Promenad i mina gamla tassemarker

Idag är det inte lika varmt som det varit de senaste dagarna och det känns nästan lite skönt. Mindre skönt är att det blåser och att molnen drar förbi då och då.

Kerstin o Hassine kom hit till mig på förmiddagen och sedan åkte vi upp till Stenstugu där vi ställde bilen för att gå en promenad på gamla välkända vägar – genom Härjes hage, längs Muldestranden och så Strandkvior upp till landsvägen – en runda som jag säkert gjort ett hundratal gånger under åren som gått.

Sexfläckig bastardsvärmare

Första fotostoppet blev när vi fick se den här färggranna gynnaren, som jag tror är en sexfläckig bastardsvärmare. Jag tycker att den mest ser ut som en förvuxen fluga, men det lär ska vara en fjäril.

Nere vid stranden träffade vi först några av Åkes syskonbarn och syskonbarnbarn och stod och pratade med dem en stund. Sedan stötte vi på några av våra före detta grannar och goda vänner, så promenaden drog onekligen ut på tiden.

Kerstin och jag gick hem genom Daléns hage i stället för att gå Strandkvior och det var nog ett bra val, för just då var det väldigt soligt och varmt och vi hade klätt på oss ordentligt i tron att det skulle bli kallt vid stranden. I skogen var det svalt och skönt och där passade det bra med jeans.

Här har någon placerat ett jakttorn på ett hygge. Det är väl rådjuren som ligger risigt till antar jag. Annars var det väldigt mycket rabbis (vildkaniner) överallt nu.

Rallarros

Väl framme vid stora landsvägen igen var det bara en liten bit till Stenstugu där Hassine och bilen väntade. När det blev lunchdags bjöd Kerstin o Hassine mig på Hamncaféet där Kerstin och jag åt en god västerbottenspaj och Hassine friterad spätta.

Nu är det snart slut på den här fröjden, för i morgon natt åker de tillbaka till Lidingö igen och vardagen tar vid, men först har vi lördagen att se fram emot och då är det ”En dag för barn i världen” i Klintehamn med loppis och en massa andra aktiviteter och senare på kvällen är vi bjudna till Eva o Claudio på Stenstugu.

Ha en skön helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Gäster, Nostalgi, Promenader. Bokmärk permalänken.

19 svar på Promenad i mina gamla tassemarker

 1. Lambergsfrua skriver:

  Vilken fin nostalgirunda ni gjorde och så vaclkra bilder du visar. Den där bastardsvärmaren är imponerande både till utseendet och namnet 😉
  Solig kram,
  Lamebrgsfrua 🙂

 2. Lambergsfrua skriver:

  Nu hade jag för bråttom, innan jag skickade iväg kommentaren: vackra, ska det förstås stå och Lambergsfrua 😉

 3. Znogge skriver:

  Tiden går fort när man har kärt besök! Men ni verkar ha haft väldigt trevliga dagar. Vilken ovanlig fjäril. I mina ögon ser det verkligen ut som en fluga.

  Kram och trevlig fredagskväll!

 4. Skogsnuvan skriver:

  Vilket fint kort med fjärilen som jag aldrig sett och som förmodligen inte finns här. Vi badar och badar och nu ska jag strax åka på dans. Det ÄR lätt att leva när det är sånt här väder.

 5. Vonna skriver:

  Säger bara att du är en vinnare som har en så harmonisk familj , önskar dig bara lycka till 😀

  Önskar dig allt gott.
  Kanske vi ses i morgon på klinte

  Kram

 6. Charlotte skriver:

  Ett sånt bra foto på bastardsvärmaren. Fina dagar du haft med din syster med man, många utflykter och skojigheter.
  Men själv tycker jag det alltid är trist när min syster återvänder till fastlandet.
  Trevlig helg. Kram

 7. Hillevi skriver:

  Vilken vacker bild på bastardsvärmaren, det var ett tag sedan jag såg en sådan. En fin promenad i hemmatrakterna på det – härligt!

 8. Kicki skriver:

  Nu har jag läst ikapp. Det har blivit dåligt med både bloggande och besök. Dotter Cissi och Ludwig kom torsdag förra veckan, så jag har varit upptagen med det, men den enorma värmen har inte heller inbjudit till att sitta vid datorn.
  Nu åkte dom tillbaka till Göteborg idag, så nu ska det väl bli mer vardag igen, dessutom har det utlovats välbehövligt regn imorgon.
  Kram/Kicki

 9. Raija skriver:

  Vilken fin bild och den här sexfläckig bastardsvärmaren har jag aldrig sett och blir imponerad över vilka vackra färger den har. Hade varit kul att se den med utslagna vingar och om den då är lika färggrann.

 10. Suss skriver:

  Det var en fin promenad ni gjorde, det är alltid roligt att gå på kända stigar och vägar. Fjärilen skulle jag vilja se på riktigt, den var läcker. Sitter den i en tistel? (Eller är det en dahlia?) Kram!

Kommentarer inaktiverade.