Rosettkudden blommar

När jag skulle gå ut till soprummet med potatisskal och fiskrens passerade jag krukan med rosettkudden och då fick jag se att de små vita knopparna börjat slå ut och att en liten diskret blomma visar sig här och där på topparna.

Nu är den stora frågan vad jag ska göra med den när det blir kallt. Är det någon som vet hur man kan övervintra den?

Trevlig eftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på Rosettkudden blommar

 1. Agneta skriver:

  Oh, dessa tappra växter, jag har ju beundrat denna växt tidigare här och så sätter den igång att blomma också! Fantastiskt!
  Jag var faktiskt till kyrkan igår kväll och det var så vackert med alla ljus därinne, man stängde ner allt elljus och det var bara massor av stearinljus, så fridfullt.
  Agneta kram

 2. Znogge skriver:

  Har ingen aning men så roligt att den blommar! Men jag räknar med att det finns någon expert som kan ge sid svar. Man brukar få hjälp med det mesta på nätet!

  Kram

 3. Hillevi skriver:

  Åh, så roligt! Den har nog haft glädje av den milda hösten. Kan inget om sådana växter men som vanligt finns det svar hos odla.nu. Här: http://www.odla.nu/fragor-svar/skotselrad-rosettkudde

 4. Vinterförvaring är alltid svårt, det är ju inte alla, som har ett ljust frostfritt ställe!
  Kram, Monica

 5. Lollo skriver:

  Undrar om den ska blomma nu, eller är det de senaste milda dagarna som fått den att piggna till. Kan inget om sådant där … 😯
  Ibland blir det lite konstigt i naturen. Minns en höst för många år sedan, då jag fann en liten vitsippa sticka upp bland alla färgglada löv på marken.

  Kramis

 6. Ann-Marie skriver:

  Hej Ingrid!
  Min ”kudde” är just nu en stor boll när alla små stjärnor är utslagna. Detta är enväxt som blommar sent och vad jaag har kunnat hitta om den så går det inte att övervintra denna växt. Jag ska i alla fall försöka. Man ska kunna ta frö från den. Igår var det resdags och nästa söndag resdags igen fast då åt andra hållet. Kram

 7. Gunnel skriver:

  Jag är ingen blomexpert, så jag kan inte komma med några råd. Jag tycker bara din växt är otroligt fin. Hoppas du får veta hur du ska göra med den. Kram

 8. Kicki skriver:

  Vilken lustig blomma, hoppas den klarar vintern. Spännande också att se hur stor den kan bli.
  Kram/Kicki

 9. wiolettan skriver:

  Så vackert och originellt.
  Jag har inte den minst aning hur du ska göra. Hoppas att kylan dröjer.
  Trevlig dag och kram till dig.

 10. Lambergsfrua skriver:

  Så söta små blommor den får! Det trodde jag faktiskt inte, men den milda hösten gynnar förstås blomningen. Hoppas du får något bra tips om hur man kan övervintra den fina växten.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Blommorna ser ut som små stjärnor. Jag hoppas att de fortsätter att slå ut. Nu är det milt även nattetid, men annars får jag väl försöka ställa in krukan om det skulle bli för kallt nattetid.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.