Regnväder o Visbyresa o Nya gardiner

Torsdagen den 7 april 2005

Idag, eller rättare sagt ikväll, har vi haft det första regnet på bra länge. Det plaskade på som bara den på fönstrena och man riktigt njöt av att sitta inne i värmen och lyssna på ovädret. Katterna ville ut, men de ångrade sig snabbt när de kom till tröskeln, men ut fick de gå i alla fall.

Det var bara det att när Åke kom ut i köket upptäckte han att det var vått på arbetsbänken och inte bara där, i skafferiet var det rena översvämningen! En hängränna från en front hade lossnat, så att allt vatten strömmade rakt ner i en skarv på plåttaket och där var det en läcka. Som tur var upptäckte Åke vad som hänt och kunde åtgärda det, men mycket vatten hade det hunnit komma in. Nu blir det skafferistädning i morgon (vilket i och för sig inte skadar). Så, det var årets första regnväder, man bävar för vad som ska hända när det börjar regna på allvar!

På förmiddagen idag tog jag en vända med Ludde, som vanligt och efter lunch åkte vi till Visby. Stolsdynorna till våra solstolar kasserade jag i höstas, så det skulle jag köpa och dessutom skulle jag köpa nya gardiner till vardagsrummet. Jag hade sådan tur att det var rea på Hemtex. Med 4 fönster blir det några meter gardintyg när man vill ha långgardiner. Tyget jag köpte kostade från början 159:-/m och jag skulle ha 19 m, räkna och bäva!! Men nu hade de 70% rabatt, så då blev det inte så orimligt mycket i alla fall. Det kommer en bild här så småningom när gardinerna är uppsatta.

När jag ändå var i stan hälsade jag på Lena, en gammal arbetskamrat, som det alltid är lika roligt att träffa. Hon hade semester, så jag var hemma hos henne och drack kaffe och fick mig till livs litet skvaller från Faktab, min gamla arbetsplats. Ibland längtar jag tillbaka dit, men när jag pratat med Lena ett tag, inser jag hur bra jag har det.

I morgon får man väl titta litet på begravningen av Påven (visst måste man skriva Påven med stort P?). Det är otroligt med alla människor som strömmat till Rom för att betyga Påven sin vördnad och för att delta i begravningen. Man får bara hoppas att allt kommer att gå bra under morgondagen med sådana folkmassor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu, Tråkiga händelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *