Problem med tekniken

Jag har haft problem med min surfplatta ett tag. Den fungerar bra, men sedan en tid tillbaka laddar den inte mer än till 25-30% och det är väldigt irriterande. Stänger jag av den när jag laddar kan det gå upp till 100%, men när jag sedan knäpper på den är den nere på 20 i alla fall. Jag har provat med olika laddare, så det är inte den det är fel på.

Idag ilsknade jag till och stoppade den strulande plattan i väskan och åkte till Visby för att konsultera Telia, där jag köpt den. I och för sig köpte jag den inte i Teliabutiken utan från deras hemsida på nätet, men det ska ju inte göra varken från eller till. Som vanligt fick jag ett väldigt bra bemötande i butiken och en av killarna testade och testade och sen skickade han iväg mig ut på shopping och bad mig komma tillbaka lite senare.

Jag satte kursen mot Östercentrum, men gjorde en avstickare till Klinten och Klinttorget. Där är faktiskt fint även den här årstiden när stockrosorna är utblommade och de vanliga rosorna och andra blommor börjar se lite trötta ut och höstlöven flyger omkring i rännstenen.

På Östercentrum gick jag in på Din Sko, för jag behöver nya promenadskor nu till hösten och vintern. Mina gamla är allt annat än vackra och sulorna så blankslitna att det är stor halkrisk att gå ut med dem om det är isigt på vägen.

Jag köpte både ett par svarta promenadskor och ett par sneekers, så nu är jag rustad att möta både snö och is. Sen gick jag tillbaka till Teliabutiken och där kunde man ju bara konstatera att det är något fel med plattan, precis som jag sagt.

Eftersom jag inte hade följesedeln med mig, kunde man inte skicka iväg den för reparation idag, utan jag får åka in till Visby en dag i nästa vecka. Jag var rädd att jag inte sparat den där följesedeln, men den satt i pärmen bland alla Teliapapper, som tur är.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

24 svar på Problem med tekniken

 1. Ulla Anderstedt skriver:

  Du fick i alla fall trevliga bilder från din utflykt till Telia-butiken! Du fick i alla fall skor med dig hem istället för surfplattan. En utflykt till väntar? 😀

 2. Znogge skriver:

  Hoppas att de får rätsida på din surfplatta. Något är helt klart inte helt friskt. Men en trevlig promenad blev det som bonus!

  Kram

 3. Agneta skriver:

  Bilar och datorer ska fungera, så är det bara. Det kan inte vara så att du läser dagstidningar på plattan och att det ligger kvar många nummer bak i tiden, det kan tära på batterierna, tror jag…..Hoppas i alla fall att det ordnar sig.
  Vilka fina hus!
  Agneta kram

 4. Kicki skriver:

  Min platta har inte heller laddat sig på slutet, men så böt jag laddare och plötsligt blev den laddad fullt ut.
  Det är så irriterande när prylarna inte fungerar.
  Kram/Kicki

 5. Musikanta skriver:

  Jag förstår att du drog en suck av lättnad när hu hittade följesedeln. Viktigt att spara sådana! Hoppas det fixar sig.
  Kram

 6. Gunnel skriver:

  Min surfplatta är också strulig, men det är att den laddar ur så snabbt. Det går givetvis att ladda den oftare, men ibland glömmer jag det och det blir lite irriterande. Du slog två flugor i en smäll när du var iväg. Jättefina bilder. Kram

  • Ingrid skriver:

   I den jag har kan man inte byta batteri själv utan den måste till verkstaden, för uppenbarligen är det fel på batterierna. I natt satt laddaren i hela natten och ändå blev det bara 28%.
   Kram

 7. Skogsnuvan skriver:

  Nu är jag storförbannad. Jag har länge misslyckats med att få in en faktura för vägföreningens räkning. Till slut ringde jag support och fick vänta rätt länge. Det visade sig att hon inte visste varför det blev som det blev och skulle koppla mig till någon annan och jag väntade och väntade och en röst kom in då och då och sa tack för att du väntar. Efter en timme lade jag på och får väl ta och åka iväg till Handelsbanken och få dom att föra över pengar så vi inte får en massa förseningsavgifter. Fy sjutton sånt här trassel är det värsta jag vet och när nästa räkning kommer blir det väl samma. Visserligen skulle jag få en ny dosa men jag tror inte problemet ligger där.

  • Ingrid skriver:

   Fy så arg man blir när tekniken krånglar på det här sättet. Datorer och onlinetjänster är bra, men det ska fungera! Hoppas att du kommer på vad det är för fel.
   Kram

 8. Leva-Kerstin skriver:

  Hej på dig!
  Så typiskt och dessutom gick det ju åt pengarna som det inte hade gjort annars eftersom du fick gå en shoppingrunda under tiden. Självklart var det ju roligt, eller hur?
  Ha en bra dag och jag hoppas att det löser sig med surfplattan.

 9. Hejsan Ingrid !

  Ja det var på tiden vet det, men som tur är har du ju flera andra att
  umgås med.
  Finns det vintersneakers, visste inte det, då ska jag ha ett par såna
  Sommar höst o.vår har jag.Skönaste doja jag haft.

  Spände fast mig en dag i bussen för chaffisen körde som en biltjuv.
  Låter folk glo, mitt liv är värdefullt, liksom ditt.

  Må så gott !
  på din vackra Ö i Östersjön
  som jag värnar om på WWF.
  De kan få mina slantar, icke några flyktingar eller tiggare.

  Kram Mi

 10. Lambergsfrua skriver:

  Nu hoppas jag att det löser sig snabbt och effektivt med din platta. Teknikstrul är minsta sagt frustrerande.
  Grattis till dina nya skor! Ja, det är snart dags att plocka fram de grövre skorna ur garderoben – men jag hoppas slippa ett tag än.
  Önskar dig en fin dag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 11. Kraka skriver:

  Du har otur med tekniken… Hoppas det löser sig!

  Kram

 12. Skönt att höra att Telia tar sitt ansvar! Och en vacker bild fick vi på köpet!
  Kram, Monica

Kommentarer inaktiverade.