Så ska en god kotlett se ut

Det är en ganska solig och fin söndag, men molnen drar förbi då och då och i natt har det kommit lite regn. Det känns verkligen som höst, eller åtminstone sensommar.  

5 mm regn kom det i natt. Det gillar nog dahliorna

Det blev senafte igår kväll, för jag satt och såg sista avsnittet av The last post och efter det började Saturday night fever och den höll på hur sent som helst, men jag gav upp vid halvtolvtiden. Följden av nattsuddet det blev att jag låg länge i dag och när jag druckit mitt morgonkaffe, som snarare var förmiddagskaffe och klarat av ett kryss i GA, som jag inte hann med igår, var klockan nästan halvelva.

Så ska en god kotlett se ut!
Klickbar bild

Nu har jag ätit en sen lunch och i dag blev det fläskkotlett. Jag är ständigt på span efter fina fläskkotletter. Igår kväll när jag kom hem från Visby, tänkte jag först stanna till vid Kustgrillen och köpa någon snabbmat, men så tänkte jag om och fortsatte till Konsum i stället och där hittade jag ett par riktigt fina kotletter. Det är inte ofta det finns några som får godkänt av mig, men de här var helt perfekta med mycket insprängt fett. Jag åt en igår kväll och den andra till lunchen i dag. De var så möra så att man nästan kunnat klara sig utan kniv.

Alla som känner mig vet hur mycket jag gillar just den där styckningsdetaljen på grisen och det har jag gjort ändå sedan jag var liten. Jag var bara 7-8 år när mamma kunde få påringning från hotellet i Klintehamn: ”Ingrid kommer nog inte hem till middagen i dag, för hon sitter här och äter fläskkotlett”. Jaha, det var bara för mamma eller pappa att gå och lösa ut mig. När jag gick på läroverket åt vi lunch på Hansegården och där missade jag aldrig fläskkotletterna när de fanns på menyn. Annars är just fläskkotlett ingenting som man ser särskilt ofta på restaurangernas matsedlar.

Gårdagens konsert på Visby Strand var jättebra! Sven Bertil Taube kan minsann sjunga fortfarande och vi fick höra alla de kända Taubevisorna omväxlande med Göran Fristorps vackra tonsättningar av olika dikter. De sjöng dessutom väldigt bra tillsammans och rösterna harmonierade verkligen. Det blev stående ovationer när konserten var slut och flera extranummer.

När konserten var slut skjutsade jag Ann-Marie hem och sen chockade jag Krister och Thomas med ett besök. Fast det var precis som Ann-Marie sa, de blev inte speciellt överraskade för de hade ju läst det förra blogginlägget där det stod att jag skulle till Visby. Efter en guidad tur i trädgården och en stunds prat åkte jag hem.

Nu tror jag att jag ska ta en middagsslummer ute i solstolen.

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kultur, Mat, Visby. Bokmärk permalänken.

12 svar på Så ska en god kotlett se ut

 1. Haha… smart liten unge som gick på restaurang åt sin favoriträtt. Det skulle jag aldrig vågat. Tror pappa skulle blivit mer än arg om han skulle behövt lösa ut mig på lokal.
  Kram

 2. Monica skriver:

  Det var verkligen företagsamt av dig att sätta dig på em restaurang och äta alldeles ensam,när du var så liten! Dom måste ju ha känt dig, annars skulle dom väl inte ha serverat dig?
  Kotletter äter jag sällan numera, men jag minns att det var en av mina favoriträtter som barn!
  Efter 20 mm regn i natt, så har vi en fin solskensdag med ca 20 grader idag. Så skönt!
  Må så gott, kram, Monica

 3. Gerd ♥ skriver:

  Oj, så modig du var! Jag som var blyg, hade ju aldrig vågat, ojoj. Men kotlett är gott, faktiskt en delikatess som varit underskattad men nu på uppsving. Kotlett med potatis och brun sås, mums.
  Kram, Gerd

 4. Ingrid skriver:

  Mamma o pappa var bekanta med hotellägaren, så de tyckte nog att det mest var roligt.
  Kram

 5. Ingrid skriver:

  Vi var bekanta med tant Irma och farbror Walter, så det var inga problem. Jag vet inte ens om mina föräldrar fick betala, men det antar jag.
  Så härligt med så mycket regn!
  Kram

 6. Ingrid skriver:

  Jag var ett väldigt försigkommet barn, som inte visste vad blygsel var. Tänk så man kan ändra sig.
  Kram

 7. znogge skriver:

  Själv tycker jag att fläskkotlett är gott men det ska vara en mager variant utan insprängt fett! Sådan är jag 😉

  Kram och god kväll!

 8. Ingrid skriver:

  Det är ju bra att det finns avsättning för olika sorter.
  Kram

 9. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Jättegott med kotlett. Vi åt helstekt kotlettrad i ugn i fredags och sedan blev det pytt på rest med råstekt potatis och lök, mumsigt. Hittade ett recept på god svartsås till kotlettraden.
  Regn här, ingen solstol!
  Kram Inger

 10. Gunnel skriver:

  Haha! Du var en företagsam liten flicka. Jag gillar också fläskkotlett. Vi åt det mycket mer när jag var barn än vad jag själv tillagar nu. Kanske beror det på att det var roligare att köpa kött i en riktig köttaffär än att plocka inplastat kött i diskarna

 11. Ingrid skriver:

  I dag blir det nog ingen solstol här heller, för det är ganska mulet och det lär ska kunna komma en skvätt i eftermiddag.
  Kram

 12. Ingrid skriver:

  Ja, jag var ett väldigt företagsamt barn.
  Kotletterna var mycket godare förr också. Grisarna är för magra nu!
  Kram

Kommentarer inaktiverade.