Rika svenskar semestrar på Gotland

14&#176 Regnandet fortsätter med andra ord. (10/7 – det blev 6 mm till)
Det är ganska roligt med statistik, i Privata Affärer kan man idag läsa att Svenska höginkomsstagare semesterar på Gotland. Man har undersökt vart svenskar med över 400 000 i disponibel inkomst har adressändrat sin post och då visar det sig att ca 8% semestrar på Gotland, nästa ort på listan är Båstad med 5%.
Det är alltså inte att undra på att det inte gick att få tag i en enda parkeringsplats när vi var på Klintehamn och handlade efter lunchen idag. Maken fick släppa av mig utanför ICA och leta parkering medan jag handlade. Det löste sig till slut, men mycket turister är det just nu och vad ska de hitta på i regnvädret? Jo de har alla samlats i lilla Klintehamn både höginkomsttagarna och andra vanliga semestrande knegare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Rika svenskar semestrar på Gotland

 1. Znogge skriver:

  Då vet jag mer om min systers ekonomi! Hon anländer till din ö med sin lilla familj den 16 juli 🙂

 2. Pysen73 skriver:

  Visst är det bra med turister på många sätt, men det ställer ju också till det lite för de bofasta ;o)
  Nu finns ju gabbiani med sitt stora parkeringsgarage, men innan dess var det inte kul när man behövde åka och handla tyngre saker som man inte kan ta på moppen, särskilt inte runt ferragosto…

  • IngridL skriver:

   Jag vet hur ni har det just den tiden, då är det inte lätt att ta sig fram eller hitta parkeringsplatser, men bor man på en semsterö, så får man ta det onda med det goda.

 3. Karin skriver:

  Bland alla turisterna på Gotland befinner sig min frissa, för hon skulle åka iväg denna veckan. Hoppas att hon har fått lite sol, i alla fall.
  Ha en fin helg, önskar dig Karin

 4. Reneth skriver:

  Oj, vad det regnar hos er. Mina ungdomar var på Gotland och tävlade Agility i slutet av juni och då var det toppenväder. De kom hem lite vidbrända om man så säger.. De har tävlat där några år i rad. Efter första gången hade de med sig någon skiva med något lokalt band som heter Smaklösa och det kan man säga att de var, fast de hade en del humor också. En sång heter det regnar kor tror jag i alla fall så handlar den om att det regnar kor.. Har du sett något i den i vägen nu när det regnar så mycket 😉
  Kram
  Reneth

 5. Mien skriver:

  Idag var jag på Hemse med hästtransport. Det brukar aldrig vara några problem, man kan alltid parkera på grusplanen bakom torget. Men idag var grusplanen full av andra parkerade bilar. Jag kom helt av mig, vad gör man då?

 6. Elisabeth skriver:

  Å nu hade jag ju tänkt skriva någe vettigt… men jag känner ju att jag är lite för trött för det! Men en varm kram genom cyberspace kommer iallafall här… !
  Var rädda om er!
  Ps. Dina bullar såg bara så himla goda ut!!

 7. Eleonora skriver:

  Stackars ni gotlänningar! Regn och turister! Men det är ju precis som jag har det!! Turister, som sakta strosar gatan fram, gärna 4 i bredd (så det inte går att ”köra om”) kan ge en sansad kvinna som jag, stressymptom och irritation.
  På tisdag ska jag till Dalarna och ta plats som turist! Det ser jag fram emot, framför allt för då kan jag ta Guldlock i barnvagn framför mig och riktigt ta plats!! haha
  Regnet skulle ju dra sig tillbaka. Hoppas det håller vad det lovar. Kram till dig kära Ingrid!

  • IngridL skriver:

   Det är inte speciellt synd om oss faktiskt, vi vill gärna ha hit turisterna, så vi får ta det onda med det goda. Hoppas du får det riktigt trevligt i Dalarna!

 8. Corina skriver:

  Förklarar ju varför jag är kvar här hemma med andra ord 🙂 Kram !

 9. Pia skriver:

  Ja du Det var likadant på Öland Där har de ju i princip bara en väg som alla verkar köra på.. Som tur var så var vi hos folk som känner till alla småvägar så vi slapp de mesta köerna 😀 Ha en trevlig helg

 10. Maj-Britt skriver:

  Vi var till Visby igår. Upplevde samma sak där som ni i Klintehamn. Bengt fick kör runt och leta p-plats medan jag gick in i affärer.Just nu känns det som Gotland har extra mycket folk. Såg två cycklande barnfamiljer i går i regnet. Synd att det inte var hemma så hade jag bjudit in dom våta cyklistern.

 11. Berit skriver:

  Hej Ingrid!
  Ja, kanske dags för Gotland nästa¨år:-). Gotland är ju vårat favoritställe, men ibland är det båten som hindrar:-)).
  Nu har vi packat för Öland i husbilen och hoppas på att det inte blir regn hela tiden:-)).
  Tror inte att det bara är rika turister på Gotland, det är nog en salig blandning tror jag:-)fast ok många rika har ju sommarhus där, så lite sanning i det hela finns det ju.
  Ha det så gott!
  Kramar
  Berit

 12. Sylvia skriver:

  Gotland är ju en sådan underbar ö så det är klart att det kommer folk av alla de sorter på sommaren men säkert jobbigt för er bofasta med parkeringsplatser och trångt i affärer mm.Bara de håller sig i skinnet och inte för ett herrans liv så går det väl ann. De spenderas kanske rätt mycket pengar och det gör ju gott för öns ekonomi.
  Ha en skön helg Ingrid!
  Kram Sylvia.

  • IngridL skriver:

   Jag hoppas ingen tror att jag inte välkomnar turisterna, för det gör jag. Precis som du säger Sylvia så är det många som är beroende av intäkterna som turismen ger. Det är så kort tid som det är mycket folk, så det orkar vi med minsann.

 13. Sandbarnet skriver:

  Ojsan, ja då förstår jag att det är tätt med folk i ditt närområde. Jag har varit på Gotland, i Visby en gång och minns ruiner och vackra blombuskar. Tyvärr minns tyvärr mest öront, eftersom jag som barn hade otroliga problem med öronen när jag flög. Men när jag nu har växt ur det så kanska man ska våga ta sig till Gotland igen… kanske inte under Industrisemestern dock.
  Trevlig helg!

 14. Agneta skriver:

  Påverkas inte priserna i butikerna under turistsässongen? Det brukar ju alltid bli lite extra dyrt, vilket de bofasta också får betala.
  Så var det när jag var barn och vi ”hyrde” på sommaren ute i skärgården. Öborna var inte glada men köpmännen log desto mer.
  Kramen, Agneta

  • IngridL skriver:

   Jag tror inte att butikspriserna påverkas, i alla fall inte i ”vanliga” butiker, men restaurangerna höjer priserna betydligt, särskilt på ”dagens lunch”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *