Så den håller på….

Jag trodde att det bara var hyacinterna som doftade gott i vardagsrummet, men så fick jag se att mammas gamla doftranka blommar och är full av knoppar. Jag har haft doftrankor förut och de har fört en tynande tillvaro vintertid, men inte den här. Den blommar när den vill och struntar totalt i att det är mörkt större delen av dagen just nu och den härliga doften från den känns verkligen som en julhälsning från mamma.

Ännu mera blommor. Idag kom en representant för Röda Korset i Fröjel (för övrigt en av våra vänner) in med en julblomma till Åke. Alla i socknen som har fyllt 80 år får en julblomma, även de som bor på sjuk- och ålderdomshem. Det är en trevlig sed som Röda Korset har hållit på med i flera år och det blev en mugg glögg och en stunds prat vid köksbordet innan han fortsatte till nästa 80-åring.

I kväll zappar vi mellan Idol och Nobel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Så den håller på….

 1. Berit skriver:

  Hej Ingrid!

  Tittar in för att önska fin tredje Adventhelg! Jag är dålig på att skriva kommentarer, men jag läser allt du skriver och så spännande med lägenheten som jag tycker verkar underbart härlig, stor och rymlig och inglasad uteplats och en vanlig. Jag tror denna lägenhet skulle passa dig och Åke så bra!

  Här är det lite halvsnurrigt nu till julen med allt runt oss, födelsedagar och mamma, William och så håller Lennart på att montera nya köksluckor som vi beställ över nätet faktiskt. Dom är jättefina och hitills är vi så nöjda.

  Ikväll blir det som hos er Idol och Nobelfest:-)).

  Ha det så gott och hälsa till Åke!
  Kramar
  Berit

  • Ingrid skriver:

   Tack för din hälsning Berit!
   Jag vet ju att ni har fullt upp, men det gläder mig att höra att du ger dig tid och tittar in till mig då och då i alla fall.
   Jag önskar er en riktigt fin helg!

 2. Skatan skriver:

  Vilken härlig sed … att alla 80-åringar får blommor. Är Åke 80 förresten? Deeet kan man inte tro.
  Och visst är det härligt när man får en hälsning från såna som gått före … och som man älskat så mycket. Doftranka är en fantastiskt fin blomma … men som inte jag lyckats så bra med. Men jag har ju inga gröna fingrar heller.

  Jag zappade också … 🙂

  Kram!

 3. Kicki skriver:

  Det är trevligt med blommande blommor så har på vintern när man saknar färgerna som är på sommaren. Jag fick en jättefin stor röd isbegonia av min hundklubb för att jag hjälpt till i klubben under året.
  Kram

 4. elisabeth skriver:

  det verkar som så att vissa knepiga blommor efter en tid om de har fått de förutsättningar för att trivas klarar sig länge. En vän till mig har orkideer och hon säger så att får man den bara att trivas, (de verkar som om alla phalaenopsis inte där heller är lika lätta lyckas med, beroende på vilka arter som den korsats med) och få bestämma lite själv så verkar de trivas. I äldre hus med glasrutor som ger bättre ljus och lite drag, svalare plats verkar väldigt gynnsamt för vissa växter, så den trivs med dig och din omvårdnad…. och visst ger de glädje när man får bevis att de trivs. Cyklamen har jag svårt att klara, fast jag gillar dess strama elegans, särskilt till jul, har nu några blområd….;-) jag har ingen doftranka heller och tror inte den skulle trivas hos mig, tyvärr…..;-)
  kram och ha en fin helg.

  • Ingrid skriver:

   Jag har ett fönster i vardagsrummet som det inte är något värmeelement under och där stortrivs cyklamen. Annars är det ingen höjdare att det inte är något element där, för sitter man i närheten av fönstret på vintern känner man att det kommer kallras därifrån .

Kommentarer inaktiverade.