Regnig tisdag – Sur på Telia

Igår blev det så vackert väder fram mot eftermiddagen och jag satt ute på framsidan och njöt ett bra tag, men idag när jag vaknade var det mulet igen och det har regnat till och från hela dagen. Efter lunch klarnade det dock upp lite, så jag tog regnjackan på mig och gick ut en vända.

Det var riktigt skönt ute och när jag svängde in på Kustvägen hade jag en värmande sol i ryggen, men blev nästan rädd när jag såg hur himlen såg ut. Skulle jag hinna hem innan det började regna igen?

Nu blommar häggen för fullt och doftar ljuvligt

Det var inga problem, jag kom hem utan att bli våt om annat än fötterna, för det var ganska blött i skogen. Totalt har vi fått måttliga 5 mm idag här i Klintehamn, medan det har varit rena skyfallen i Visby med omnejd. Man har gått ut i radion och varnat för vattenplaning och vädjat till bilisterna att ta det lugnt på vägarna.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nu är jag sur på Telia, för med posten idag kom det ett meddelande från dem att de automatiskt kommer att höja hastigheten på mitt bredband och därmed höja avgiften med 80:-. Jag tycker rent ut sagt att det är för djäkligt att de kan göra på det sättet. Jag hade 100/10 på prov i tre månader utan extra avgift, men sa upp det, eftersom jag inte upplevde någon större skillnad i hur snabbt det gick att surfa. Då tvingar de på mig det på det här sättet i stället. 😈 Jag har mailat till dem och protesterat, men det har jag väl ingenting för antar jag.

DÅLIGT TELIA!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jag blir så arg, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

26 svar på Regnig tisdag – Sur på Telia

 1. Birgitta skriver:

  Om smyghöjningar tycker vi INTE 👿

 2. Karlavagnen skriver:

  Testa http://www.fairshopping.se/ rekommenderas av en kompis till mig!

 3. Ailas skriver:

  En sådan höjning kan inte vara OK. Telia måste lyssna på din protest, så stå på dig.

  Himlen såg lika mörk ut här igår och nog regnade det också. Inte så mycket bättre idag, förresten. Vid ett uppehåll gav jag mig iväg, men visst blev jag lite blöt sedan, innan jag hann rädda mig in på biblioteket. Typiskt nog, så NU skiner solen!

  Min dotter kom till Gotland idag, så nu hoppas vi på fint väder ett tag.

  Önskar dig en trevlig kväll.
  Kram

 4. Kraka skriver:

  Märkligt av Telia!

  Ha en fin kväll!
  Kram

 5. Skogsnuvan skriver:

  Så åsklikt och mörkt det såg ut på den bilden och så långt våren kommit. Här står allt stilla och jag står på vedbacken och klyver och får sågspån i ögonen för det har börjat blåsa.

 6. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Samma färg på himlen även här i dag och regn som vanligt numer.

  Tror säkert inte att det blir några problem för dig att få tillbaka din gamla hastighet.
  Bör du väl redan ha fått om du sagt upp provpren. i god tid?

  Även jag testade vid tillfälle en högre hastighet, men märkte ingen skillnad så jag meddelade att jag ville byta tillbaka. Inga problem alls.

  Det är säkert ett misstag fr. någon nyanställd och allt ordnar sig helt klart till det bästa!
  Jag brukar ringa i stället för att sända mail, vill gärna tala med någon och på så sätt få lite mer sagt och med kraft i rösten 😉

  Är alltid orolig för att mail försvinner i någon skräpkorg vilket är lätt hänt.
  Kram och lycka till! /Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Jag har fått tillbaka min gamla hastighet 10/10, i brevet meddelar man att jag nu ska uppgraderas till 100/100 utan att jag har begärt det. En granne ringde mig och var väldigt upprörd, hon hade fått ett likadant brev.

   Jag tycker att det är bra att maila via Telias hemsida, för då får man en bekräftelse på att mailet tagits emot och de brukar svara kvickt. Man har ju då också en skriftlig svar från dem att hänvisa till om något skulle gå fel.
   Kram

   • Agneta skriver:

    Jaha, du mailade via deras hemsida, då förstår jag!
    Om din granne fått samma så verkar det nästan som någon klickat på ”repeat” av misstag på ekonomiavd. ❓
    Men sedär ja, får du uppgraderat utan kostnad som plåster på såren, inte illa och snabbt var ju detta avklarat 🙂
    Kan man då inte klaga på.
    Undrar bara hur länge du får behålla den hastigheten…
    Gör det ingen skillnad så kan det ju kvitta lika. Sååå bråttom har vi ju inte 😉

