Regn och rusk

onsdag, januari 11, 2006

 Regn och rusk har det varit idag, nästan hela dagen och mörkt så att man har måst ha lyset tänt. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, så jag satte igång och plockade bort de sista julgrejorna. Det är hemskt vad mycket man hinner dra fram när man startar redan första advent. 

Jag har planterat om växter från julgrupperna också, så nu ser det fint ut in fönstrena. Jag har en grupp kvar, men den är så fin och där är en amaryllis som precis ska slå ut, så den ville jag inte störa.

Nu ser i alla fall hemmet normalt ut igen och det känns skönt. Nu återstår städning och byte av gardiner, men det får vara till en dag när man kan se vad man håller på med.

Åke har varit i skogen. Det finns nästan inte något väder som kan hindra honom från att vara ut. På förmiddagen regnade det ganska mycket och jag tänkte, att nu måtte han väl komma hem, men inte! "Nej", sa han, när han äntligen kom, "det var väl inte så farligt". Det är en tuffing min man, det måste man säga!

Igår var Bosse och Carina här och åt middag med oss. Jag hade kokat kroppkakor och det gillar dom, särskilt Bosse.  När jag gör kroppkakor gör jag alltid många, så att jag kan få frysa in några påsar och ha för framtida bruk. Uppstekta kroppkakor är mycket uppskattat som lunch. 

Det är gott med svensk husmanskost och kroppkakor och rotmos med fläsklägg är Åkes favoriter. Kanske därför att man trots allt inte gör det så ofta. Det är i alla fall ingenting som jag skulle kunna tänka mig att köpa färdigt utan sådan mat ska vara hemlagad. 

Nu ska jag gå och göra i ordning middagen och idag blir det korvstroganoff med kokt ris. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Matprat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *