Pumpaplantorna blommar och tar över trädgårdslandet

söndag, juli 3, 2005

Idag har det varit ett helt otroligt vackert väder. Jag satt ute och drack mitt morgonkaffe och njöt av stillheten, solen och värmen. Söndagsmorgnarna är härliga. Då är trafiken inte i gång, fåglarna sjunger och det känns friskt och skönt när  morgondaggen ännu ligger kvar.

Efter att kaffet var urdrucket tog jag en vända genom trädgården och upptäckte den första pumpablomman. 

Den var gigantisk och pumparankorna börjar ta över en stor del av trädgårdslandet. Några klängen har snott sig kring purjolöksplantorna, så klängena fick jag klippa bort för att kunna befria purjolöken. Det var nog en miss att sätta 5 pumpaplantor, en hade nog räckt!

Jag är allt en väldig trädgårdsmästare! Jag vet inte vad det är med potatisen, men tror att jag fått fel sorts gödning (alltså skyller jag ifrån mig på husbonden!) . Potatisblasten är över en 1/2 m hög och nu har jag varit tvungen att sätta stängsel ikring potatislandet för att blasten inte ska vräka sig in över rabatter och andra grönsaker. Jag har provat att ta upp ett stånd, men potatisarna är ännu ganska små. Ikväll har jag vattnat landet, så får vi se om de vill växa till sig litet. Det är inte lätt att vara odlare inte. Pust!!!

Dagen har annars bjudit på litet av varje. Bosse och Carina var här på lunch  och på eftermiddagen har Åke pressat hö för en granne och jag har slappat i solstolen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *