Så rätt han hade…

…min käre make! Nu skiner solen och det är jätteskönt ute och vi har just ätit varsin portion jordgubbar och glass ute i solskenet.

Gubbarna kommer från Stenhuse gård i Sanda och nu har vi bara de här fem kvar, men de kommer säkert inte att bli gamla.

Vi blev tvungna att åka till Klintehamn idag också, för det kom ett brev från vår husläkare att han skrivit ut en ny medicin, som skulle hämtas på apoteket. När vi var där passade jag på att gå in på Konsum och handla och då kunde jag ju inte låta bli att köpa en kartong nyplockade jordgubbar. Gratis var de inte, men vadå…..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Så rätt han hade…

 1. Elisabeth skriver:

  Jordgubbar hör till så här års. Gott och nyttigt med de närodlade!

 2. Ailas skriver:

  Faktum är att det blev soligt här också även om det var svårt att tro det på morgonen. Jag har varit lat hela dan, mest ägnat mig åt läsning och kattgos… I stället för jordgubbar och glass har jag lyxat till det med hallon och grädde. Har fortfarande en del hallon kvar i frysen sen förra året. Mycket gott var det.

  Vill önska dig en trevlig kväll!
  Kram

 3. Karlavagnen skriver:

  Så gott det såg ut och gott att höra att ni njuter!

 4. Ama de casa skriver:

  Vem kan väl motstå nyplockade svenska jordgubbar 🙂

 5. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Var inom Stenhuse Gård och kikade, då du gjort dig besväret med att länka 😉 Är man inte sugen på färska bär/grönfoder fr. Sverige så blir man. Jösses så mycket gott dom har. Vilken lycka att kunna handla där. Undrar varifrån Konsums ”gubbar” kommer? Det är ju nästan skrattretande att sälja, då många har egna på tomten och ger till varandra såvida inte fåglarna varit framme….rackarns också! Kan riktigt se framför mig hur du rusar ut med nätet i handen för att rädda vad som räddas kan 🙂
  Faktum är att det finns ett bär som jag saknar och det är solmogna smultron…godis! Plockade jag alltid som barn och trädde på ett grässtrå…ah, vilka tider 🙂 Jag tycker det är sällan eller aldrig som smultron finns att få tag på, eller hur är det hos dig?

  Solsken hela dagen här men halv storm och blåsvarta moln som ligger som rök runt mitt kvarter. Hörde på radion att det varit åska&regn i omgivningarna och det känner då jag i mitt huvud….väderkärring som jag är. Verkar som flera nätvänner varit lite sega i dag viket man blir av lågtryck.

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Ja Stenhuse gård har mycket gott och vi brukar åka dit och handla då och då. Som en liten kuriositet kan jag berätta att de levererade grönsaker till ”Det kungliga bröllopet” i somras.

   Jag håller med dig om att smultron är gott och det hittar man både här och där längs dikesrenarna, men det vill ju till att det blir lite regn, ännu är det bara blommor och kart. Men jag tycker att smultron nästan doftar bättre än de smakar. Doften är helt enorm!
   Jag har aldrig sett att de finns att köpa, åtminstone inte i våra affärer i Klintehamn.

   Ha en fin fortsättning på kvällen!
   Kram

 6. Gun skriver:

  Läcert! är rätta ordet:)

 7. Charlotta skriver:

  Åhhh, härligt att unna sig. 🙂

 8. Mien skriver:

  De där gubbarna såg jättegoda ut. Vi har inte ätit några ännu i år. Nu blev jag inspirerad att ha det i kaffekorgen som ska med på barnens skolavslutning ikväll.

 9. Gunnel skriver:

  Jordgubbar är verkligen sommar! Jag gillade din berättelse om Dårskapen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *