Primavera – Lördagen

I strålande solsken körde jag till Visby och parkerade nere på hamnen och sen gick jag direkt till Almedalsbiblioteket, där Eva stod och delade ut broschyrer och information till besökarna.

Nu har de tryckt upp jättefina medlemskort till de ca 130 medlemmarna i föreningen och när jag hämtat ut mitt kort gick jag till hörsalen där man skulle prata om Elena Ferrante och hennes böcker.

Johanna Hedenberg, översättare och Margareta Johansson, gymnasielärare

När jag kom höll Virginia Piombo, direktör för Italienska kulturinstitutet i Stockholm på och pratade om institutets verksamhet, men sedan tog Johanna och Margareta vid och berättade om Elena Ferrante och hennes böcker. Johanna Hedenberg sitter för övrigt på Översättar- och författarcentrum i Visby och översätter den fjärde boken nu. Den heter Una bambina perduta, på svenska kommer den att få titeln Det förlorde barnet.

Det var mycket folk som strosade runt i Almedalen. Solen sken, men det var lite kyligt

Jag gick innan föredraget var slut, för jag hade bestämt mig för att gå och se en italiensk film på Folkets Bio. Det var Fula, Skitiga och Elaka, en film av Ettore Scola och nog var de precis just det; fula, skitiga och elaka. Filmen utspelade sig i en kåkstad utanför någon storstad, ovisst vilken, och var en riktig burlesk. Först tänkte jag nästan gå, men jag blev kvar och hade faktiskt ett par trevliga timmar i fulingarna sällskap.

Commedia del’ arte

När filmen var slut gick jag tillbaka till biblioteket där höll ett teatersällskap, Teater Wåga från Kulturskolan, redan på med sin föreställning, så jag fick bara se slutet.

Claudio vid flygeln

Smakprover

Under tiden som Claudio underhöll fick de som så önskade prova på olivolja och andra godsaker från Apulien och jag, som inte hunnit få i mig något eftermiddagskaffe, lät mig väl smaka.

Nu började det mörkna och jag körde hem till Klinte igen och väl hemma hamnade jag givetvis i tv-soffan och det blev en lång kväll, för inte nog med Melodifestivalen och Hotel Halcyon, sen började den underbara filmen Untoutchable, så det blev verkligen senafte.

Trots den sena kvällen kom jag upp i skaplig tid i dag, för det var en solig och fin morgon och efter frukosten gick jag ut på en promenad. Det blåste lite snålt, inte såg jag några blåsippor och inte hörde jag några lärkor, men det var trots allt skönt att röra på sig lite.

I eftermiddag blir det en tur till Visby igen, för visst vill jag var med på Gran Finale. Först hade jag tänkt strunta i det, men Claudio och Alessia ska åka in, så då åker jag med dem. Det ska bli roligt att få se de där pizzicadanserna.

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Film, Italiens vänner Gotland, Musik, Visby. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Primavera – Lördagen

 1. Du hade tydligen en härlig ”italiensk” lördag! 😆 själva hade vi en härlig gotländsk!! 😉
  KRAM
  Susie

 2. Oj, vad du är i farten! Det var inte lite du gjorde igår. Vilken energi!
  Och så fortsätter du idag också – jag blir imponerad!
  Här är det lite gråare idag, svagt soldis och ganska kallt!
  Men vi har varit på brunch hos äldsta dottern och där var det varmt och skönt!
  Lite räfsning och en promenad har jag också hunnit med.
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det är roligt när det händer lite och den här helgen har det varit fullt upp. Jag hoppas på fint väder i morgon så att jag kan få rusta lite i min lilla täppa.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Vilken härlig och Italieninspirerad lördag det blev. Vilken är dessutom att vara medlem nummer 1 i sällskapet 😀

  Kram och trevlig kväll 😀

 4. Vonne skriver:

  Trevliga dagar du haft både igår och idag. Fullspäckat program kan jag säga. Men vad gör det om det är intressant och trevligt. Den där ”skitfilmen” skulle jag nästan vilja se. Själv var det Lets Dance på fredagen och Mello på lördagen. Jag är nöjd med vinnaren men hade varit det även om Nano, Viktoria eller Jon hade vunnit.
  Trevlig söndagskväll. Kram

 5. Ibland kan det vara bra att stanna kvar och få nya, även lite obehagliga, intryck.
  Men mycket våld vill jag inte se.
  Italiens Vänner Gotland låter charmigt och fint!

 6. Lollo skriver:

  Oj, vad mycket du pysslar med. Många och trevliga saker 🙂
  Det ser verkligen vårlikt ut hos dig 😀
  Ha en bra vecka!
  Kram

 7. Gunnel skriver:

  Pizzicadans har jag aldrig hört talas om. Du verkar ha haft en mycket trevlig helg i italiensk anda. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *