Så fick det bli

Pelargonerna har mellanlandat på uteplatsen och innan jag åker ställer jag in dem i förrådet.

I krukorna på bilden behöll jag ekbladen och satte dit ljung i stället för pelargonerna. Ljung och ekblad tål i alla fall köld, så dem kommer jag att ha glädje av länge.

En rabatt är kanthuggen och breddad en bit och där har jag satt krokus och pärlhyacinter. Nu är det en rabatt kvar, men den spar jag ett tag till, för där är ännu kärleksörten så fin. Jag ska ju ha lite att göra när jag kommer hem också.

I rabatthörnet står det två upp och nervända krukor och där har jag satt två grupper som behöver komma upp från marken lite.
På den vänstra står det en liten balja med en pelargon, en margerit och en lobelia. Den fick jag av Krister och Thomas på Mors dag och den har blommat hela sommaren och just nu är den riktigt fin.

Den högra är egentligen en ampel, men den ramlade ner så att vattenmagasinet krossades och botten gick ur, så det fick bli en omplantering i en annan kruka och nu får den stå här i stället. Femtunga och två olika sorters murgröna har jag där.

Hoppas att de här står så pass skyddade att de klarar sig ett tag till.

Nu ska jag se om Barbara Ewings Under stjärnor av glas är något att läsa. Jag bara greppade en i mängden när jag var på biblioteket. Någon bok av Kristin Hannah hade de inte inne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat, Trädgård. Bokmärk permalänken.

19 svar på Så fick det bli

 1. Lambergsfrua skriver:

  Det där blir ju riktigt bra!
  Vilken vacker titel på boken du har lånat – understjärnor av glas. Det låter som poesi.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. kajsastina skriver:

  Så fint att kunna bevara blommor så länge, men det gäller att pyssla om dem. Själv har jag tagit in perenner, en murgröna, en clematis som blommar först nu. Pelargonerna ska jag ta skott från o ställa hos dotterns förråd. Clematisen likaså. Får se om den klarar sig över vintern. Jag tror inte att jag heller orkar se Jonas Gardells serie ikväll. Det räcker att läsa några sidor i boken. Ska nu sätta mig och skala äpplen och göra äppelmos. Ifall vi inte hörs, önskar jag dig en trevlig resa. 🙂
  Ha det gott!
  kram

 3. Sylvia skriver:

  Så fint det blev. Ljung och silverek är så vackert tillsammans och brukar klarar sig bra under vintern. Måste ha missat att du ska fara bort. 🙁 . Så kul Ingrid! 😀 . Blir det till värmen tro?
  Kram Sylvia

 4. Raija skriver:

  Så fint du gjort. Fina är överflöden av de andra blommorna också.

 5. Gitsan skriver:

  Mina pelargoner får övervintra inomhus i våra fönster. Några får stå på bord/bänkar med extra belysning. Hoppas de flesta ska klara sig 🙂

 6. Corina skriver:

  Oj så vackra blommor ! Hos dig skulle jag och min kamera stortrivas ! Älskar att fotografera blommor ! Så du ska ut och resa ? Ha det så väldans bra så hörs vi sedan. Kram !

 7. Gerd skriver:

  Så fint du har det med dina blommor! Vackert.
  Jaha, du åker bort samma datum som jag och kommer även hem samma datum! Vi kan ju tankeöverföra våra upplevelser…..
  Jag har däremot inte med någon bok, ska ha lättast möjliga packning.
  Lite pirrigt är det. Önskar dig en trevlig resa till det vackra Toscana. Jag har varit där med mina yngsta barn för 18 år sen, önskar mig dit igen. Vi besökte alla kända ställen, särskilt Rom.
  Kram Gerd ♥

 8. Suss skriver:

  Du har verkligen ordnat höstfint ute. Jag har också grejat lite, men inte tänkt på att visa det här på bloggen. Det är dock inte i närheten av dina fina arrangemang. KRAM!

Kommentarer inaktiverade.