Rottneros park – Hemma igen

Allt ordnade sig till det bästa igår och alla åkte med till Rottneros park. Guiden hade fått en felaktig uppgift angående priset (250:- gällde ett säsongskort) och när vi fick veta att det vara 75:- som gällde för oss pensionärer ville att göra ett besök i parken och det tror jag ingen ångrade.

Efter en skön sovmorgon och en god frukost åkte vi iväg strax för tio för att vara på plats när parken öppnade. Solen sken, det var varmt och gott och det var hur vackert som helst i parken. Den var jättestor och där ska man nog ha en halv dag, eller kanske till och med en hel, om man skulle kunna ta till sig allt det vackra.

Vi hade två timmar på oss och då skulle vi hinna äta lite lunch under den tiden också, så vi såg bara en liten del av området. Fotona från Rottneros park, som jag lägger ut här i bloggen, är en salig blandning av blommor och statyer utan några kommentarer.

Det enda jag ska kommentera är det här. Det är en staty av en slända, som svävar över ett litet vattenfall. Jag såg pilen dit och hörde vattenfallet, men visste inte riktigt hur jag skulle komma dit, men till slut hittade jag en stig.

När jag försiktigt tassade fram där i urskogen på den blöta och leriga stigen, hörde jag en trast komma skramlande och plötsligt störtdök den och slog till mig i huvudet. Jag hann inte förstå vad som hänt förrän den gjorde ett anfall till och dunkande mig i skallen igen och den gjorde inte bara det. Hela mitt hår blev nedkletat av fågelskit. Det var bara att gå till en toalett och sticka huvudet under en vattenkran och försöka tvätta ur det värsta. Luktade illa gjorde det också!

Att trastar värnar om sina ungar vet jag ju, men den här var verkligen överdrivet nitisk. Jag berättade för de andra vad som hänt och en av killarna gick dit och medan han gick viftade han med en broschyr över huvudet, men trasten lät sig inte avskräckas, utan gick till anfall mot honom också och han fick en redig pladuska på jackärmen.

Ja, vilken dramatik! Jag kände mig onekligen en aning ofräsch, men alla mina gulliga medpassagerare intygade att jag såg jättefin ut i håret och att jag inte alls luktade illa.

Hemfärden gick bra och efter en sväng in till Stockholm, där vi släppte av vår duktiga och rara guide, Malle Granlund, fortsatte vi till Nynäshamn och sista etappen till Gotland och 02.30 låg jag i min egen säng igen.

Det har varit en fin vecka och jag ångrar inte alls att jag åkte med. Alla medpassagerarna har varit trevliga och jag har inte på något sätt känt mig utanför. I början tyckte jag att det bara var obekant folk med, men jag har ju lite dåligt ansiktsminne, så efterhand hittade jag flera jag kände igen. Ett äldre par bodde på samma hotell som vi på Sicilien för 22 år sedan, en av männen kom från Klintehamn och den här ön är ju inte så stor, så när man sitter och pratar med folk har man ofta anknytningar till varandra.

Lite rörigt blev det att hålla ordning på vem som var vem, för vi var tre Ingrid och tre Barbro i bussen, men det gick till slut och innan veckan var slut hade jag lyckats koppla namnen på deltagarlistan till rätt ansikten.

Att världens bästa Karlsson inte kunde köra var ju en besvikelse förstås, men vår chaufför, Mats Ternström, var jätteduktig och rattade bussen lugnt och säkert och vi kände oss alla trygga där vi satt och beundrade de vackra vyer utanför bussfönstret.

Och så har vi ju haft en fantastisk tur med vädret!

Nu snurrar tvättmaskinen och kylskåpet behöver få påfyllning. Nu är det vardag igen och slut på sötebrödsdagarna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Norge med Hurtigrutten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

39 kommentarer till Rottneros park – Hemma igen

 1. Vilken fantastisk resa – och tur att du var ”bra klippt” så du bara kunde skölja ur håret! 😆
  Det jag gillade allra bäst var den sköna länstolen acv vedklabbar med fårfäll och tidning. snacka om att en del har humor – ochd et är alltid trevligt. Får inte bli alltför högtidligt i en trädgård….. 😀
  Så efter en händelsefylld vecka så kommer du tillbaka till Gotland som dom här två senaste:mrgreen: dagarna visat upp sig från sin bästa sida, inte dumt!

