Så här har vi det vid Stenstugu

fredag, oktober 28, 2005

Visst är det härligt att få använda stora solen för att illustrera väderläget! Det har varit ett helt underbart höstväder nu några dagar. Man är så tacksam när det blir så här fina dagar och det ser ut att arta sig till en underbar helg. Energin flödar och jag har använt den till att städa upp i salen och salskammaren. Visst är det konstigt att det kan bli så smutsigt i rum som man inte använder. 

För de som inte är så informerade kan jag berätta att vi alltså har ett gammalt hus där man har en avdelning, som bara används vid helger och större fester. De där stora festerna är inte så många nu för tiden och vintertid värmer vi inte ens upp rummen utan har bara värmen på så att det inte fryser. Låter det lyxigt att ha en massa utrymme som man inte behöver använda? Då kan jag tala om att vi i gengäld inte har något klokt utrymme för tvätt och grovkök utan tvättmaskinen står i samma bakfarstu  som vedpannan och vi har ingen ordentlig källare. Litet felplanering, skulle jag vilja säga! Men så är det i de här gamla gotlandsgårdarna, huvudsaken var att man hade plats för släktkalasen. Att husmor sedan hade dåligt med utrymmer för sitt arbete spelade mindre roll. Men jag ska inte beklaga mig, nu är det bara Åke och jag hemma, så vi har plats, både till vardag och fest.

Blir det så vackert som utlovat så måste det bli en skön promenad i helgen, fast Åke hotar med vedklyvning i morgon. Det blir väl tid till bådadera!

Ikväll har vi sett på Postkodmiljonären och sedan på Dobidoo. Postkodmiljonären  är kul, fast jag tyckte bättre om "Alla mot en". Det är litet fusk tycker jag att man kan få sluta och ta pengarna när man inte kan svara på  frågan.  Kul är det att sitta hemma i soffan och klara den ena frågan efter den andra, men det är som alltid, allting som man kan  är enkelt och helt plötsligt dyker det upp en fråga, som man inte har en aning om och då sitter man där lika förbluffad som de i TV-stolen. Enda skillnaden är att de har en massa folk som sitter och ser på. Jag skulle aldrig våga ställa upp i en sån där tävling. Då om någonsin fick man väl hjärnstillestånd. 

Nu ska jag ta en dust med PSP-kursen innan jag går till sängs. Animering var ämnet denna vecka. Här kommer ett exempel på detta.

En fundering har jag: Vad händer när min kalender  på startsida hamnar på den 32 oktober??? Det tål att fundera på.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Nytt från Stenstugu. Bokmärk permalänken.