Så fick vi lite regn igen

Molnen lättade igår och fram mot eftermiddagen blev det riktigt skönt väder. På förmiddagen använde jag innevädret till diverse ”daterande”, men sen ringde jag till en bekant och bjöd henne hit på eftermiddagskaffe. Vi hamnade vid köksbordet, för i köket är det så soligt och fint på eftermiddagarna och där blev vi sittande tills det nästan var kväll.

Jag vaknade ganska tidigt i dag och kunde konstatera att det var mulet och när jag kom upp fick jag se att det regnat igen. Hela 7 mm tömde jag ur mätaren, så med gårdagens förmiddagsregn har vi fått 12 värdefulla mm och mer lär det ska bli, om nu SMHI spått rätt. Nu har molnen i alla fall skingrats och det är riktigt varmt och skönt. Jag, som startade dagen med jeans, får nog ta och byta ut dem mot shorts!

Längst ned mot skogen går det ett rådjur med två ungar

På förmiddagen har jag varit uppe på kyrkogården och sett till graven och så åkte jag in på Stenstugu och där var det finbesök på gång. Det är länge sedan jag såg några rådjur, men nu fick jag se tre stycken. Tyvärr var de så långt borta, så trots att jag zoomade så mycket det gick blev det en dålig bild.

Nu är det snart dags för lunch och sen ska jag lyssna en stund på dagens sommarvärd, Ruben Östlund, men jag misstänker att det inte blir så långvarigt och det är lika bra, för i eftermiddag kommer Krister o Thomas hit och fikar.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu. Bokmärk permalänken.

10 svar på Så fick vi lite regn igen

 1. Znogge skriver:

  Fikabesök två dagar på rad! Inte illa 😀

  Kram och trevlig lördag!

 2. Det låter som ni hade ungefär samma väder som vi har här – lite sol och lite regn. Men vi fick ju rejält med regn natten till fredagen, så nu får det gärna bli mera sol, så att tomaterna mognar! Jag måste samla frö i år också, för det var så kul i fjor och tomaterna blev jättegoda.
  Mysigt med eftermiddagsfika! Vi har yngsta dotter med familj i Skåne den här helgen, så här blir det också mycket fika och mysstunder med barnbarnen.
  Imorgon blir det brunch med hela familjen.
  Kram, Monica

 3. Inger Johansson skriver:

  Hej! Här kom det 38 mm inatt, regnade så det fräste!
  Idag har det varit aprilväder, ömsom sol och ömsom regn 😥
  Kram Inger

 4. wiolettan skriver:

  Härligt med regn. Här regnade det i går och rätt så mycket. Fint för gräs och växter, det började att se lite torrt ut så det var välbehövligt.
  Det kan lätt bli så då vänner träffas, man pratar och glömmer tid och rum.
  Roligt att få se de vilda djuren ibland, men jag vet, de är lite svåra att fota. Kommer man närmare så flyr dom.
  Trevlig söndag.
  Kram!

 5. Leila skriver:

  Hej. Nu är det ett tag sen jag var här så nu ska jag läsa ikapp lite ???? På tal om regn så vet jag så väl att det är dyrbara droppar men fick jag bestämma skulle det regna på natten. Presis nu när jag skriver detta så öppnade sig himmelen och det vräker ner. Hann i allafall olja trallen. Och på tal om rådjur så ser jag ofta men skulle helst slippa då jag ofta ser de vid stora vägen mot Västerås där det är livlig trafik och risken är stor att de blir påkörda. Ha en fortsatt bra dag ????

Kommentarer inaktiverade.