Rekord på rekord

Det börjar onekligen dra ihop sig och julen nalkas med stormsteg. Fast i dag är det allt annat än jullikt väder. Nog är det märkligt så det kan variera. Det är bara någon vecka sedan det var rekordmycket snö för årstiden och vi hade 6-7 minusgrader på morgnarna och i dag känns det nästan som vår. Just nu har vi +11° och också det känns som ett rekord. Jag kan titta tillbaka till 1983 och inget år har jag en sådan hög notering den 21 november. Jag var ute en vända på förmiddagen och det var väldigt behagligt.

Nu fylls kalendrarna av anteckningar om lucia- och julfester och julbord. De som jobbar har säkert flera tillfällen till både det ena och det andra, men även för en pensionär händer det en hel del den här tiden.

På onsdag den 23 november är det månadens Onsdagsträff och den är i Klinte församlingshem den här gången och på programmet står det att det ska bli Adventssånger med gäster.

Röda Korset ordnar en pysselkväll med gröt och skinksmörgås den 28 november, men den avstår jag nog från. Jag är inte så pysslig av mig 😉 och nöjer mig med mina tisdagseftermiddagar på Kupan.

Sen kommer vi in i december och den 10:de har SPF Luciafest i Sanda Bygdegård.

Igår kom den här inbjudan från Festgänget här på Odvalds (klickbar bild). De ordnar en julfest söndagen den 11 dec i kvarterslokalen och jag har redan anmält mig.

De arrangerade en julfest förra året också, men den kolliderade med familjens julbordsätande, så då var jag bara med en stund. Jag hann se Luciatåget, men missade tomten! I år ska vi (jag och barnen med respektive) äta julbord redan första söndagen i advent, så då kan jag vara med på hela Odvaldsfesten. Hoppas att jag får en fin julklapp av tomten!

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Odvalds. Bokmärk permalänken.

4 svar på Rekord på rekord

  1. Ditt namn skriver:

    Välkommen hem igen. Vi var med på filéfrossan som du missade. Det var både gott och trevligt. Det blev en sväng på julskyltningen för oss också igår. Vi skall också äta julbord 1:a advent. Det blir på Toftagården kl 12 för vår del.
    Kram

  2. Ja, det blir mycket julfirande för din del! Festen på ditt bostadsområde låter särskilt trevlig, tycker jag! Fantastiskt att det finns eldsjälar, som fixar sådant!
    Ja, nu nalkas julen med rekordfart…planering, planering, planering…
    Kram, Monica

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *