Det har varit en solig och fin morgon, men kallt, -1° hade vi i morse. Pelargoniorna som står på trappan lade jag väv på igår kväll, men begoniorna i rabatten har nog farit illa av frosten, de ser inte alls glada ut idag. Vädret är fortfarande skapligt, så jag ska gå ut i trädgården och röja lite nu.

När jag satt och drack mitt morgonkaffe hoppade Grållen som vanligt upp upp köksfönstret och satte sig på spaning. Fast ska sanningen fram så satt han faktiskt på bordskanten och tittade ut. Egentligen får han inte sitta där, men han satt på en tidning, så det fick gå an. Helt plötsligt blev han väldigt koncentrerad och tittade stint ut mot ”Dårskapen”, som vi kallar änget bakom ladugården.

Där mellan tallarna fick jag plötsligt se vad det var som fångat hans intresse – det var ett rådjur! Och rätt vad det var kom det två stycken till, som var lite mindre. Jag tror att det var en get med två kid. De sprang fram och tillbaka, hoppade och skuttade och var vansinnigt söta. Jag vet ju vad de här sötnosarna kan ställa till med om man får in dem i trädgården, men kan ändå inte låta bli att tycka att de är helt förtjusande att titta på. Så här nära har vi aldrig sett dem förut och jag hoppas att de kommer tillbaka så att jag kan ta ett foto av dem. Jag kan inte låta bli att tänka på Miriam, som satt på kökssoffan när hon och Gaetano var här, och hela tiden spanade ut mot skogen och hoppades på att det skulle komma några djur. Så roligt det varit om hon fått se de här rådjuren!

Läs mer om rådjuren och se bilder på dem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...