Regnvädersdag

Det var mörkt i sovrummet när jag vaknade i morse och min första tanke var: ”Regnar det?” Och visst hade det kommit några mm och utanför vardagsrumsfönstret låg plastslangen från stuprännan utrullad.

Just nu kommer det en skur, så pass kraftig att den sista stumpen också rullade ut sig. I öster mullrar åskan, så det kanske finns hopp om att det blir ett ordentligt regn idag.

Barnbacillen, som jag trodde att jag blivit anfallen av, var av det beskedligare slaget! En och annan nysning och en aning sveda i halsen är ju inte mycket att beklaga sig över, så jag känner mig i bra form. På förmiddagen idag har gått runt med snabeldraken en stund och om åskan inte sätter käppar i hjulet funderar jag på att ge mig på bokföringen för SPF. Inte för att det är så många verifikationer att bokföra, men just därför ligger jag efter lite. Det är precis med den som med strykningen. Det är ingen idé att ta fram strykjärn och bräda för bara ett par plagg.

I eftermiddag har jag bjudit en granne på kaffe och innan hon kommer ska jag lyssna på Bertil Hult, affärsman, miljardär med en förmögenhet på 5 miljarder USD och, enligt en artikel i Aftonbladet 2010, Sveriges främste lyxlirare. Man kanske kan få några tips. 😉

Ha en fin onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

12 svar på Regnvädersdag

 1. Här var det också mörkt när man vaknade och jag hade då och då under natten hört att det regnade och det gör det fortfarande lite grann. Och blåser. Först en lång torkperiod i maj och juni och nu verkar det inte kunna sluta regna… Nåja, det regnar inte varje dag!
  Vi skulle kört till dotterns gård idag och plockat vinbär, men det får vänta tills en annan dag!
  Nu ska jag sätta mig och fortsätta sy ihop alla mina mormorsrutor och lyssna på Sommarpratarna, inspirerad av dig!
  Kram, Monica

 2. wiolettan skriver:

  Jag har läst om hur lite och dåligt det har varit med grundvattnet på Gotland så jag hoppas som du att det ska regna så det ordnar upp sig. Åska däremot, nja, den vill jag inte lyssna på.
  Vacker bild av din trädgård.
  Kram och ha en finfin eftermiddag med grannen.

 3. Laila Östergren skriver:

  Här blev det 3+15 mm regn och det var verkligen några ordentliga åskskurar vid middagstid. Jag hade varit ett vänd på Klinte och hann lagom in innan första störtskuren kom. Lämnade bilen ute så den blev avsköljd. Städat inne blev det också. Sen så bakade jag några kladdkakemuffins så vi har för en gångs skull druckit kvällskaffe.

 4. Hillevi skriver:

  Du har verkligen förvandlat din lilla plätt till något storslaget. Så vackert!

 5. Lambergsfrua skriver:

  Här har vi ännu en vacker sommardag och det är bara att passa på att njuta, så länge det varar.
  Mne visst är det så att man inte får så mycket gjort inomhus, när vädret är fint. Tids nog blir det säkert innedagar här också 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *