Regntunga skyar

Det har varit en regnig måndag och mina planer på städning fick jag revidera lite. Jag började med att göra en ordentlig städning i badrummet och det tog ett tag. Under tiden regnade det ganska mycket, men konstig nog är det inte så många mm i mätaren. Den kanske läcker? 🙄

Efter lunchen blev det kökets tur, så nu har jag inte så mycket kvar tills i morgon. Man får ju dela upp det lite så att man inte förtar sig. 😉

Medan jag städade köket lyssnade jag på Sommar i P1 med Therése Söderlind, men hon var ganska tråkig att höra på. Lite förlåten är hon dock för att hon spelade bra musik, men när jag var färdig i köket lämnade jag henne åt sitt öde och gick ut och började röja upp lite på uteplatsen. Det måste ju städas där också ibland.

Jag har varit osäker på vad de där lila blommorna som växer längs hela rabatten heter, men nu vet jag det. Det är en Aster novae angliae eller New England Aster. Den kallas också Michaelmas Daisy och finns i olika färgställningar. Hur klarade man sig utan google förr i tiden?

Jag måste ju visa en närbild på min gula ros, för jag har bara en. Det är en krukros som jag fick i present förra sommaren och planterade ut och i år blev det en blomma på den. Jag ska nog ta och flytta plantan i höst så får vi se om det kan bli fler rosor nästa sommar. Den står alldeles för trångt inklämd mellan gräslöken och höstastrarna,.

Just nu har det klarnat upp och solen har faktiskt skymtat fram lite då och då, så jag tror att jag ska ta mig en promenad. Men först en kopp kaffe!

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram. Bokmärk permalänken.

29 svar på Regntunga skyar

 1. Lyssnade också lite på Sommar. Visste inte vem Therése Söderlind var och googlade – aha hon med Norrlands svårmod. Inte läst men känner titeln. Boken kanske bättre än hon lät i radion.

 2. Hillevi skriver:

  Åh, för det mesta håller jag med dig så fullt ut och tycker ofta precis likadant – men inte, absolut inte vad gäller Therése Söderlind! Jag tycker att hon är så väldigt bra och hennes böcker, de sitter i sinnet länge. Jag lyssnade på sommarpratet med lite avbrott för inköp och tankning och så, men jag tyckte att hon levererade där också. Samtidigt är det så bra att man kan uppfatta saker och ting olika, det ger lite extra nyttig hjärnmotion.

  Din rabatt är underbart fin, jag tror visst att den blir lite större för varje år! 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har aldrig hört talas om Therése Söderlind, så det första jag gjorde när jag såg att det var hon som hade sommar, var att googla på henne och se vad hon skrivit för något. Hon har säkert fina kvalitéer, men jag tyckte att hon var tråkig att höra på. Men vi tycker ju alla olika….
   Jag har planer på att utöka rabatten lite till. 😉
   Kram

 3. Gunnel skriver:

  Håller med dig om Google. Där hittar man precis allt man letar efter. Så mycket enklare än förr när man bara hade lexikon att tillgå. Vi har lite småmulet idag, så jag har med hållit på att städa inne. Ibland kan det vara ganska avkopplande. Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst kan det vara bra med en och annan inneväderdag. Det är skönt att få städa av ordentligt då och då. Är det varmt och solen skiner vill man ju bara vara ute.
   Kram

 4. Så vacker din trädgård är – och så mycket du fått rum med! 😆 Och visst kan man gnälla om att man måste göra allt med datorer, men oj vilken nytta man kan ha av dom!! 😈
  Odag är jag jätteglad, jag har fått tillbaka min stordator från rensningen. Tog bara nästan 3 månader, men nu är allt tpoppen igen. 😀 Men jag måste erkänna att den bärbara har fungerat alldeles utmärkt, så nu känns det nästan konstigt att jobba med denn här igen! 😉
  KRAM
  Susie

 5. Lambergsfrua skriver:

  Vilken blomsterprakt du har i din trädgård Ingrid! Jag måste säga att jag är imponerad, för det inte mycket där, när ni flyttade dit. Du har nog gröna fingrar – eller snarare blommande 😉
  Vi har upphåll och åskvavt med nästan +27.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Laila Östergren skriver:

