Rosettkudden o Höstväder

Nu har jag inte så många krukväxter kvar ute, men på blomsterhyllan i hörnan utanför mitt köksfönster står lådan med kryddor fortfarande kvar och det får den väl göra så länge den är någorlunda fräsch. Högst upp står rosettkudden. Jag är så nyfiken på att få se om- och när den kommer att blomma. Man ser på de där topparna att det börjar spricka ut någonting här och där.

Bilden är klickbar!

Det är mulet och grått idag, men behagligt ändå, så jag gick en promenad på förmiddagen och kan inte låta bli att förundras över alla höstens färger. Jag är ingen höstälskare, men just i år har jag ett visst fördrag med den. Det blev en kort promenad, för det började stänka, men jag blev inte speciellt våt. Jag hoppas att det blir uppehållsväder efter lunch, för då ska jag gå och titta på Röda Korsets nya träffpunkt i Klintehamn.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Väder. Bokmärk permalänken.

23 svar på Rosettkudden o Höstväder

 1. Din rosettkudde ser ut att bli fantastisk, vilken riklig växt och den var vacker redan från början. Har inte sett den någonstans förr. Hoppas den hinner slå ut innan det blir riktigt kallt. Hälsningar Britta

 2. Lisbeth M skriver:

  Jag är tvärtemot dig,gillar hösten och all dess prakt och att handarbeta och alla ljus man kan ha tända.Föresten gillar jag alla årstider inte vintern med snö slask kallt o halt förstås.
  Min gångtisdagkompis och jag ska efter gången gå till Gåvan samt Home som är granne med oss,det är Tage Nilssons barnbarn och hon säljer både nytt o gammalt kanske inte antikt men jättekul saker.
  Nu är det räfsning av löv varje dag,hur mycke som helst och man vill ju inte att nån halkar på gånggatan här utanför.
  Att Ni var på Lindgården,va jag lite avis på,men nu har dom börjat med lunch på fredagar ,så dit ska vi gå på fredag och bjuda en vän som fyllt 75 år,
  Ha en fortsatt fin vecka
  kram

  • Ingrid skriver:

   Åh hon har affär i Visby nu! Det visste jag inte.
   Jag slipper räfsa löv och det är rätt skönt. Det lilla som ramlar ner på mina gräsmattor tar jag bort på nolltid.
   Det var verkligen en trevlig kväll på Lindgården, men jag tycker nästan att Donners Brunn är mysigare.
   Kram

 3. Agneta skriver:

  Rosettkudden är helt fantastisk! Något att försöka hitta någon gång framöver!
  Härlig höstbild, visst är det vackert.
  Och jag kan tänka mig att den fredagsmenyn kostade mer än min parkering, jag menar, mat. För jag åt bara något pyttelitet som väl egentligen skulle vara en förrätt!
  Agneta kram

 4. Det ser nästan ut som den blir ”rosenfärgad ” kudden trots att du trodde att den skulle dra åt gult. Spännande spännande den som lever får se !

 5. Åh, så fin din rosettkudde är, man kan ana att blommorna kommer att bli röd-orange, eller?
  Vilken bra hylla du har i hörnet – något sådant skulle jag vilja ha på vår altan – tack för tipset!
  Kram, Monica

 6. znogge skriver:

  Rosettkudden är verkligen fantastiskt vacker! Vore spännande om den blommar 🙂

  Kram

 7. Lambergsfrua skriver:

  Rosettkudden är verkligen både en vacker och en spännande växt. Nu ser jag också fram mot att se om det kommer några blommor på den och hur de i så fall ser ut.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 8. Anne-Lie skriver:

  Jag älskar hösten…och i år tycker jag den är finare än vanligt, vilka färger det är, och så många olika gula nyanser i färgskalan.
  Kram!

 9. Hillevi skriver:

  Rosettkudden ser mycket fin och exotisk ut. Kan den förvaras över vintern?
  Lustigt med katterna som dyker upp i headern. Hos mig byts ibland bilderna i sidpanelen men inte så regelbundet som här.

 10. Bosse Lidén skriver:

  Jag har också ett speciellt förhållande till hösten. Det är så vacker i naturen just nu. Jag både njuter och tänker dystrare tankar om vad som väntar runt hörnet. Hoppas du fick uppehållsväder och att det var trevligt. Kram Bosse

 11. Kicki skriver:

  Hösten har ju varit ovanligt mild och solig så här långt, men nu är det visst slut på det. Grått igår och duggregn idag.
  Kram/Kicki

 12. Ulla Anderstedt skriver:

  Jag har alltid gillat hösten, faktiskt mer än sommaren, med alla färgerna och klar frisk luft. Vi hade grått igår men fortfarande mycket varmt. Jag mår bttre från min konstiga förkylning och idag har jag njutit av promenad i solen och en busstur till centrum. Det blir spännande för dig att se om rosettkudden blommar snart. Har du kryddväxter som klarar att övervintra också? En skön kväll önskar jag dig.
  kram

  • Ingrid skriver:

   Mina kryddväxter står i ett ganska lågt fat som det varit en julgrupp i en gång och jag tror inte att de kan övervintra där, men ännu klarar det sig.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.