Redo för Lucia

Igår var jag på Kupan och jobbade på eftermiddagen och när jag kom hem gjorde jag julkorten färdiga, satte på porto och la dem på brevlådan, så nu ska de förhoppningsvis vara på väg. Någon bloggning blev det inte, för lusten saknades och jag däckade framför tn:n tills det var dags för sängen.

Jag vaknade i dag till en grå och regnig novembertisdag, där man måste ha lyset tänt inomhus för att kunna se. Ute lyser gräsmattorna gröna igen, för den lilla snö som kom i söndags töade bort redan igår.

Redo för Lucia

I morgon är det Lucia och då måste man ju få en lussekatt till morgonkaffet, så julens bullbak går av stapel i dag. Inte är det något större bak det rör sig om, men ett par plåtar blir det i alla fall. Nu är det bara Amorerna kvar, men dem gör jag nästa vecka, så att de är alldeles nybakade till julafton.

Nu har jag provsmakat en lussekatt och de blev riktigt bra, trots att jag nog egentligen fick för lite smör i dem. Det ska jag komma ihåg till nästa gång. Hälften så mycket smör ger dubbelt så goda bullar. 😀

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, Matprat. Bokmärk permalänken.

18 svar på Redo för Lucia

 1. skogsnuvan skriver:

  Lussekattor kan jag inte baka dom blir stenhårda så för mig blir det inte några sådana till kaffet får väl nöja mig med att ta en pepparkaka. Inte har jag någon att lussa för heller och det är det tristaste. Snö har jag i massor och jag önskar jag kunde skicka ner lite till er som vill ha en vit jul. Jag vill ha en grön jul när man kan gå i skogen och se på alla gröna mossor och andra lustigheter som man kan få se.

 2. Åh vilka vackra Lussekatter ? Tänk att de kan ha så fin form även efter gräddningen. Jag har aldrig bakat en Lussekatt, det arvet fattas. Glad Lucia önskar Britta!

 3. Anita Lindgren skriver:

  Så goda dina lussekatter ser ut, Imorse när vi vaknade var det så mörkt, Idag har jag bakat limpor. Det passar en sån här dag. Igår var det mycket bättre väder.

 4. Dina lussekatter ser helt proffsiga ut och smakar säkert fantastiskt! Såå mycket godare med hembakt, även om man handlar på det finaste bageri!
  Hel-grått här idag igen och jätteblött på marken på skogspromenaden idag.
  Kram, Monica

 5. Znogge skriver:

  Nybakade lussekatter hör verkligen morgondagen till! Jag hoppas på att vi blir bjudna i gruvan men om de kommer att vara dagsfärska låter jag vara osagt…

  Kram och trevlig kväll!

 6. Gunnel skriver:

  Lussekatter är ett måste i morgon bitti. Mums! Ha en trevlig Luciamorgon

 7. Kicki skriver:

  Lussekatterna ser finfina ut. Smakar naturligtvis därefter. För mycket smör eller margarin i degen, gör väl brödet tyngre iställetför luftigt.
  Ha en mysig Lucia
  Kram

 8. Elisabeth skriver:

  Oj vilka vackra lussekatter du bakat. Jag iddes inte i går, utan det blev ett par levar och en plåt med saffransbullar. Ugnen är lite ojämn, men det går nog åt.

 9. Hillevi skriver:

  Men! Vilka vackra lussekatter! Har du gjort dem själv??????????? Ah, avundsjuk.Nä. Gratulerar, menar den avundsjuka. Ska försöka igen. Sen, nåt annat år! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *