Raukens dag

Solen skiner så vackert nu efter en mulen morgon. Jag har suttit ute och läst i boken Den frusna trädgården och nu är det så spännande, så jag måste nog läsa slutet, så att jag får veta hur det kommer att gå för Nina och Meredith och deras konstiga mamma.

Enligt allnakku är det Raukens dag idag:

Raukens dag får inleda en vecka med ord på fårömål, eftersom de största raukfälten finns där. Det är havet som har skulpterat raukarna genom att nöta bort allt utom den hårdaste kalkstenen från urgamla korallrev.

Fårömål och Fårös raukfält i all ära, men här kommer en bild på vår rauk, Hoburgsgubben, som vi gör ett besök hos varje vår.Våradonisen, Hoburgsgubben och ett besök på Majstregården, det hör våren till.

Ha en fin onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Raukens dag

 1. Det är inte utan att man redan börjar längta efter våren när man läser ditt inlägg! Fast jag gillar hösten också, men INTE den tråkiga vintern som kommer efter och är så vansinnigt lång!! 👿

 2. Susan skriver:

  Visst är det underbart att man fortfarande kan sitta ute och läsa. Vi är ju ändå nästan i mitten av September:) Härligt tycker jag och tar en kopp kaffe på trädäcket.
  Kram Susan

 3. Anne-Lie skriver:

  Härligt med böcker med spänning i…jag tycker du ska ta dig tid att läsa ut den, strunta i alla måsten för dagen och läs……

 4. Hejsan Ingrid !

  Vilken tur att Du har något att fira.Då blev det väl en bakelse el.liknande idag. På Raukens dag.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Kram Majsan

 5. Lambergsfrua skriver:

  Vackert foto på våradonis, kärleksfullt foto på din Åke, läcker mat och Hoburgsgubben – men visst är det synd att de målar hans näsa gul;)
  Kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Kicki skriver:

  Det blev ju ingen Hoburgsbubbe för oss, men jag är säker på att det blir fler gotlandbesök för vår del. Så mycket som är värt att se.

  Din shoppingrunda påminde startkt om mina. Jag köper nästan aldrig nåt åt mig själv.
  Säger jag som just köpt nya stövlar 😉
  Kram

 7. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Tycker det är mycket intessant med föremål som blivit skapta av vattnet och hur dom kan forma saker och ting med tiden. Härligt att du kan sitta ute och läsa. Här har vi haft ett bus väder mitt under dagen och det är tur att det finns lite sol som kommer fram lite då och då. Önskar dig en fin morgon dag. Kram AC

 8. Rigmor skriver:

  Honom känner jag igen!! Trevligt område, framför allt Ekstakusten, dit kommer vi att återvända.
  Nu vart jag sugen på att läsa igen, det hör liksom hösten till. Men än har jag inte riktigt kommit till ro…
  Kram kram

 9. Elisabeth skriver:

  En härlig rauk, med sin markerade näsa1 ha dé gott!

 10. Birgitta skriver:

  Hoburgsgubben är nog en av de få saker jag kommer ihåg från min Gotlandsresa i 9:e klass :-).
  Tack för rolig anekdot i min blogg. Skrev ett svar till dig, men naturligtvis menade jag inte dig, utan din mamma. Det blev lite snabbt.
  Kramis!!!

Kommentarer inaktiverade.