När Åke läste GA i morse fick han se att det var en fotoutställning på biblioteket i Klintehamn idag. Den skulle visa bilder från Klintehamn förr och idag och sånt är ju alltid trevligt. Eftersom jag behövde åka och handla så beslutade vi oss för att passa på att gå på utställningen också. Klockan 10 skulle den starta och klockan 10 var vi på plats, bara för att konstatera att biblioteket inte öppnade förrän klockan 12. Snopet, snopet!

Jag gick på ICA och handlade och sedan åkte vi till Suderviljan och köpte några nya plantor till gravarna och så åkte vi hem igen, satte in handeln, plockade med en planteringsspade och åkte till Fröjel kyrkogård och planterade isbegonia. När vi kom hem igen var det dags för lunch.

När Åke vilat middag en stund åkte vi till Klinte kyrkogård och satte nya plantor på mammas och pappas grav och sedan fortsatte vi till Klintehamn och fotoutställningen. Det var en riktigt trevlig utställning, där Tommy Johansson letat fram gamla Klintebilder och så tagit nya foton på respektive plats.

Är du i Klintehamnstrakten, så kan jag rekommendera ett besök på biblioteket, inte bara för fotoutställningen eller för ett eventuellt boklån. Biblioteket är beläget i Donnerska huset, ett hus byggt under 1700-talet, varsamt och vackert renoverat, med fina kakelugnar och underbara väggmålningar.

När vi körde hem igen började det regna och sedan småregnade det hela eftermiddagen. Det gick en gammal svensk film på TV, den var från 1938 och den satt vi och tittade på en stund och förundrades över hur tramsig filmen kunde vara på den tiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...