Promenadfunderingar

lördag, augusti 27, 2005

 = en sammanfattning av väderläget. 

Inte blev det någon mer fönsterputsning inte! Nej det slingrade jag mig ifrån genom att hävda att det var viktigare att vara ute i trädgården och klippa gräsmattor mm mm. Det är ju så nu när det kommer en skvätt regn då och då, att gräset växer som bara den. 

Idag tog jag en promenad ner längs Muldestranden och det var bra länge sedan. På sommaren är man så mycket i farten ute, så då känns inte behovet av promenader så stort. Men det var jätteskönt, solen sken och det blåste ganska friskt, men jackan, som jag tagit på mig, fick jag ta av efter en stund. Kameran var naturligtvis med och nere på stranden jagade jag en fjäril tills jag fick en hyfsad bild av den.

Och alldeles nere i strandkanten stog en solros alldeles för sig själv och nickade i vinden. Det måste ha varit någon fågel som släppt ett frö där i våras.

De är förunderligt när man är ute och går, vad man funderar och tänker mycket. Tankar som man aldrig har annars egentligen. Idag gick jag och grubblade på hur jag kommer att ha det om 20 år om jag lever då. Då är jag 85 år! Sitter jag på något hem? Eller är jag ännu pigg och klarar mig själv? Eller ligger jag ensam i någon lägenhet och väntar på att hemtjänsten ska komma och byta på mig? Kommer jag att kunna klara mig på min pension? Inte känns det särskilt tryggt och roligt när man ser framåt. Det känns som om framtiden är slut……………..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader. Bokmärk permalänken.