    Kram

 7. Rigmor skriver:

  Ja det var verkligen dåligt av Telia!! Tror det är bra att protestera, de måste se att man inte godtar vad som helst, och frågan är om de har rätt att göra så.Går det så går det tänker de säkert.
  Ja det såg lite oroväckande ut på himlen på din bild. Men idag var det nog vi som fick det vackra vädret frampå eftermiddagen, tror inte det regnat någonting faktiskt. Fast osvuret är kanske bäst…
  Ha det så gott på ön!!
  Kram kram

 8. Dagen har varit både upp och ner, eller hur man nu ska uttrycka det! Det negativa var att jag inte fick någonting gjort i trädgården (behöver klippa gräset bl.a.) och att det var ett otroligt skyfall när jag och väninnan var i När. Det inte bara vräkte ner, utan det var knappt man kunde köra bil i vattnet. 👿
  Det positiva är att jag var till Jonas i När och fick med mig tre fulla lådor med blommor och gräs hem. Ändå kommer det inte räcka till alla krukor som ska fyllas. Men jag åker så gärna dit igen….. 😈
  Jag tog med mig min väninna Lisa – också en trädgårdsfanatiker – och det var helt klart mycket roligare än att ha en ointresserad gubbe med uttråkad hund med sig. Vi gick två varv i alla växthusen och hittade MASSOR av både gamla snygga och spännande nya växter. 😆
  Nu står dom ute allihop – mot väggen under tak, alltså lite skyddat – så nu hoppas jag verkligen att frostnätterna är över. 😐 I morgon ska jag bara NJUTA när jag ska plantera dom – och fundera på i vilka krukor vilka växter ska stå. Alltså får det inte komma något regn….. 🙄
  KRAM
  Susie

 9. Znogge skriver:

  Det var verkligen inte snyggt gjort av Telia! Bra att du kontaktade dem och protesterade. Ser fram emot att höra om deras svar till dig.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Min protest brydde de sig inte speciellt mycket om, men jag fortsätter att maila dem. Om de ändå envisas ska jag nog ta och ringa konsumentvägledaren och kolla om Telia verkligen kan behandla oss så här.
   Kram

 10. Bosse Lidén skriver:

  Dålig stil av Telia. 🙁
  Vackert med den mörka himlen på kortet. Vädret har svårt för att bestämma sig och våren har gått i baklås. Därmed är det klurigt för oss tvåfotade att klä oss rätt. Det gäller bara att inte deppa ihop och utnyttja solstunderna och uppehållsvädret. Jag tror att det är superviktigt att komma ut minst en timme om dagen. Kram Bosse

 11. Inga skriver:

  Så bra att Telia rätta till detta!
  Jag har ju tittat på din blomma….Trädkaktus….aldrig hört förut men tycker den är så fin….om du får skott över nån gång får du väldigt gärna skicka till mig….ska betala porto självklart.
  Var in på Gröna taket och läste om den och tydligen är den lättskött också….bra!
  Ha en bra dag
  Inga

 12. Hillevi skriver:

  Vilken vacker och dramatisk himmel där på Kustvägen, ser ut som en hdr-bild med de starka och kontrasterande färgerna.

  Jag hoppas att du slipper hänga på 100/10 men jag undrar jag… tycker att det finns så många förbehåll i det finstilta och alla förbehåll är för Telia, inte för kunden. Ska bli spännande att se vad du får för svar, är det positivt vet jag en till som kommer att skriva när/om det behövs. 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har fått ett svar där de står på sig och hävdar att jag måste betala för 100/100, men jag har svarat och protesterat igen.
   Vi får väl se vart det slutar, men det är inte lätt att slåss mot en sån jätte. Inte bryr de sig om ifall lilla jag blir sur och säger upp abonnemanget, 😉

 13. Marcus Holmberg skriver:

  Hej Ingrid. Jag heter Marcus Holmberg och jobbar på Telia, en del av mitt arbete är att se över bloggar där Telia omnämns för att se om det är något jag eventuellt kan hjälpa till med. Jag tar mer än gärna en titt på ditt abonnemang och om du också vill det så fyller du bara i detta formulär http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515 så återkommer jag till dig.

  Rent generellt angående förändring av vårat fiberutbud så är det som sker nu att vi höjer priset på 10/10 mbit/s och samtidigt avvecklar hastigheten 100/10 mbit/s, vi passar då även på och sänker priset på hastigheten 100/100 mbit/s och gör även så att vår trådlösa router(tidigare kallad Telia Smart) ingår kostnadsfritt för alla som kan ha den. Det innebär att för vissa så sker det nu en prishöjning medan för andra så innebär det en prissänkning.

  Du ska alltså kunna fortsätta ha 10/10 så det är en av anledningarna till att jag vill titta närmare på ditt abonnemang.

  Med vänliga hälsningar
  Marcus Holmberg
  Telia Kundservice

Kommentarer inaktiverade.