Promenad i trevligt sällskap

Tillsammans med Ulf Ellervik 42-årig professor från Löddeköpinge tog jag mig en promenad efter lunch.

Ulf var ju bara närvarande via plupparna i mina öron förstås, men han var ett trevligt sällskap, även om jag knappast hängde med i hans vetenskapliga utläggningar, och han hade en trevlig röst och spelade bra musik.

Vi gick upp till Klinte kyrkogård, där jag fyllde på vatten i lådan på mammas och pappas grav och sedan fortsatte vi fram till Bönders och så Vallekvior och hem.

Medan vi gick passade jag på att fotografera vilda blommor längs vägkanten.

En del av dem såg inte helt vilda ut, men de stod där i diket i alla fall. Hur de nu kommit dit?


Jag tog foton av blåeld också, men den blå färgen blev så knasig, så de korten ”deletar” jag.

Ha en fin fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

33 svar på Promenad i trevligt sällskap

 1. Maj B Berggren skriver:

  Fantastiska bilder du bjuder på ! 😀

 2. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Kommer bara in och vill kolla hur du har haft det i veckan.. Vilken tur du hade som fick ett sådant fint data bord för en pengen. Så snällt av han som skickade fri biljettern till dig. Synd att du inte kunde uppleva det själv, men så är det ibland. Hoppas någon annan blev glad för dom. Önskar dig en fin kväll. kram Ac

 3. Lambergsfrua skriver:

  Först trodde jag att du verkligen hade sällskap på promenaden av den unge Löddebon. Jag hajade till lite eftersom jag har en kusin i Löddeköpinge, fas det är en kvinna och hon är betydligt äldre;)
  Dina blomsterfoton är vackert, vackrare, ännu vackrare och och vackrast. Eller nej förresten allra vackrast är nog ändå fotot med vallmo och prästkragar – jag är nämligen rysligt svag för den röda granna vallmoblomman…

  Soligt och +24 här, så nu är det sommarväder!
  Ha det gott.
  Varm kram,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Visst kan man hitta mycket vackert längs vägkanterna, men jag gick på kyrkogården och beundrade rosorna där. De är värda ett kapitel för sig tycker jag 😀
   Men visst är vallmon fin!

 4. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Vilket trevlig sällskap du haft i dag på din promenad, inte alla förunnat. Går lättare att promenera då. Vilda sommarblommor är bland det vackraste som finns och jag grubblar över den otroligt vackra vita liljan? Blombladen viker sig visserligen uppåt men visst är det väl en lilja?
  Vallmo ÄR sommar! Ljuvligt vacker. Så du fick både ögon och örongodis på din promenad i dag, inte illa 🙂 Och så delar du med dig villigt av allt vackert till oss också och det tackar jag för 🙂
  Varm kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Jag har inte varit ute och promenerat på några dagar och det tog emot till att börja med, men efterhand gick det bättre.
   Visst är det en lilja, jag tror att jag har likadana på Stenstugu. De här måste ju ha ”smitit” från någon trädgård i närheten.
   Kram, Ingrid

 5. Åsa skriver:

  Har du tänkt på att blåelden har blommat ovanligt länge i år? Jag plockade den första buketten när min bror fyllde år den 9 juni!

 6. Gunnel skriver:

  Vilda blommor är minst lika vackra som förädlade. Det är inte så ofta man ser vallmo och blåklint nu i åkrarna. Bönderna kanske gillar det, men jag saknar min barndoms blommor. Kram

 7. Kicki skriver:

  Jag kan inte ha ”ljud i öronen” när jag promenerar. Då skulle jag inte ha tillräcklig uppsikt över hundarna. Vackra blommor utefter vägen. Kram

 8. Lena Herlitz skriver:

  Började också lyssna på dagen sommarpratare men tyckte inte det var så inressant. Vilka fina blommor du fotat i dikeskanterna – naturen är lhelt fantastisk.

 9. Gun skriver:

  Vilda blommor är så vackra, men tyvärr är blåklint sällsynt utom i rabatterna.

 10. kajsastina skriver:

  Avundas dig den vackra promenadvägen med fullt av vilda blommor! Du har fångat dem så vackert. Kikar in ikväll efter en varm dag ute, men blommor har jag inte sett mer än de jag har på balkongen. Jag promenerade vid Edsviken som ligger tio min från mig. Det var skönt vid vattnet. Det är mycket varmt nu att sitta framför datorn, så jag säger god natt och ha det gott!
  kram

  • Ingrid skriver:

   Här har vi haft mulet nu två dagar i rad. Igår kunde man ana solen då och då, men nu är det alldeles igenmulet. En dag för vila och återhämtning 😛

 11. bettysbeundran skriver:

  Roligt det du skriver om stora torget i Visby. Min man stog på det torget och sålde grönsaker med sin mormor och efter torgdagen gick de på kafe Nunnan eller till Lunkans.

  • Ingrid skriver:

   Det är länge sedan förstår jag. Nu är det knappast någon grönsaksförsäljning där längre. Bara krimskrams 🙁
   Lunkans var ett väldigt fint konditori. Vilka bakelser de hade!!

 12. Rigmor skriver:

  Det var mycket vackert efter promenadvägen!! Säkert har fåglarna hjälpt till att flytta och sätta frön på nya ställen.
  Har missat alla sommarpratarna hitintills…jag får skämmas.
  Ha en fortsatt skön sommarkväll!
  Kram kram

 13. Inger Maryissa skriver:

  vilka underbart vackra blommor du hittade och fotade vid vägkanten
  Tänk så många olika fina vilda blommor det finns ute i naturen
  Kramar

 14. Bettan skriver:

  Underbara bilder bjuder du på som alltid =)
  Å visst går promenaderna snabbare när man har ngt att lyssna på.
  Kramis

 15. skogsnuvan skriver:

  Känns som om en del av blommorna nog har spridit sig från någon trädgård kanske med fåglar som tagit med sig frö. Nu är sommarens finaste tid och idag säger man att det ska bli 23 grader varmt här så jag får skynda mig ut och klippa gräset innan det blir för varmt. Här är mycket mygg och konstigt nog så är det otroligt många getingar i farten och det brukar vi inte ha.

 16. Raija skriver:

  Hmmm…..en del av de fina blommorna du tagit bild på platsar inte i ett svenskt dike :-), men fint var det i alla fall.

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så! Någon kanske har kastat ut något trädgårdsavfall i diket och så har både luktärtor och liljor börjat växa där. Platsar tycker jag nog att de gör 😉

 17. Hejsan !

  Du får ju till väldigt vackra foton på Din vandring Du också. Gillar skarpt den med Vallmon det är mycket sommar i den.Jag gav ju en Vallmo till Helena som jag gick med när hon rastade Atlas. Hon fick den i 60-årspresent.Har glömt fråga om den blommar varje sommar.

  Kram

Kommentarer inaktiverade.