunna inleda med kaffet utomhus ger det där lilla extra 🙂

  Kram och trevlig kväll!

 7. Laila Östergren skriver:

  Jag tyckte också det var trevligt på SPF-stämman och det var roligt att få bjuda på kaffe när jag ju hade kakor från studiebesöket på Gutebollen som du missade.
  Idag har det varit utearbete med att plocka grenar mm från gräsmattan.
  Ha en skön kväll.

 8. Karin skriver:

  Har i alla år kallat alla blå vårblommor för scilla. Men nu kan även jag skilja på blåstjärna och scilla. Men idag läser jag det här på reklam från Blomsterlandet: Blåstjärna, också kallad Scilla ….. och nu är jag lika osäker fortfarande. ❓ ❓
  Kramar Karin

 9. Tove Olberg skriver:

  Nu har jag inte varit förbi hos dig på länge, så nu får du en vårhälsning, för nu har du vår förstår jag. Vilken fin bild!
  Glad vårkram!

 10. Skogsnuvan skriver:

  Å du har ju alldeles grönt på marken och några små blommor därtill. Det känns som om du bor i en helt annan värld än min men här har det regnat och blåst hela dagen så förhoppningsvis har lite snö försvunnit

 11. wiolettan skriver:

  Det verkar som om du har haft en riktigt trevlig dag. Det är roligt att vara engagerad i SPF, att komma ut på en del små trevligheter också ibland.
  Än så länge tycker jag att det är lite småkyligt men våren kommer mer och mer.
  Fint på den gräsmatta är det ju redan.
  Jag har också haft en Golf, en vit, den var mysig.
  Kram och trevlig helg.

 12. Bosse Lidén skriver:

  Kanske du hade det varmare redan i denna morgon. Nästa lördag har vi en tid för sommardäck. Vårkramar Bosse

 13. Då blev det som jag ”misstänkte” för dig; En riktigt trevlig dag igår! 😆
  Själva gjorde vi ju inte så mycket, men på kv ällen var vi hos goda vänner i Guldrupe på middag – så det blev trevligt för oss också! 😉
  Idag hart vi börjat fixa på altanen. Rolle högtryckstvättar samt svabbar och jag har tvättat fönster och tvättat alla dekorationer vi ska ha där ute. Ja, inte riktigt alla men dom viktigaste. Så fort det har torkat så ska vi ta ut dynor och sen framåt eftermiddagen ska vi inviga årets utesäsong med ett glas vin därute. För jättemysigt väder är det! 😆
  Vi har dock ”fuskat” lite eftersom vi fick gäster som hjälpte Rolle med att ta ut några stolar ur förrådet och sen satt vi där och drack lättöl (gubbarna) och läsk (källingarna). Det var riktigt skönt….. 😉
  TREVLIG HELG
  Susie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *