Rådjur i ”Dårskapen”

Det har varit en solig och fin morgon, men kallt, -1° hade vi i morse. Pelargoniorna som står på trappan lade jag väv på igår kväll, men begoniorna i rabatten har nog farit illa av frosten, de ser inte alls glada ut idag. Vädret är fortfarande skapligt, så jag ska gå ut i trädgården och röja lite nu.

När jag satt och drack mitt morgonkaffe hoppade Grållen som vanligt upp upp köksfönstret och satte sig på spaning. Fast ska sanningen fram så satt han faktiskt på bordskanten och tittade ut. Egentligen får han inte sitta där, men han satt på en tidning, så det fick gå an. Helt plötsligt blev han väldigt koncentrerad och tittade stint ut mot ”Dårskapen”, som vi kallar änget bakom ladugården.

Där mellan tallarna fick jag plötsligt se vad det var som fångat hans intresse – det var ett rådjur! Och rätt vad det var kom det två stycken till, som var lite mindre. Jag tror att det var en get med två kid. De sprang fram och tillbaka, hoppade och skuttade och var vansinnigt söta. Jag vet ju vad de här sötnosarna kan ställa till med om man får in dem i trädgården, men kan ändå inte låta bli att tycka att de är helt förtjusande att titta på. Så här nära har vi aldrig sett dem förut och jag hoppas att de kommer tillbaka så att jag kan ta ett foto av dem. Jag kan inte låta bli att tänka på Miriam, som satt på kökssoffan när hon och Gaetano var här, och hela tiden spanade ut mot skogen och hoppades på att det skulle komma några djur. Så roligt det varit om hon fått se de här rådjuren!

Läs mer om rådjuren och se bilder på dem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu, Trädgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Rådjur i ”Dårskapen”

 1. Kicki skriver:

  Rådjuren visar sig inte på beställning precis, men det var ju synd att Miriam, som kanske aldrig sett något live, inte fick se dom.
  Här brukar vi också ha rådjur inpå knuten, men i höst har jag bara sett dem på vägen, eller på nån åker.
  Nu kommer dotter och branbarnet Emelie på fika, så jag ska gå och fixa det. Emelie åker tillbaks till Halmstad idag för fortsatt pluggande.
  Kram

 2. ingmarie skriver:

  Oh rådjur som är så vackra.
  Ha en fin dag

 3. Ailas skriver:

  Visst är det märkligt vilken förmåga katter har att befinna sig på rätt ställe i rätt ögonblick! Har ofta tänkt på det… Min Sotis kan till synes ligga och sova i evigheter och ändå missar han sällan när det är intressant främmande i trädgården. Här har det handlat om rådjur, andra katter, fåglar, harar/kaniner, någon bortirrad hund och lite av varje… och Sotis ser allt före mig!

  Synd bara att ungdomarna missade djuren!

  Kram från soliga Jönköping

 4. Hejsan Ingrid !
  Ja, är det inte mysigt. För flera år sedan när båda mina katter var i livet.Satt de på strykbrädan framför balkongdörren, precis som Din katt sitter,gav ifrån sig så konstigt läte, så jag måste se vad det var de såg.Just rådjur.

  I Pershagen när vi bodde där gick Gustav till attack mot rådjuren i grannens trädgård.Han var inte rädd för dom.Men mörkrädd var han.
  Här skiner solen från en klarblå himmel,men jag gick in tänkte dammsuga, men satte mig här istället, varken lust el.ork för tillfället.Nu blir det kalla morgnar o.kvällar. 0.6 gr. Kl.7.30
  Hade jag inte Yngve att gå hem till så gick jag nog inte utanför dörren.

  Du har väl märkt min bloggtorka ! Finns inget kul att skriva om.Tänker så det knakar.Som Rantamor skriver förstoppning. hahahaha

  kram Majsan

 5. Ia skriver:

  Undrar om jag någonsin vänjer mig vid tanken på att det finns rådjur på Gotland…jag tror inte det!!!

  Rådjur är vackra och vi har dom ofta i torpet, ibland skrämmer de slag på mig när jag ska ut på dass på morgonen och ibland säger jag en massa fula ord till dom när de ätit upp växterna 😉

  Jag har nu läst i fatt och ser fram emot receptet på lasagnen 😀

 6. Astrid skriver:

  Men så typiskt när dom åkt hem . Men det är kanske tystare hos er nu så dom vågar fram
  Dom ade väl inte Grålle som spanare heller förstås

 7. Inger Maryissa skriver:

  Kan tänka mig att Grållen tyckte det var spännande med rådjuren.
  Men de var nog för stora byten för kissen 😉
  Ja, rådjur är så fina och kidden ( stavas det så ? ) är ju så gulliga.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.