Rötmånadshistoria redan i juni

Jag läste DN i i morse om en cyklist som fått fortkörningsböter för att han kört 58 km/tim på en 50-sträcka.

-Men herre min tid, är de inte kloka, blev min reaktion.
-Åke, har du sett det här?

Vi var rörande eniga om att det måste vara en tidningsanka eller en tidig rötmånadshistoria, men om det mot förmodan skulle vara sant, får jag väl ta det försiktigt när jag är ute och cyklar. Fast här är det ju 80 som gäller, så det är nog ingen risk för böter i första taget.

Nu visar det sig att vi hade rätt, det hela var en bluff och ett försök av en kille med livlig fantasi att få uppmärksamhet.

Varmt som attan är det idag! För en stund sedan hade vi 30° och då är det ändå inte riktigt klart solsken. Jag har suttit ute i skuggan under ett äppelträd och löst DN-krysset och så mycket mer orkar man inte göra. Det finns en del strykning som väntar, men det får vara till en svalare dag.

Nu ska jag stänga av datorn, för den svettas visst den också!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Rötmånadshistoria redan i juni

 1. Per-Ola skriver:

  Att komma upp i 80 km/tim på cykel i nerförsbacke är inget problem. Det gjorde jag ofta på väg till jobbet nerför Västerbron mot Rålambshovspaarken. Men jag drabbades aldrig av fortkörningsböter.
  Det fortaste jag åkt på min racercykel var 80 km/tim i nerförsbacke på Hawaii. vi hade varit uppe på en vulkan och släppte på allt vad det gick nerför.
  Inte heller då fick jag några böter, men jag blev lite rädd då framhjulet började vobbla.

  //Per-Ola

  • Ingrid skriver:

   Tur att det inte var några nitiska poliser i farten. Fast nu visade det ju sig att man inte har för vana att bötfälla cyklister för fortkörning 😉

 2. Per-Ola skriver:

  Fel av mig. Nerför Västerbron gick det i 50. Jag hade för bråttom nu när jag skrev. 😉

 3. helena skriver:

  väl och väl och så blev det som det blev??? Ursäkta, men måste man inte göra ett minimum av kontroller innan man publicerar nyheter?

 4. skogsnuvan skriver:

  Allt som står i tidningarna är inte sant minsann. Här är det 38 grader i solen men vinden friskar på rejält så jag kan sitta nere vid sjön på strandstugealtanen och där är det precis lagomt varmt för en värmeälskare som jag.

 5. Tre inlägg idag, så duktig Du är jag fick ihop tre foton, men kan få till ett till på vad jag åt.Men skrev på FB. att jag har krubbat Skrubba.Är egentligen en vanlig flundra.Förr älskade jag rödspätta, ja det gör jag väl än.Men det är inte mycket mat på dom.Skillnaden var ju att beställa in det på Statt.Den var så knaprig o.god.
  Har tänkt på det ibland, så mycket god mat jag ätit tack vare Pappa o.Mamma och Stadshotellet.i Vetlanda

  Kram Majsan

 6. Ailas skriver:

  Den där cyklisten var visst från Tranås, samma stad som även hyste självmordsbombaren. På något sätt finns det väl ett behov hos vissa där att få uppmärksamhet, även om den inte är enbart positiv.

  Det var varmt under större delen av dagen, men sedan har det regnat lite. Nu ligger temperaturen på 12 grader! Sotis och jag var ute en stund och det var riktigt friskt och skönt. Åskan gick förbi mig även idag och glad är jag! Det får gärna fortsätta så under hela sommaren.

  Hoppas att du sover gott när det blir dags.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar värmen, men är väldigt tacksam över att det är kyligt på nätterna. Det är svårt att sova annars, men hittills har det inte varit några problem med sömnen alls.

 7. Kicki skriver:

  Jag funderade också på om det verkligen kunde vara sant att killen fått fortkörningsböter på cykel. Jag hörde det på radion igår.

  Vad spännane att kunna följa svanarnas ruvande.
  Här har vi nästan inte haft nån sol idag, men fy fasen så kvavt. Det är otroliga 22 grader varmt ute nu kl 21.30
  Jag har planterat några småplantor, annars har inget blivit uträttat. Jag tvättade flera maskiner igår, som skulle strukits idag, men så blev det inte. Tyvärr egentligen, för det är så lättstruket om man tar det på direkten.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag håller med dig, nu på sommaren när man kan torka tvätten ute och så ta in och stryka direkt, det är halva jobbet. Men jag har gjort som du, jag har skapat mig en lite hög i väntan på sämre väder 😉

 8. Elisabeth skriver:

  Jag hörde historien på radio och visst blev jag fundersam, men …
  Här har vi haft ett uppfriskande åskregn, men i minsta laget för att få en varaktig friskhet.
  Korsordet har också varit mitt kvällsnöje. Sov gott på söta örat. Det tänker jag göra nu.

 9. Suss skriver:

  Jag reagerade också på den artikeln, men min tanke var att med nya moderna cyklar är allt möjligt. Jag har inte hört att det var fejk, men ganska skönt, för det är nog lika bra att det inte går så fort på en cykel. Kram!

 10. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!

  Ja du, lite bättre koll bör väl tidningarna ha innan dom skriver! Jag hörde dementin på radion så då kommer väl alla tidningar att skriva en sådan i morgon, hoppas jag.
  Men bortsett fr. det så har artikeln i GP tagit upp fartgränser för div. ”fordon” i samband med ”Tranås-killens böter.”

  Fortkörning på cykel, som klassas som fordon, ger böter, med all rätt, men rullskridskoåkare, skateboardåkare kommer undan då dessa inte räknas som fordon utan som gående… ! Här utanför på gatan åks det både skateboard och rullskridskor i rasande fart och ofta flera i bredd och med mobilen eller andra proppar i öronen för att lyssna till musik….! Inte hör dom om en bil tutar inte!
  Kryssar mellan bilarna gör dom som dom behagar och det ser livsfarligt ut, vilket det är. Upp på trottoaren kör dom ibland för att undvika bilarna så det gäller det för både småbarn och andra att se upp.
  ( det ligger studentbostäder en bit bort på gatan) Undrar vad de unga genierna studerar? Trafikvett är det i alla fall inte!

  Eldrivna rullstolar klassas som fordon, utom när dom kör i ”gångfart” liksom barnvagnar. Men då en barnvagn samtidigt räknas som ett komplement till den gående så gäller inga fartgränser….luddigga begrepp säger utredare på Transportstyrelsen.
  Många använder gamla barnvagnar för att transportera reklam /tidningar som ska delas ut.
  Men visst, många olyckor sker med cykel, trots många fina cykelbanor så används både trottoar och hårt trafikerade gator och att korsa spårvagnsspåren är inga problem alls för vissa.
  Det var bra info. i artikeln i alla fall och cyklisterna borde ta det lite lugnare än dom gör nu.
  De som inte hört dementin kanske tar det lilla lugna framöver! Så artikeln kanske gjorde lite nytta, trots allt 🙂

  Så var det med den saken 😉

  Nattiskiram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det finns många som far fram ovarsamt i trafiken och ibland tror man att de anser sig vara odödliga när man ser vilka risker de tar.

   Jag har en systerson, som cyklar ett par mil varje dag i Stockholm mellan hemmet och arbetsplatsen, och han har varit ute för en riktigt otäck olycka. Det var en bil som körde mot rött ljus och mejade ner honom. Det var riktigt kritiskt ett tag och han fick skador som han får dras med hela livet.

 11. Znogge skriver:

  Men jag tror det är så att reglerna gäller även för cykel. Sedan lär nog ingen bötfällas…

  Ha en fin fredag!

Kommentarer inaktiverade.