Sabotörer i farten

I onsdags och igår kväll hade jag problem med internet, där det var väldigt segt och ibland tappade jag uppkopplingen helt.

Givetvis tror man att det är den egna utrustningen det är något fel på, så jag kollade att alla lamporna lyste i skåpet där fibern är inkopplad (vilket de gjorde), jag startade om datorn och jag startade om gateway’n, men det hjälpte inte.

Då provade jag att använda mobilen som router, men den var lika seg, så då misstänkte jag att felet låg hos Telia. Igår kväll krånglade dessutom digitaltv:n. Stundvis kunde jag inte byta kanal en gång. Att komma in på Telias hemsida och få en förklaring till mankemanget gick givetvis inte, men idag kom jag in där.

På tisdagkvällen mellan kl. 22:00 och kl. 22:45 blev vi utsatta av en attack mot våra servrar som gjorde att dessa överbelastades. Detta påverkade vår hemsida telia.se, men även att det var svårt för en del av våra kunder att surfa, använda digital-tv och ringer över bredbandstelefoni, även mobilsurf påverkades i viss utsträckning. Även under onsdagen drabbades vi av liknande attacker som eskalerade under eftermiddagen och kvällen. Dessa attacker ska nu vara avstyrda.

Hoppas att Telia lyckas att hålla de där sabotörerna stången, för det är otroligt irriterande när man inte kan surfa som man vill och när det dessutom stör tv och bredbandstelefoni är det verkligen illa.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Sen finns det andra typer av sabotörer också. Jag var på julmarknad i lördags och när jag såg på modevisningen stod jag längst framme vid ett räcke där jag så bekvämt kunde stå och hänga och bakom mig stod det rätt mycket folk. Jag är ju inte så lång, så jag är inte direkt i vägen för någon. 😉

Jag hörde att någon bakom mig snörvlade lite, det var en stor lång karl med misstänkt röd näsa. Plötsligt började han nysa och hosta, han snöt sig, han fick ett nytt nysanfall och snöt sig igen och hostade och snörvlade och nös igen. Då smög jag mig sakta därifrån, men det hjälpte nog inte, för jag har fått en lätt förkylning och den tror jag att jag fick då. Något sitter i halsen och skaver, så jag ska nog ta en vända in på apoteket nu när jag ska iväg ut och handla. Sötmandeln är slut och det måste man ju ha till glöggen. Jag älskar glögg och vill helst ha en liten skvätt varje kväll och det passar ju väldigt bra till en ömmande hals.

Jag behöver verkligen ta mig en promenad, men det är väldigt lockande att ta bilen i stället, för det blåser hårt idag också, men det är i alla fall uppehållsväder, än så länge i alla fall. Dessutom ska jag in på Sudervilja och hämta ett par blommor, som jag ska dela ut till några boende här på Odvalds. Det är inte jag själv som ska ge bort dem, det är för Röda Korsets räkning. Vi ger en julblomma till de Klintebor som under året förlorat en anhörig och här på Odvalds är det två stycken.

Jag tar nog bilen!


Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Hälsan, Irriterande, Odvalds och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Sabotörer i farten

 1. Birgitta skriver:

  Det värsta är inte när det krånglar tycker jag. Det är att inte veta om det är fel utifrån eller på de egna grejerna. Eller hur länge felet skall vara. Ibland frös min bild på tv:n. Ett par gånger om dagen. Och jag kan varken surfa eller ringa. Telia sa att jag har för gammal mjukvara. Och de uppgraderade den och nu funkar det.

  Och tycker du gör helt rätt som tar bilen. Du får ju inte blåsa bort! Skitväder:(

  • Ingrid skriver:

   Sist jag hade krångel gjorde Telia en uppdatering av gateway’n och sedan dess har det fungerat jättebra.
   Jag tog bilen, men parkerade den på samhället och gick en promenad, för jag hade några protokoll att leverera, så jag fick lite motion i alla fall.
   Kram

 2. Gunnel skriver:

  Datastrul har det varit gott om på sista tiden, tycker jag. När det gäller bloggen så är det Blogger som får ta på sig skulden. Jag har förstått att jag fortfarande har kvar den där ordverifieringen för en del läsare, fastän jag klickat i att den inte ska finnas. Man blir bara så trött på sånt. Jag tar också bilen idag, för det blåser och regnar här. Kram

 3. Znogge skriver:

  Skönt att felet låg hos Telia och inte i din utrustning! Blir liksom billigast och enklast så 😉 Hoppas att förkylningen är snabbt övergående…

  Krya på dig och kram!

 4. Geddfish skriver:

  Jag har alltid Echinacea hemma som jag tar direkt vid förkylningskänning. Det har jag nog berättat förr.
  Krya på dig!
  Datastrul, det är då så fruktansvärt frustrerande, särskilt att inte veta vad det är. Då kan det vara bra med ytterligare operatör, fast borde inte behövas.
  Kram, Gerd

 5. Ailas skriver:

  Datastrul har en tendens att komma precis när man minst önskar det… Inte för att man då någonsin vill det, men mellan klockan 02 och 06 kanske det inte skulle störa alltför många.

  Jag har också haft en sabotör här hos mig, en mycket allvarlig incident som jag berättar om idag. Uh, tänk vad vi kan råka ut för så här före jul.

  Trevlig torsdag
  Kramar

 6. Eleonora skriver:

  Tänk att man alltid ska stå lika lamslagen så fort det händer något med datan – eller elefonen med för den delen. Hoppas det håller sig lugnt nu då och att du kan ha det som vanligt. Julkort ska jag skriva och skicka på fredag/lördag, men de utomlands har redan blivit skickade. Jag är så glad åt mina vackra julkort som Helena gör åt mig.

  Hoppas du får en fin Lucia och en underbar Jul. Allt gott till dig.
  Julkramar från
  Eleonora

Kommentarer inaktiverade.