Promenad söderut till Nissi Beach

Det var mulet i morse också och idag har det blåst lite, men det är skapligt varmt i alla fall, så efter frukost gav jag mig iväg ut på en promenad. Det gäller ju att utnyttja de molniga stunderna också och på eftermiddagen skulle det bli sol (och det blev det!)

Det här är utsikten från min balkong och så här ser det ut mot havssidan. Man ser inte havet alls, utan bara berg och det går alltså inte att bada i havet utanför hotellet, men det är inte så långt till en vacker havsbukt med fin strand och på den stenlagda gången är det en ständig trafik av gående och cyklande turister. Till den stranden gick dagens promenad. De har fiffiga belysningsstolpar med solceller som drivmedel längs hela stigen. En lite större variant av de självlysande lampor vi placerar i trädgården på sommaren.
Alla bilderna är klickbara!Även om ruffen inte ser speciellt mycket ut för världen, är man rädd om den och vill att turisterna håller sig på stigen och låter blommorna vara ifred och långa sträckor är det skyltat vad det är för arter.

Efter en tio minuters promenad kom jag fram till sandstranden och där var det verkligen fint med flera olika områden med solstolar och parasoll och stora fina hotell ovanför, men det märks minsann att det är lågsäsong, för det är väldigt glest med folk. Idag gjorde väl vädret sitt till, för det var inte många som sökt sig till stranden.Ett av hotellen hade en fantastisk plantering med olika blommor och en avdelning med kryddväxter. Bouganvillean utanför entrén var helt otroligt vacker. Jag fortsatte söderut och kom till ett centrum med ännu flera hotell.

Var det någon som sa att grekerna inte jobbar? Här gnor de även på söndagarna, fast greker och cyprioter är kanske inte samma sak förstås. Annars är det knepigt med alla skyltar som man inte kan läsa alls, för att man inte ens vet vad bokstäverna betyder.


Nu vände jag hemåt mot hotell Aktea igen och när jag gick där på stigen kände jag mig plötsligt iakttagen. Det låg en stor katt och spanade på mig bland buskarna. Katter finns det rätt gott om här på hotellet också, men de är inte så många och de är stora och fina och ser väldigt välskötta ut.

Här är fyra av dem och det finns två till som inte ville vara med på bild

I eftermiddag har jag legat vid poolen och det blev riktigt fint väder. Jag hade dock lite dåligt samvete för att jag nog smort in mig lite slarvigt, så jag vågade inte stanna så länge. Förhoppningsvis blir det bättre väder i morgon och då ska jag var ordentligare och så ska jag ta en promenad norrut längs stranden och se vad som finns att se där.

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Cypern. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Promenad söderut till Nissi Beach

 1. Znogge skriver:

  Lite otur att det är molnigt men samtidigt är det bra promenadväder. Det gäller verkligen att smörja in sig för solen tar mer än vad man tror!

  Kram och ha det gott i värmen!

 2. Det är kanske tur att det är lite molnigt de första dagarna, så att du inte bränner dig!
  Stranden ser ju jättefin ut, men det är kanske lite för kallt att bada än så länge?
  Ha det så bra, kram, Monica

 3. Lambergsfrua skriver:

  Solen tar ju även om det är mulet, men självklart ännu bättre vid klart väder. Så otroligt vackra blommor du hittade på din promenad i den där hotellträdgården och fina katter. Du verkar bo väldigt bra med nära till bra strand. De där lamporna med solceller gillar jag högt och rent.
  Fortsätt att njuta!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Bia skriver:

  Trevligt att se dina cypernbilder! Jag är ju inte mycket för resor, men Cypern gillar jag!
  Har du åkt ensam eller har du sällskap med dig?
  Ha det så trevligt och smörj in dig ordentligt!
  Kram/Bia

 5. Gunnel skriver:

  Vad det låter härligt! Du är smart som tar en liten mjukstart på det varma vädret redan nu. Då är du van när det kommer till Sverige. Ha så skönt. Kram

 6. Bosse Lidén skriver:

  Det är lätt att bli lurad av de friska vindarna. Fast jag var så knäpp att jag körde utan solfaktor vissa gånger. Undra om du ska stanna en eller två veckor. Undra om du valt turen till Famagusta. En gång i tiden en spökstad under många år (från 1974)

  • Ingrid skriver:

   Jag ska stanna två veckor och i morgon har jag bokat en tur till Troodosbergen och på söndag blir det Famagusta.
   Jag har en bekant som var som FN-soldat här på Cypern under den oroliga tiden och då var han förlagd i Famagusta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *