Rösta inte på Jay nästa vecka!

Jay Smith, vinnartippad i Idoltävlingen, har ertappats med att ha fått återfall i sitt narkotikamissbruk.

Jay Smith erkände för TV4 att han rökt hasch och att han drogtestats av polisen.
Ändå valde TV4 att mörka återfallet under ”Idol”-turnén – och sa till honom att göra samma sak.
– TV4 sa att jag inte borde kommentera. Jag hade önskat att man tagit tag i det då och fått det överstökat, säger Jay Smith.

Vad sänder det här för signaler? Hade han varit en idrottsman hade han omgående blivit diskvalificerad. Är det ok att använda droger när man är med i en så här tävling? En tävling där man ska bli hela Sveriges Idol och ett föredöme för många ungdomar.

Vad du gör, rösta inte på Jay, hur bra du än tycker att han sjunger. Om nu inte TV4 tar sitt förnuft till fånga och plockar bort honom från tävlingen, vilket väl knappast är troligt. De gnuggar nog händerna av förtjusning över uppmärksamheten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV, Tyckt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Rösta inte på Jay nästa vecka!

 1. Znogge skriver:

  Jag ser inte programmet och röstar följaktligen inte heller men ibland vill jag förorda ett mänskligt perspektiv…

  Kram och fortsatt fin lördag!

  • Ingrid skriver:

   Visst, Jay är en människa som säkert far illa av det här, men han visste vad som gällde när han gav sig in i tävlingen. Att inte TV4 plockade bort honom omgående är ett stort misstag.

 2. Ailas skriver:

  Ingrid… pengar är mycket större än någonting annat. Alltså kommer Jay att vara kvar i tävlingen. Tillräckligt många kommer att rösta på den nya folkidolen som det är så synd om… Detta stinker så äckligt att jag verkligen är glad över att jag inte tittar på Idol. Men jag ser ju rubrikerna.

  Skrev ovkså några rader om detta, kunde inte låta bli.

  Vart har allt vett tagit vägen…?

  Hoppas att din lördag är fin. Vi fick lite snö i går, har varit och sopat rent bilen. Sonen ska byta däck.

  Kram!

 3. Eleonora skriver:

  Jag ser väldigt sporadiskt på programmet och vet därför egentligen inte varje deltagaren tillgångar, så rösta tänker jag inte göra!
  Men FEL är det att han får vara kvar tycker jag. SOm du säger; hade han varit idrottsman så …….

  Idag är murrigt ute och inte lockande alls att ta en promenad. Men jag måste gå ut och slänga soporna. Kanske handlar jag något gott till em kaffet på samma gång. Vi har en liten närbutik på gatan, men för det mesta brukar dom inte ha något lockande. Men nu har butiken bytt ägare, så sortimentet har kanske ändrats. Får väl göra ett besök i alla fall.

  Håller Eva på att flytta tillbaka till Sverige? Fångade upp detta på en annan blogg jag var inne hos.

  Ditt tandläkarbesök låter jobbigt. Min tandläkare gör allt själv, så som du hade det förut. Men kanske att hygienissan gör det mer ordentligt. Det låter i alla fall så. Skönt att du är fin i munnen nu. Men visst är det en pärs att gå till tandläkaren!

  Ha en fin helg Åke och du och stora kramen kommer här
  Eleonora

  • Ingrid skriver:

   Jo, Eva har sökt en del jobb i Sverige, sen får vi se om det blir något av det hela. Hon har ju bra jobb på Sicilien och är väletablerad där och att flytta till Sverige och börja ett helt nytt liv kan nog bli ganska tufft.

   Kram tillbaka till dig!

 4. Skatan skriver:

  Jag tycker alla skall få en andra chans … Olle blev på fyllan (drogen alkohol) http://nyheter24.se/noje/idol/485153-de-bryter-mot-idol-alkoholregler, Jay har rökt hasch eller nåt … fått ett återfall, varit öppen med det och TV4 har godkänt att han får vara kvar i tävlingen. Då tycker också jag att han skall få den här chansen … en andra chans

  Mörkar man människor som har drogproblem och stoppar sånt under mattan gör man alla ungdomar en otjänst tycker jag. Det är ett problem bland ungdomarna och då göra Jay till martyr … det tror jag inte på. Istället kan Jay bli en ”idol” på många sätt, en som har lyckats få bukt med ett beroende och kommit igen. Det är ju inte så att han har fördel … han sjunger ju inte bättre för att han har rökt på …

  Nu röstar jag inte på någon .. men mina barnbarn gör det. Och vi i vår familj har alltid varit måna om öppenhet … ända sen min bror dog … drogberoende och alkoholiserad …

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag kan förstå dina synpunkter, men tycker ändå att Jay är ett väldigt dåligt föredöme för ungdomen.

   Alkoholförtäring är enligt lagen tillåtet, men att idolerna bryter mot TV4:as alkoholregler är allmänt känt och det är givetvis fel av dem och det försvarar jag absolut inte.

   Skillnaden mellan det regelbrottet och det Jay gjort, är dock väldigt stort, för det är brottsligt att knarka. Även om det ”bara” är lite hasch.

   Jag tycker inte att Jay är värdig att bli en Idol och ett föredöme för vilsna ungdomar.

   Och jag vidhåller att man inte ska rösta på honom, men TV4 har nog redan bestämt att han ska vinna, så det spelar troligen ingen roll hur många som ringer och röstar på de andra kandidaterna.

   • Agneta skriver:

    Hej, Ingrid!
    Ser inte på denna typ av program, men har nu läst en del i ”skvallerpressen” samt på bloggar om Idolerna.
    Hade ingen aning om att dom super med TV4:as goda minne! Alkoholist blir man alltför lät med tragiska konsekvenser, så det verkar som hela högen borde stängas av om det finns någon rättvisa!
    Läste även att åtgärder vidtagits av TV4, i form av rehab. för killen som rökte hasch en gång för någon månad sedan. Hur han levde innan han var med i programmet vet jag ej.
    Hoppas att dom även gör en insats för alla de som super!
    Men det är väl pengarna som styr, i vanlig ordning, kan jag tro.
    Synd att deltagarna blir utnyttjade och uthängda, såsom dom blir, oavsett vad dom säger/gör.
    Ett program jag kan leva utan.

    Det räcker så bra med att se hur ”de vuxna” kändisarna äter gott och skålar stup i kvarten (super bra) under en hel veckas tid, på vår bekostnad. Men som sagt, även där är det pengarna som styr!
    Hörde i dag på radion hur Di Leva tolkade Berghagen…klirr i kassan för båda två!

    Nattiskram, Agneta

    • Ingrid skriver:

     Jag ser ”Så mycket bättre” och tycker att det är ett bra program, men även där finns artister av tvivelaktig kaliber.

     Plura har nyligen dömts till 2 mån fängelse för knarkinnehav.
     Krister Sandelin blev av med körkortet för någon vecka sedan för att ha kört mot rött ljus. Att han är pillermissbrukare erkänner han öppet.
     Di Leva är inte riktigt så snäll som han gör sken av, det påstår i alla fall han sambo, som anmält honom för misshandel.

     Hoppas natten var god!

 5. Pingback: Idol-Jay har rökt hasch | SKATANS TANKAR

 6. jennie skriver:

  visst gjorde Jay ett dumt misstag,men han tänker genomgå rehablitering,haschet var i samband med alkohol,därför ska Jay avstå från alkohol, ingen är felfri,vet flera idoldeltagare som gör saker som inte är bra,men som inte stått i tidningarna,bättre att ha skrivna kontrakt angående doger/alkohol,jag kommer att rösta på Jay för jag älskar hans musik,de andra fattar jag inte att de ens kom med,de suger

Kommentarer inaktiverade.