  Någon större städning blev det inte idag men skrivbordet blev rensat från en massa papper i alla fall. Jättefin ros. Jag har också planterat ut krukrosor och de är fina i år. Den gula som är äldst är full med blommor.
  De lila blommorna du har tror jag att min mamma kallade för ”kväsargumma”. Är inte helt säker och har ingen aning varför de kallades så.
  Hoppas det blir lite klok med regn i natt när det nu ändå ska regna. Kram.

  • Ingrid skriver:

   Vilket roligt namn, kväsargumma, det har jag aldrig hört förut, men det här är nog en blomma som fanns även i de äldre trädgårdarna, så det är klart att den har fått en namn.
   Jag hoppas också på regn, bara vi slipper åska.
   Kram

 7. Suss skriver:

  Nu har jag äntligen läst ikapp lite, lite, men hoppas hinna ta mera sedan, för jag tycker mycket om dina inlägg och hela bloggen.
  Reagerade på att du inte fick just något i regnmätaren. Vi väntar också på regn och igår kom en rejäl skur, men nästan inget i uppsamlingskärlet. Kärestan tror att det kan vara så att taket suger åt sig. Inte vet jag, det är bara en teori, det är ju både varmt och kanske absorberar lite också?
  Otroligt vackra blommor hos dig och rosen helt sagolik.
  KRAM

 8. Vonna skriver:

  I skrivande stund 9mm i regnmätaren

 9. Agneta skriver:

  Vi har också haft sådär outgrundligt väder idag. Det har regnat precis hela dagen, men inte märks det nåt, varken i regnmätaren eller ute i naturen.
  Att städa tillhör sånt jag försöker låta bli, men det går ju inte i längden, men jag har en man som tycker det är roligt. Tack och lov. Men badrummet borde jag ta itu med, det är mycket kalkavlagringar både här och där.
  Vilken vacker ros! En, men en ros, eller vad heter det?!
  Kramar
  Agneta

  • Ingrid skriver:

   Så bra att ha en man som kan ta ett tag med dammsugare och skurborsten. Städar gör jag inte i onödan, men ibland bara måste man och sonens svärföräldrar är på ingående… 😉
   Kram

 10. Gunilla skriver:

  Hej Ingrid
  Jag har läst ikapp hos dig för just nu far jag som en skållad råtta mellan barnbarnens kaniner och våra katter. Svårt att ta mina vanliga bloggpromenader som jag uppskattar så. Alltid lika roligt läsa dina inlägg med fina bilder. Bra gjort att blogga varje dag 🙂

  Villa vackra växter du har i din trädgård. Ser så mysigt ut på din uteplats. Jag måste erkänna att jag inte lyssnat på ett enda sommar program som jag annars alltid brukar göra. Vet inte riktigt varför.

  Ha en fin fortsatt sommar. Sommarmat 🙂

 11. Oldmolly skriver:

  ÖB i Visby har regnmätarglas (plast) för 12kr. Som hittad.

 12. Här regnade det också lite i går. Åkte med svärmor och makens faster på en liten shoppingrunda, men inte för att köpa onödiga prylar – dom ska bort nu.
  Har dig som förebild på hurudant aktivt liv man kan ha fastän man mist sin livskamrat. Nu har ju inte min make dött, men det där med att vara ensam är ett kapitel för sig. Ibland är det skönt, ibland måste man söka sig ut bland folk och du har ju många intressen!
  Kramar!

 13. Znogge skriver:

  Ja städningen den får man ta gradvis. Här skulle behövas krafttag men jag får koncentrera mig på hundarnas pälsvård. Klippning på torsdag…

  Så fin rosen är men kanske mår den bättre på annan plats. En blomma gör ingen sommar 😉

  Kram

 14. Raija skriver:

  Så fint du har i din rabatt och många blommande blommor just nu. Rosen är jättefin och jag har en liknande som bara blommar med en ros.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *