Rosars dag

Idag har Rosa och Rosita namnsdag och samtidigt är det också Rosens dag, eller som man säger på gotländska Rosars dag.

Förr i tiden kallades alla lite större och färgstarka blommor för rosar, t.ex. vallmogar, kungsljaus och päuktynne, som heter puktörne på svenska.

Den här bilden har jag fått från goda nätvännen Ulf, som har en hemsida som han kallar Veckosidan. Tack Ulf!

I lördags när jag var på Kupan fick jag se att de hade ett bra datorbord för bara 100:-, det hade en utdragbar hylla för tangentbordet och en för musen, så det kunde jag inte motstå.

Jag använder inte min PC så mycket och sedan vi flyttade har jag använt den ännu mindre än tidigare, för jag har inte haft något ordentligt bord till den, utan använt en gammal TV-bänk.

Idag har jag ordnat till min nya arbetsplats och jag tycker att det blev riktigt bra, men det är fasligt så mycket kablar och anslutningar det ska till. Allt fungerar i alla fall nu, förutom att PC:n är otroligt trög jämfört med laptopen.

Det är ett strålande väder idag och efter väl förrättat värv ska jag äta lite lunch och sen ska jag lägga mig ute i solen ett tag och passa på att lyssna på Sommar i P1. Amirzai Sangin 63 årig it-minister från Kabul, kan det vara något att höra på?

Dagens ordspråk:

Ingenting är så lätt att det inte kan bli svårt om det görs motvilligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Temadagar. Bokmärk permalänken.

10 svar på Rosars dag

 1. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Vackert ros kort!
  Men vilket fynd du har gjort för din dator och så otroligt praktiskt! Grattis!
  Jag har min PC på ett skrivbord och det känns i axlarna att tangentboret står för högt. Har letat i flera år med ljus och lyckta efter ett litet behändigt bord med skiva under för tangentbordet och plats för musen, men inte hittat vad jag behöver. Någon laptop har jag inte, det får räcka med denna PC:n som bara är 4 år gammal, ett tag till, sedan får jag se hur jag gör.
  Ha det gott i solen !
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan!
   På mitt förra skrivbord tog jag ur mittenlådan och la dit en skiva i stället som jag kunde dra ut och där hade tangentbordet och på högra sidan tog jag bort översta lådan, drog ut nästa och la en skiva på den och där hade jag musen. Det såg väl inte så vackert ut kanske, men det fungerade väldigt bra.

   Nu ska jag bara ha tag i en bra stol till mitt nya bord, men det hittar jag säkert någonstans.

   Kram 😀

 2. Lambergsfrua skriver:

  Man lär sig något nytt varje dag! Puktörne har jag aldrig hört talas om. Jag googlade på namnet för att se hur den ser ut och och mig veterligen har jag aldrig aldrig sett växten. Såg också att den finns i Skåne, Öland och Gotland och sparsamt längs kusten till Uppland.
  En särskild dag för rosarna passar väl bra på ”Rosornas ö”. Jag gillar tanken att kalla all färgstarka blommor för rosar. Det är ungefär som att vi i vår familj kallar änder och deras släktingar för ankor =D
  Grattis till din nya fina arbetsplats! Men attans vad mycket kablar och sladdar som behövs för en PC med skrivare – och alltid hamnar de i en härva, när man kopplar ihop enheterna.
  Skickar många rosar till dig!
  Kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Raija skriver:

  Ser fin ut din nya arbetsplats med ergonomiskt riktigt bord. Själv använder jag bara min stationära dator, för jag behöver sitta ordentligt och har terminalglasögon. Får lätt ont i nacken om jag sitter fel.

 4. Rigmor skriver:

  Ibland ska man ha tur och göra fynd!! Men jag vet, det blir kablar överallt…Ibland försöker jag ”gömma” dom och nysta ihop dom lite…vilket blir väldigt besvärligt om man sen ska försöka reda ut och flytta på något…själv använder jag jämt en stationär dator, laptopen (den första) brann mer eller mindre upp, den gick varm…Nu tror jag inte att det berodde på att jag använde den så flitigt utan att fläkten till motorn fungerade dåligt. Den var några vändor till HP på lagning, men sen gav den upp och jag med…
  Rosornas dag, kan väl knappast passa bättre när man bor på Gotland och nära Visby…
  Kram kram

 5. skogsnuvan skriver:

  Rosornas stad är inte det Visby om jag inte minns fel. Rosor kan jag sakna även om jag har mycket andra blommor i min trädgård men rosor går inte så bra. bara några enstaka vanliga rosenbuskar. Synd men inget att göra åt. Fruktträd är också något som jag saknar men som sagt: Man kan inte få allt här i livet.

  • Ingrid skriver:

   Visst är Visby Rosornas stad, men när vi var i Norge fick jag lära mig att Molde också kallas så.
   Nej, man kan inte få allt i livet och du/ni har ju mycket annat vackert som inte vi har här. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *