Jag tog en promenad efter lunch och visste inte riktigt vart jag skulle gå i gråvädret, men så kom jag på att jag skulle gå ut på hamnen och ta mig en titt på hur Justus ser ut idag.

Justus 14 februari 2014

Ägaren, säger lite uppgivet till helagotland.se att:

-En del ska visst inte ha båt. Jag får hoppas att jag har en bra försäkring.

Anledningen till hans kommentar angående båtägandet är att för fem år sedan sjönk en annan av hans båtar i Fårösund. :roll:

Ursprungligt inlägg den 13 februari 19.28:

helagotland.se kan man idag läsa att räddningskryssaren Justus, som har legat i Klintehamn i tjugo år, höll på att sjunka under torsdagen.

Justus i juli 2012

Den köptes 1994 av Hassela som lät renovera den för flera miljoner och sedan använde den som undervisningsfartyg för sina ungdomar. Det var en riktigt vacker båt när den var renoverad och i ordning och jag har tagit många foton av den under årens lopp, men 2010 sålde Hassela den nästa hundra år gamla båten och sedan har den nya ägaren låtit den ligga och förfalla. Förfallet gjorde att båten vattenfylldes och idag höll den på att sjunka. Nu har räddningsmanskap från Klintehamn länspumpat båten och fått upp den ur vattnet och nu flyter den igen. Nu vet man inte vad som kommer att hända med den.

Justus januari 2014

När jag var ute på hamnen i januari och såg båten fattade jag inte att det var Justus, utan trodde att det var någon som köpt sig ett renoveringsobjekt, för det syntes i alla fall att man arbetat på den. Jag hoppas att ägaren tar hand om den gamla båten nu och ser till att den återfår sin forna skönhet. Annars får man väl forsla den till någon båtkyrkogård. I hamnen kan den ju inte ligga längre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...