 2. Maj B Berggren skriver:

  Låter som en fantastiskt trevlig resa du varit på. Norge, och området Hardangervidda med omnejd är ju så otroligt vackert men man måste nog själv ha sett detta landskap för att riktigt förstå. Jag har varit i Rottneros och tyckte jättemycket om det också. Kan rekommendera Jan Guillous bok ”Brobyggarna”…..som ju bla handlar om byggandet av de fantastiska järnvägarna som man ser…..//M

 3. Kicki skriver:

  Jag misstänker att du tycker att det är skönt att vara hemma igen, även om det verkar som om du haft en både innehållsrik och väldigt trevlig vecka.
  Det var då en tuff liten fågel, som inte nöjde sig med att skita på dig utan även gick till ”närstrid”.
  Jag hoppas att du ska ha tid och lust att ta oss på en liten minifärd på Gotland, när vi kommer i slutet av augusti. Boendet är fixat, nyckeln finns faktiskt att hämta hos en granne till dig 🙂 . Ännu vet jag inte vem
  Kram Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det ska bli så roligt att få träffa er Kicki och visst ska vi ta en sväng runt här i mina trakter när ni kommer hit.
   Vad kan det nu vara för en granne??
   Kram!

 4. Lambergsfrua skriver:

  Vilka oväntade äventyr du har varit med om på den här resan, illamående medpassagerare och därför ledsen kille, hisnande färder utmed avgrundsbranter på slingerbultvägar – och sen våldsam attack från en överbeskyddande trast! Rottneros park lär du i alla fall inte glömma i första taget;)
  Det brukar vara trevliga människor som åker på bussresor, mogna, intresserade och oftast med stor resvana. Roligt att du kände igen flera av dina medresenärer och kanske ni kommer att ha en återträff för att bland annat se på varandras foton.

  Det är alltid skönt att komma hem efter en resa, men sen brukar det inte dröja länge innan reslusten vaknar igen…;)

  Önskar dig en fin helg!
  Solig kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. margareta wårenius skriver:

  Rottneros Park är verkligen värt ett besök!
  margareta

 6. Raija skriver:

  Du har verkligen haft en fin resa och upplevt en hel del. Fint att du inte kände dig utanför och att du fick ut en hel del av resan. Och välkommen hem till vardagen igen :-).

 7. Pia skriver:

  Vilken härlig resa du har haft 😀

 8. Det var härligt kan jag tro att få sova i sin egna säng. Jag har numera svårt att sova borta.
  Men det blir det nog i Älvkarleby .F 2 bjöd ju hela familjen att sova med Mormor Mi.

  Underbara foton och upplevelser med dem.

  Du har ju underhållit oss hela tiden, så vi har ju inte saknat dig.Vi har varit med Dig.

  Kram Majsan

 9. Znogge skriver:

  Välkommen hem från din trevliga resa! Mycket intressant har vi fått se.

  Kram

 10. Berit skriver:

  Hej Ingrid!

  Stort varmt tack för att jag fått följa med på dina underbara resa och det har varit så roligt att läsa och titta på dina fina foton.
  Välkommen hem igen!
  Ha en fin helg önskar Berit
  Lennart hälsar

 11. Ann-charlott skriver:

  Vilken helt otrolig resa du har haft.. Ja det kan jag förstå att du inte ångrar. Välkommen hem igen. Har kollat på alla bilder och vilka bilder, helt underbra!! Ha en fin helg min vän. Kram Ac 😀

 12. Eleonora skriver:

  O så skönt att du är gott återbördad till hemmet! trevligt har du haft vet jag. Jag har följt med dig varje dag. Denna trevliga resa och alla fina fotografier har du att plocka fram i vinter när det viner utanför knuten. Bra och starkt att du tog dig för med att resa ensam. Någon gång måste vara den första och hädanefter blir det lättare för dig att göra om den här bravaden.

  Hoppas du får en fin juli nu på Gotland. Kram till dig söta Ingrid!

  • Ingrid skriver:

   Jag var ju lite nervös för hur det här skulle gå och visst hade jag ledsna och vemodiga stunder, men det glada och trevliga övervägde.
   Kram tillbaka till dig!

 13. Skatan skriver:

  Inte visste jag att trastarna var så aggressiva … det har jag aldrig varit utsatt för och måste ha varit nästan skrämmande. (Hitchcocks Fåglarna, du vet) men det var en underbar statyinstallation …

  Jag skrattade lite när du berättade om de tre Ingrid som var med och de tre Barbro (jag skulle ha fått heta Barbro om jag inte redan var döpt när jag kom till min familj) och idag skulle det varit helt andra namn: Alice kanske och … och Elsa 🙂 Fast Ingrid är på G igen …jag vet flera småflickor som blivit döpta till Ingrid.

  Välkommen hem !

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag har aldrig varit med om en så argsint trast förut. Svalorna kunde leka bombflygare om katterna gick under deras bon, men oss människor brydde de sig inte om.
   Jag och mina systrar är döpta till Ingrid, Barbro och Kerstin. Det hade ju varit läckert om det vunnits tre Kerstin också med på resan 😉
   Tack och kram 😛

 14. Åsa skriver:

  Så roligt att resan blev så lyckad Ingrid! Nu har du något att tänka tillbaka på och glädjas åt, och fågeln lär bjuda på goa skratt lång tid framöver 🙂

 15. Rigmor skriver:

  Välkommen hem!! Å visst är det väl skönt att sova i egen säng…jag har alltid lite svårt att komma till ro i främmande bäddar, ligger och vrider mej en bra stund medans minuterna tickar iväg…Men vilka resa det blev, med många trevliga minnen i bagaget förstår jag, en del på bild också. Det är sånt som ger energi, man får lite annat att tänka på och kanske även längta hem lite också.
  Ha det så gott!!
  Kram kram

 16. Agneta skriver:

  Hej och välkommen hem , Ingrid!
  Inte för att det känns att du varit bortrest då du varit så flitigt och uppdaterat bloggen med berättelser från din resa. Känns som även jag varit på tur i Norge och det är jag så tacksam för så, mitt i allt regn och rusk vi har och annat elände.
  Det blev ju riktigt dramatiskt till slut med trasten, men så ska det va, en liten krydda i tillvaron som ingen lär glömma.
  Förstår såväl att det varit lite upp o ner med humöret för din del, av naturliga skäl, men du tycks i alla fall fått ut mycket av denna resan liksom alla vi som följer din blogg, så vi är många som ”rest med dig varje dag” 🙂
  Så är det snart dags för Almedalsveckan också och då lär det säkert bli ”full rulle” lite överallt.
  I dag har vi mörker och ösregn….behövs simfötter snart för de som ska ut…några få som utmanat ödet.
  Gott att sova i den egna sängen oavsett bra hotell kan jag förstå!
  Hoppas allt är väl med övriga familjen!
  Varm kram , Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hej Agneta!

   Ja, nu är jag hemma igen och det har verkligen varit trevligt. Visst blir jag lite vemodig och ledsen emellanåt och så kommer det nog att kännas ett bra tag, men trots allt mår jag ändå ganska bra. Och det var skönt att få komma bort ett tag.

   Den där trasten var verkligen en historia och det blev många kommentarer och skratt.

   Jag såg en del av det ”vackra folket” på båten. De skulle väl till ön för att vara med på Almedalsveckan och hade redan börjat fira och vinglade av båten i Visby med vinglas i händerna.
   Nu är det sommar på Gotland! 8)

   Kram, Ingrid

 17. Karin skriver:

  Vilken fin resa du har gjort, och tack för att du delar med dig! Jag har varit på många av de platser du nämner, men det är ett par år sedan, så det var roligt att återse.
  Undras vad det var för en trast som var så aggresiv? Björktrast?
  Ha nu en riktig fin helg!
  Kram Karin

 18. Corina skriver:

  Missar massor när jag inte hinner besöka mina alla bloggvänner…..nåja jag kan konstatera att du verkar må bra och att du varit ute på resande fot. Trevligt ! Och en massa väldigt trevliga foton att ta del av 🙂 Kram !

 19. Hahahaaa… kunde inte låta bli att skratta åt den där trastens anfall och såg dig framför mig då du hade huvet under kranen 😆

 20. kajsastina skriver:

  Välkommen hem! Tack för din reseberättelse med vackra bilder! Jagtrodde inte du skulle blogga under resan, men nu har jag varit inne och följt inläggen från din resa. Förstår att du var litet tveksam till att resa och jag tycker det var tufft av dig att resa ensam. Men det jag märkt är att människor på en gruppresa alltid är trevliga och hjälpsamma. Vilken dramatik vid senaste utflykten, att bli anfallen av en trast, men det glömmer du inte i första taget. Vi på fastlandet väntar fortf på sol och värme. Ha en skön helg!
  kram

 21. Birgitta skriver:

  Vilken underbar resa du haft! Tack för att vi fått vara med :-). Den där trasten var verkligen inte att leka med. Fy så hemskt. Jag önskar jag var så modig att jag vågade resa själv med en busslast full med folk. Kanske kanske nån gång i framtiden. Vem vet?

  Visst är det svårt med namn och ansikten? Det är min akilleshäl verkligen. Och bökit med många som har samma namn också. Men du verkar ha klarat ut det bra.

  Känns det bra att vara hemma igen? Borta bra men hemma bäst heter det ju. Sköt nu om dig och vila efter alla strapatser.
  Kram!

 22. Charlotta skriver:

  Rottneros är ju ett så härligt resmål som passar alla. Och äventyret med trasten kanske inte var så roligt, men säkert väldigt minnesvärt – i efterhand. 😀

 23. Doris skriver:

  Det var ju en äventyrsresa ! Och så trevligt att du både hittade gamla bekanta och fick nya !
  Sköt om dig, kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *