Så mätt jag blev

Efter kaffe och en gigantisk egentillverkad jordgubbsbakelse känner jag mig nästan lätt illamående. Att man inte kan tro sig!

Jordgubbarna växer och frodas, men inte mer än att vi hinner äta upp dem efterhand. Ganska perfekt faktiskt! En del plantor ser dåliga ut, men det är ännu mycket kart, så förhoppnings ska det kunna bli några jordgubbsbakelser till. Förra året gjorde jag jättegod jordgubbssylt, så om det blir överskott av bär vet jag precis vad jag ska göra med dem. Jag kokade upp bären tillsammans med syltsocker och sedan frös jag sylten, för då slipper man ha konserveringsmedel i den. När vi sedan ska ha jordgubbssylt till pannkakorna tar jag ut en burk sylt straxt innan vi ska äta och när vi är klara sätter jag in burken igen i frysen.

Det har varit en solig och fin dag och jag har fått en hel del gjort. Jag har tvättat några maskiner och så har jag klippt ligusterbuskarna på framsidan. De här buskarna har funnits här på Stenstugu sedan jag kom hit för drygt 50 år sedan. Vi sågade ner dem helt någon gång i mitten på 70-talet och lät dem växa upp igen och nu är de så stora igen att jag nätt och jämt når att klippa dem.

      
Före och efter klippningen

End of story! Vid dagens svankontroll kunde vi konstatera att både äggen och svanarna var borta. Det verkar som om de helt enkelt gett upp och lämnat boet. Och förhoppningsvis är det inget fel på dem heller. Jag satt igår och förberedde hur jag skulle agera idag för att få tag i någon som är behörig att ta hand om vilda skadade djur på Gotland, men nu behöver jag inte tänka på det mera.

Nu ska jag gå och plocka in tvätten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Matprat, Trädgård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Så mätt jag blev

 1. Ailas skriver:

  Det var rejäla bakelser, ser goda ut.
  Parasollen har kommit väl till användning idag. Riktigt varmt… och jag har slappat och läst. Har skördat mina första jordgubbar idag. Ruskigt goda!
  Fortsätt att njuta, vi vet inte hur länge sommaren stannar denna gång…
  Kram

 2. Gun skriver:

  Läckert ser det ut i varje fall med dina bakelser:) Här är det flyttningsförberedelser som gäller nu, men jag gör det med glädje:)

 3. Hejsan Igen !

  For till stan för att fixa 100:-på ett presentkort på blomsteraffären åt Jörgen, på vägen dit stöter jag ihop med Maggan, så hon följde med satt på en soffa och väntade hon var skakig efter bedövningen hos tandis.Hon blir dålig och trött efteråt.Vi gick in på konsum, hon köpte en dricka och jag Svenska jordgubbar för 29.90.Ser på kartongen när jag kommer hem att det står Putfarken-Erdbeeren,Bundesrepublik Deutschland.Nu ska jag ju inte prata med dem.Men sälja dem som Svenska och luras.
  Men de var goda.De Svenska är ju dubbelt dyra.

  Tråkigt med svanparet.Nu har Du inte det bekymret att kolla upp dom varje dag.Nu fick Du semester Ingrid.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Tur att jordgubbarna var goda i alla fall. Här sålde Konsum gotländska för 25:-/l idag. De kommer från Stenhuse gård och i torsdags när jag var där och köpte till midsommaren tog de 40:-. Men jag behöver inte köpa nu, för ännu finns det i trädgården, bara gå ut och plocka.

   Ja du Majsan, nu har jag semester 🙂

 4. Susanne Lyberg skriver:

  Gott med jordgubbar, jag beställde sol till min semester och det fick jag :). Men det är tråkigt med svanarna, jag har haft lite koll på dom med.

  //Sussi

 5. Znogge skriver:

  Då lämnar vi svanarna därhän och hoppas på ett lyckligt slut för dem.

  Kram

 6. Rosita skriver:

  Tråkigt för svanparet och alla intresserade,men så är ju livet ibland.
  Skönt att läsa att det finns fler än jag som vräker i sig godsaker…. i går gick vi loss på en schwarswaldstårta då vi hade bemärkelsedag här,gissa om jag åt för mycket,att man aldrig kan lära sig!
  Trädgården blev fin efter ansandet.

 7. elisabeth skriver:

  du kanske fick mersmak när jordgubbstårtan tog slut……… hi hi . Visst ska man unna sig lite tårta, egengjorda saker har sin charm. Fick ett recept i midsommar på nåt gott som jag måste prova. Det ser torrt ut hos er – eller så är er gräsmatta lite mager, det är bra med såna så man inte har problem med allt klipp som ligger som driver annars blir om gräsmattorna är för frodiga med ogräs. Vad fina de blev efter din ansning – och högtryck fick vi.
  kram och ha d gött

  • Ingrid skriver:

   Vi fick lite regn i midsommarveckan, men det förslog inte långt. Det har inte varit ett enda ordenligt regnväder under hela maj-juni, så det är verkligen jättetorrt.
   Kram och tack för ditt gästboksinlägg häromdagen!

 8. Kicki skriver:

  Oj, vilka bakelser, där skulle man varit med.
  Jag kollade jordgubbar till midsommar, men 45 kr per liter, när jag inte ens är specoellt förtjust i dom. Nä, det fick vara. Men detta att frysa ner sylten igen sen man har tagit det man ska ha var smart. Det ska jag göra med min hallonsylt, som brukar hinna mögla när jag tar upp från frysen och gör sylt av den, som sen blir stående i kylen.
  Tråkigt med svanarna, det var spännande att få följa dem så här på avstånd.
  Vad buskarna blev fina, men jag trodde att de skulle varit ännu större efter så många år.
  Solvarm kram!

  • Ingrid skriver:

   Vi älskar jordgubbar, så nu frossar vi och äter varje dag.

   Jag försöker ju hålla buskarna så små som möjligt. Det gäller att vara lite elak emot dem så att de inte blir alltför stora.
   Kram

 9. Gunnel skriver:

  Jag funderade ett tag på att åka ut på självplock av jordgubbar, men sen ångrade jag mig. De kostar trots allt bara 20 kr l. Ibland får man betala för sin bekvämlighet.

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så Gunnel. Jag tycker nästan att det verkar som om det inte är så vanligt med självplock längre. Ännu har det i alla fall inte varit några annonser i vår tidning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *